Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Tapenada

W kuchni Tapenada jest już 37 dobrych przepisów:

  • ju? we trójk?..

    Przepis dodany:
    4.82
    ju? we trójk?..
    Od ponad miesi?ca jeste?my ju? we trójk?.Z dnia na dzie? jest coraz fajniej, nie straszne nam pieluchy i wstawanie w nocy.Wszystko po stokro? wynagradzaj? s?odkie u?miechy naszego Mikusia.
  • Risotto z prosciutto crudo i żółtą cukinią

    Przepis dodany:
    4.50
    Risotto z prosciutto crudo i żółtą cukinią
    Prostota jest najlepsza. Czasami dosłownie kilka składników może tworzyć danie będące rozkoszą podniebienia. I nie chodzi tu o to by dać dużo różnych smaków, tylko jeden, dwa, które będą budować całe danie. Tak jest z tym risotto. Bazą...
  • Makroklimat

    Przepis dodany:
    4.50
    Makroklimat
    Śniadanie w Makroklimacie, to najciekawsza propozycja miejsca na pierwszy posiłek dnia na mapie Gocławia.Najsmaczniejsza zdecydowanie.Pyszne tosty z jajkiem sadzonym (achhhhh!!!!), "klasyk" również super.Kawa mrożona z syropem karmel/toffi idealna.W...
  • Odliczamy...

    Przepis dodany:
    4.58
    Odliczamy...
    Już zaledwie kilka dni zostało.. Odliczamy...
  • Domowy kompot z czereśni z cukrem waniliowym

    Przepis dodany:
    4.78
    Domowy kompot z czereśni z cukrem waniliowym
    Kiedyś latem nie piło się zimnej coli, izotoników, energetyków. Za to był Ptyś, woda gazowana albo kompot. Zawsze, przez cały sezon owocowy, z truskawek lub czereśni. Słodki, dobry, no i  przede wszystkim domowy. Mama gotowała cały garnek...
  • Banoffee

    Przepis dodany:
    4.83
    Banoffee
    Nie skłamię, jeśli powiem że amatorem ciast to ja nie jestem. Ani ciastek. Bo rzadko co słodkie smakuje mi tak że mogę zajadać i zajadać. Ale nie TO ciasto. Banoffee jest pysznym sernikiem na zimno. Prostym do tego stopnia, że można go zrobić...
  • Aksamitny krem z białych szparagów

    Przepis dodany:
    4.65
    Aksamitny krem z białych szparagów
    Sezon szparagowy powoli dobiega końca, więc absolutnie trzeba z niego skorzystać. Co prawda obecnie szparagi można kupić także w innych miesiącach, no ale to już nie to samo... Ja co roku jak sezon się tylko rozpoczyna zaczynam wzmożoną...
  • Aksamitny krem z porów z odrobiną oleju dyniowego

    Przepis dodany:
    4.86
    Aksamitny krem z porów z odrobiną oleju dyniowego
    Uwielbiam dania proste, takie które nie wymagają zbyt dużej uwagi, a przy tym ich smak zawsze jest wspaniały. Właśnie to jest w tej zupie fantastyczne że można wrzucić składniki do garnka, a potem kolejne pół godziny spędzić z aktualnie...
  • o blogach wartych polecenia / listopad

    Przepis dodany:
    4.83
    o blogach wartych polecenia / listopad
    Kto z nas nie poszukuje inspiracji do gotowania przeglądając przeróżne blogi? Miesięcznie przeglądam ich bardzo wiele i są takie które robią na mnie niezwykłe wrażenie. Składa się na to wiele elementów. Po pierwsze pomysły na przeróżne...
  • Biała w nowej odsłonie

    Przepis dodany:
    4.62
    Biała w nowej odsłonie
    Są takie produkty do których przypisane są tylko konkretne potrawy, bo tak się utarło i wszyscy serwują je tylko na jeden sposób. Jak karp to świąteczny, smażony lub w galarecie. Jak biała kiełbasa to oczywiście żurek, Wielkanoc... Raczej...
  • Aksamitny sernik z nutellą i orzechami

    Przepis dodany:
    4.83
    Aksamitny sernik z nutellą i orzechami
    Lubię podpatrywać różne przepisy w TV. Bywają bardzo inspirujące. Jednak rzadko potem robię je wg receptury autora, samodzielne tworzenie jest o wiele bardziej ekscytujące. Z deserami jest tak że nierzadko bywają dla mnie za nadto przesłodzone,...
  • Kurczak Prosciutto

    Przepis dodany:
    4.76
    Kurczak Prosciutto
    Składniki (dla 2 osób):2 filety z kurczaka (około 300 g razem)2 grube plastry cheddara4 plastry szynki prosciutto4-5 liści kapusty pekińskiejoliwa z oliwek3 łyżki wody1 łyżeczka octu winnego1 łyżeczka brązowego cukruświeża bazyliaświeży...
  • Sake Tataki czyli pyszne opiekane sashimi

    Przepis dodany:
    4.76
    Sake Tataki czyli pyszne opiekane sashimi
    Nie skłamię jeśli powiem że należę do tego grona amatorów sushi, które mogłoby zajadać maki, californie oraz sashimi dniami i nocami. Ahhhhhh!Dziś sushi smakołyk, który zawsze zamawiam z moją przyjaciółką na naszych "sushi spotkaniach"...
  • Łosoś z kaparami i sosem cytrynowym

    Przepis dodany:
    4.61
    Łosoś z kaparami i sosem cytrynowym
    Kiedyś wybór ryb nie był taki duży jak dziś. Jadło się to co było. Na święta był karp i śledzie. Piątkowe obiady dominowała kostka z mintaja lub filet z mintaja, chyba że Tata złowił pstrągi albo szczupaka - to dopiero był rarytas. Mama...
  • Kanapki na słodko z figami i miodem

    Przepis dodany:
    4.74
    Kanapki na słodko z figami i miodem
    No i nadeszła chłodna jesień. Wcale nie złota i wcale nie piękna. Szara i brzydka.  Co rano gdy szykuję się do pracy włączam DDTVN, żeby złapać przed wyjściem chociaż trochę informacji o pogodzie, która codziennie jest taka sama....
  • Na śniadanie: najlepsza pasta jajeczna

    Przepis dodany:
    4.68
    Na śniadanie:  najlepsza pasta jajeczna
    Przeważnie te najprostsze rzeczy a nie bardzo wyszukane smakują najlepiej. W końcu w prostocie siła. Zawsze mam w zanadrzu kilka żelaznych przepisów, które można szybko przygotować. Taką pastę od zawsze robiła moja Mama i w...
  • Ucierany placek ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.89
    Ucierany placek ze śliwkami
    Początek roku szkolnego w końcu nadszedł, co niemal natychmiast przełożyło się na okropne korki w drodze do pracy. Razem z korkami pojawiła się okropna, szara i brzydka pogoda. Czy to zbieg okoliczności czy już tradycja? Od razu zaczęłam...
  • Crema di pomodoro

    Przepis dodany:
    4.75
    Crema di pomodoro
    Biorąc uwagę że jesteśmy już w drugiej połowie lata, a pomidory są tanie jak przysłowiowy barszcz, grzechem by było nie zrobić włoskiej zupy Crema di pomodoro.Składniki:ok.10 średnich lub dużych pomidorów300 g passaty świeże zioła :...
  • Klasyczne zapieksy

    Przepis dodany:
    4.49
    Klasyczne zapieksy
    Odkąd pamiętam, wszelkie wyjazdy nad nasze polskie morze ulepszały tony fast foodów z tysiąca budek, ciągnących się wzdłuż każdego deptaka czy promenady. Zjeść można było wszelkiej maści hamburgery ulepszane surówkami z kiszonej kapusty...
  • Kurczak Jack Danniels

    Przepis dodany:
    4.55
    Kurczak Jack Danniels
      Sos Jack Daniels - nieodłączny dodatek do steków, burgerów, niekiedy pizzy. Jednak tym razem nie jako dodatek, a w roli głównej.Składniki:podwójna pierś kurczaka2 łyżki oleju z prażonych orzechów włoskich8 łyżek sosu Jack...
  • Tarta z kremem miętowym i truskawkami

    Przepis dodany:
    4.72
    Tarta z kremem miętowym i truskawkami
    W tak upalne dni jak ostatnio poszukuję orzeźwienia. Przeważnie tę funkcję spełniają napoje, zimne, raczej neutralne lub lekko kwaśne, albo ze świeżą miętą. A desery? Z mej wielkiej miłości do tart powstała orzeźwiająca tarta z kremem...
  • Duo twarogowe

    Przepis dodany:
    4.69
    Duo twarogowe
    Nie ma co ukrywać że twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką to absolutny klasyk. Takie czasy przyszły że nawet w formie gotowca możemy go kupić. Ale co powiecie na taki domowy i to jeszcze z dodatkiem prażonego słonecznika? A żeby jeszcze było...
  • koktajl truskawkowy

    Przepis dodany:
    4.54
    koktajl truskawkowy
    Sezon truskawkowy rozpoczęty. Choć truskawki nie są jeszcze tak słodkie i aromatyczne, jest kilka sposobów skorzystania z ich dostępności. Jednym z nich jest oczywiście koktajl truskawkowy. Uwielbiany przeze mnie od dzieciństwa - gdy tylko...
  • Ciasto marchewkowe z kremem i truskawkami

    Przepis dodany:
    4.74
    Ciasto marchewkowe z kremem i truskawkami
    Przedstawiam - jak dla mnie - ciasto idealne. Wilgotne, ze słodkim kremem mascarpone i pysznymi truskawkami. Kiedy zaczęłam je piec jakiś czas temu, musiałam piec 2-4 blachy na weekend, tak szybko znikało - to chyba najlepsza...
  • Smaki lasu na talerzu

    Przepis dodany:
    4.55
    Smaki lasu na talerzu
    Uwielbiam wszystko co z grzybami. Cały proces od początku: od wyprawy do lasu, długich spacerów w poszukiwaniu grzybów, czyszczenie i na koniec oczywiście grzybową ucztę. Nie jest tajemnicą że to co sami zbierzemy zawsze smakuje najlepiej, bo...
  • Panna cotta z zieloną herbatą i sosem kiwi

    Przepis dodany:
    4.61
    Panna cotta z zieloną herbatą i sosem kiwi
    Deser niezwykle prosty, inspirowany japońskim musem z zielonej herbaty, który lata temu uwielbiałam. Niestety obecnie nigdzie nie mogę na niego natrafić, a więc pora zrobić w domu samemu. Gotowanie trwa kilka chwil, a deser wychodzi efektowny i...
  • Gamberetti! Pasta!

    Przepis dodany:
    4.65
    Gamberetti! Pasta!
    Gamberetti! Pasta! Viva Italia!Pasta z krewetkami i suszonymi pomidoramiSkładniki (na 2 porcje):łyżka masłaząbek czosnku12-14 obranych i oczyszczonych krewetek3-4 suszone pomidory (ale nie z zalewy)makaron capellini lub spaghettisól...
  • Muffinki kakaowe z kremem chałwowym

    Przepis dodany:
    4.66
    Muffinki kakaowe z kremem chałwowym
    Weekend majowy dobiegł końca - w zasadzie nawet nie wiem kiedy przeleciał. Pogoda jak to zwykle poprawiła się dopiero na zakończenie, bo jak inaczej by mogło być. Za chwilę znów usiądziemy za pracowymi biurkami i po odpoczynku przeplatanym...
  • Pierogi ruskie

    Przepis dodany:
    4.65
    Pierogi ruskie
    M. przyszedł z pracy i zarządził: robimy ruskie pierogi. Jak robimy to robimy!Wyszły pyszne, w cieniutki cieście, takie jak lubię najbardziej!Składniki (na ok. 50 średnich pierogów):Ciasto225 g mąki pszennej25 g masła160-170 ml gorącej...
  • Łosoś w warkoczu z ciasta francuskiego

    Przepis dodany:
    4.59
    Łosoś w warkoczu z ciasta francuskiego
    Zielone z czerwonym. Słodkie i gorzkie. Sól i pieprz. Olej i sezam.Francja i Norwegia. Ryba i warzywa. Łosoś i ciasto francuskie.Bon appétit!lub może po prostuGod appetitt!Składniki (na 2 porcje):250 g filetu z łososiaopakowanie ciasta...
  • W poszukiwaniu dobrego burgera...

    Przepis dodany:
    4.82
    W poszukiwaniu dobrego burgera...
    Zapewne podobnie jak ja i część lub większość z Was raz na jakiś czas poddaje się magii fast foodów i sięga bo burgera - niekoniecznie tego zdrowszego domowego. Część osób wybiera któregoś z tych które sprzedają "złote łuki" albo "król...
  • Lasagne bolognese

    Przepis dodany:
    4.82
    Lasagne bolognese
    Klasyka kuchni włoskiej, absolutnie ponadczasowa. Oczywiście tyle ile ludzi, tyle również przepisów. Ale im bardziej domowa, im mniej udziwniona, tym lepsza. Najważniejsze są dobre, świeże produkty - wówczas lazania będzie pyszna.Ten przepis...
  • Mini tarty cebulowe z bryndzą

    Przepis dodany:
    4.76
    Mini tarty cebulowe z bryndzą
    Słodka cebula i słona bryndza.Wyrazisty kminek.Przepadłam...Składniki:1 duża cebula czerwona1 duża cebula biała40 ml białego wina20 ml octu balsamicznego1 łyżka cukru brązowegoszczypta soli1 opakowanie ciasta francuskiego20 - 30 g bryndzykilka...
  • Jajka w kokilkach

    Przepis dodany:
    4.82
    Jajka w kokilkach
    Zważywszy na okres Wielkanocy, jajka są zdecydowanie obowiązkowym elementem menu. A więc jeśli jeszcze nie wiecie co zjeść na Wielkanocne śniadanie oprócz wszystkiego co przewidywalne i tradycyjne (mam na myśli szynki, sałatki, jajka na twardo...
  • Jajka faszerowane po tatarsku

    Przepis dodany:
    4.75
    Jajka faszerowane po tatarsku
    Skoro Wielkanoc, no to oczywiście jajka faszerowane..Składniki:4 jajka4 łyżeczki majonezu4 mini piklesólpieprzszczypiorSposób przygotowania:Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Jajka przekroić na pół, żółtka przełożyć do miski. Do żółtek...
  • Jak oczyścić krewetki krok po kroku?

    Przepis dodany:
    4.76
    Jak oczyścić krewetki krok po kroku?
    Uwielbiam krewetki pod każdą postacią - smażone, duszone, pieczone, w curry, w majonezie, w sałatce. Wszędzie. W wielu restauracjach podają je albo w całości (z pancerzykiem) albo obrane, jednak przeważnie nie do końca oczyszczone - i wtedy...
  • Kokosanki

    Przepis dodany:
    4.88
    Kokosanki
    Ciastka mojego dzieciństwa, które mogłam jeść bez opamiętania. Kokos, chrupka struktura sprawiały, że nic innego nie mogło im dorównać. Dziś także bardzo je lubię i z chęcią przygotowuję, szczególnie że przepis jest bardzo prosty i...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).