Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni tasty point

W kuchni tasty point jest już 82 dobrych przepisów:

  • tarta na francuskim spodzie

    Przepis dodany:
    4.63
    tarta na francuskim spodzie
    Dobrze mieć w zamrażalce/lodówce płaty ciasta francuskiego. Dzięki nim, można w szybki i łatwy sposób wyczarować fajne dania, dla niezapowiedzianych gości, lub po prostu zrobić obiad, lunch, kolację gdy weny lub chęci brak. Ciasto francuskie,...
  • moja wietnamska podróż kulinarna...

    Przepis dodany:
    4.71
    moja wietnamska podróż kulinarna...
    Wietnam był pierwszym miejscem, gdzie spotkałam się z prawdziwą kuchnią azjatycką. Do dziś pamiętam ten intensywny zapach kolendry, głęboki aromat warzywnego bulionu. Moją pierwszą zupę Phở i ulubiony Bánh...
  • szybkie rozgrzewające leczo z komosą ryżową

    Przepis dodany:
    4.61
    szybkie rozgrzewające leczo z komosą ryżową
    Od piętnastu lat (podobno) nie było tutaj tak deszczowego i chłodnego lata. To moje trzecie w Australii i przyznaję, że jest najchłodniejsze jak do tej pory. Czy od piętnastu lat? tego nie wiem. Oczywiście są dni tegorocznego australijskiego lata,...
  • styczeń na zdjęciach z telefonu

    Przepis dodany:
    4.52
    styczeń na zdjęciach z telefonu
    Nowy rok, a z nim nowe postanowienie blogowe - wspomnienie minionego miesiąca w zdjęciach z telefonu. Zdjęć telefonem robię sporo, chwytam nimi tą najcudowniejszą codzienność, tą którą uwielbiam, tą która trwa dosłownie chwile, moment. W...
  • naleśniki wolne od nabiału

    Przepis dodany:
    4.50
    naleśniki wolne od nabiału
    Przepisów na najlepsze, tradycyjne ciasto naleśnikowe jest sporo. Coraz więcej przepisów na bezglutenowe czy razowe. Także bez jaj, czy mleka. Takie właśnie chyba lubię najbardziej, bez nabiału. Mleka krowiego nie pije od dawna, więc i w...
  • szybki obiad i pasta z awokado

    Przepis dodany:
    4.76
    szybki obiad i pasta z awokado
    Często zdarzają się takie dni (w tygodniu to już szczególnie), gdy po pracy wpadasz do domu okrutnie głodna. Pierwsze na co masz chęć to zjeść byle co, byle jak, plaster sera, piętkę z chleba, mały jogurt, cokolwiek byle tylko zaspokoić...
  • zielone naleśniki

    Przepis dodany:
    4.52
    zielone naleśniki
    Uwielbiam zielony kolor.  Najbardziej to w kuchni, w potrawach. Obiad bez koloru zielonego, to nie obiad :). Naleśniki z farszem szpinakowym to już klasyk. Natomiast ciasto naleśnikowe z dodatkiem zielonej spiruliny to u mnie nowość. Spiruiny...
  • Budyń jaglany i mleko macadamia

    Przepis dodany:
    4.74
    Budyń jaglany i mleko macadamia
    Orzechy macadamia to jedne z moich ulubionych. Mam to szczęście, że obecnie mieszkam w macadamiowym raju - Australii, skąd te orzechy pochodzą i są uprawiane. Pamięteam jak w zeszłym roku włuczyłam się z M. po jednej z takich plantacji. Niezbyt...
  • Curry z ciecierzycy z kaszą quinoa

    Przepis dodany:
    4.74
    Curry z ciecierzycy z kaszą quinoa
    Do świąt jeszcze tyle czasu, a zalewani jesteśmy wszystkim co świąteczne, pomysłami na prezenty, pomysłami na pakowanie prezentów, na ubieranie choinki, dekorowanie wigilijnego stołu, świątecznego domu, idealnego wigilijnego ubioru no i...
  • pancakes mogą być zdrowe!

    Przepis dodany:
    4.65
    pancakes mogą być zdrowe!
    Pancakes idealnie smakują i pasują do przedłużonego, leniwego, weekendowego śniadania. Banalnie proste w przygotowaniu, smakują każdemu, nawet tym, którzy uparcie twierdzą, że wolą śniadania na słono, a nie na słodko. Znając podstawowy...
  • nie ufaj ludziom, którzy nie lubią batatów ;)

    Przepis dodany:
    4.90
    nie ufaj ludziom, którzy nie lubią batatów ;)
    no bo jak to można nie lubić batatów??nie dość, że są bardzo zdrowe, to do tego przepyszne,można je jeść i na śniadanie, obiad i kolację, na słono lub na słodko z ulubionymi dodatkami!nie ma ograniczeń, a pole do popisu ogromne!najlepiej...
  • Zielone muszle prosto z Nowej Zelandii

    Przepis dodany:
    4.73
    Zielone muszle prosto z Nowej Zelandii
    Co kojarzy się Wam z kuchnią Nowej Zelandii?Na pewno każdy/a z Was powie, że owoc KIWI!tak, kiwi jak najbardziej,choć nie tylko kiwi...... bo, najbardziej znanym, przepysznym i docenianym na całym świecie produktem prosto z Nowej Zelandii, są...
  • owoc paw paw, świeży ogórek, zielone szparagi i olej macadamia

    Przepis dodany:
    4.52
    owoc paw paw, świeży ogórek, zielone szparagi i olej macadamia
    Staram się jeść jak najbardziej lokalnie. Jeśli mam wybór, nie kupuję importowanych produktów. Szczególnie kupując oliwę i oleje zwracam uwagę skąd pochodzą, jak są tłoczone. Oliwa szybko wietrzeje. Natomiast źle przechowywana, lub źle...
  • wegetariańskie gołąbki zapieczone w piklach

    Przepis dodany:
    4.90
    wegetariańskie gołąbki zapieczone w piklach
    Kiedy widzę na targu młodą kapustę włoską od razu przypomina mi się smak maminych gołąbków. Moja mama, która gotuje nieprawdopodobnie, gołąbki zawsze robi z kapusty włoskiej. Miękkie, delikatne liście, zawsze zapieczone w piekarniku, polane...
  • jedna z przyjemniejszych food sesji, czyli... to co uwielbiam

    Przepis dodany:
    4.81
    jedna z przyjemniejszych food sesji, czyli... to co uwielbiam
    Najbardziej to lubię fotografować. Bez dwóch zdań, lubię bardziej nawet od gotowania.Fotografia kulinarna i fotografia podróżnicza to moje główne zajęcie i prawdziwa pasja. Kiedy trzy lata temu całkowicie zmieniłam swoje życie, wstałam zza...
  • Ricotta pancakes

    Przepis dodany:
    4.82
    Ricotta pancakes
    Kto odwiedza mój blog wie, że UWIELBIAM śniadania! :)że uwielbiam je celebrować,uwielbiam je przyrządzać, gdy M. jeszcze śpi,uwielbiam te zjadane w większym gronie z przyjaciółmi, te rodzinne, te tylko we dwoje, lub te w samotności...lub te w...
  • makaron ryżowy z tofu

    Przepis dodany:
    4.54
    makaron ryżowy z tofu
    ważnym elementem w mojej kuchni jest dobrej jakości wok. Dania kuchni azjatyckiej przyrządzane na tego rodzaju patelni są szybkie smaczne, nieskomplikowane i raczej nie ma szans ich zepsuć.Makaron ryżowy z warzywami to klasyk.Kiedy dodaje do niego...
  • salmon time!

    Przepis dodany:
    4.71
    salmon time!
    jako wyznawcy zdrowej, świeżej, prostej i mało składnikowej kuchni, staramy się unikać mięsa.Co innego ryby i owoce morza. UWIELBIAMY!!! I raczej NIE unikamy :) !Więc jak tylko mam okazję, czas na gotowanie, no i odwiedzę mój sprawdzony i...
  • zapiekany kalafior i brokuł z ricottą

    Przepis dodany:
    4.90
    zapiekany kalafior i brokuł z ricottą
    uwielbiam surowy kalafior, często serwuję jako przekąskę - łamię go na drobne różyczki, i wraz z M. maczamy w domowym hummusie....ale dziś nie o tym,bo pieczony kalafior także smakuje wybornie, szczególnie w towarzystwie brokuła pod pierzyną z...
  • sierpień

    Przepis dodany:
    4.69
    sierpień
    zawsze lubiłam sierpień, chyba najbardziej ze wszystkich miesięcykońcówka lata,piękne dniciepłe wieczory,ważne dla mnie momenty,cudowne wspomnieniaw tym roku sierpień,to kolaż emocjiradość przeplatała się ze smutkiem,łzy z...
  • Broccoli pasta

    Przepis dodany:
    4.71
    Broccoli pasta
    Ta pasta jest podobno w pierwszej piątce ulubionych mojego M. Nie tylko za smak, ale wspomnienia jakie się z nią wiążą. Sama ją też bardzo lubię, wymyśliłam danie podczas jednego z naszych wyjazdów pod namiot. Banalnie prosta w wykonaniu....
  • owsiane ciacha bez mąki, cukru i tłuszczu

    Przepis dodany:
    4.66
    owsiane ciacha bez mąki, cukru i tłuszczu
    Naprawdę nie pamiętam, kiedy ostatnio kupiłam paczkę gotowych ciastek. Takich ze sklepu. Zbierze się jakieś kilkanaście miesięcy... Jak zapewne wielu z Was czyta etykiety produktów, ja także czytam więc dlatego nie kupuję sklepowych gotowców...
  • zupa z białych szparagów

    Przepis dodany:
    4.89
    zupa z białych szparagów
    Sezon szparagowy dawno minął. Mi jednak pozostał w pamięci smak białych szparagów z mojej czerwcowej podróży do Polski. Kiedy to, z przyjemnością wielką gotowałam zupę z białych szparagów mojej mamie. Jadła ją pierwszy raz. A ja, chętnie...
  • aromatyczny kalafior

    Przepis dodany:
    4.56
    aromatyczny kalafior
    Pięknie wraca się z wyprawy po Indiach. Do kuchennej szuflady dopiero co schowałam przywieziony szafran, kardamon, mieszankę garam masala, czarną sól. Do półki z herbatami: herbatę szafranową, kardamonową, różaną i klasyczną assam. Otwieram...
  • tak na powitanie

    Przepis dodany:
    4.82
    tak na powitanie
    Pochwała prostoty! Uwielbiam proste rozwiązania i uwielbiam, kiedy warzywa same inspirują. Paczuszka malutkich, drobnych pieczarek, takich na jednego kęsa. Szkoda by przepoławiać na pół, więc jemy w całości. Popijając sobie od czasu do czasu...
  • Mango Chicken Curry

    Przepis dodany:
    4.72
    Mango Chicken Curry
    Dużo w życiu curry jadłam. Wegańskie, wegetariańskie, rybne, z owocami morza, mięsne. Gdy sobie z M. wspominamy (kulinarnie) nasze dotychczasowe podróże, ciężko nam wybrać curry faworyta. Czy to tajskie green curry z krewetkami, czy wszystkie...
  • home-made rice paper spring rolls

    Przepis dodany:
    4.51
    home-made rice paper spring rolls
    rice paper spring rolls with wild rice, kale and alpha sprouts 
  • ricotta, raw honey, and fig - breakfast sandwich

    Przepis dodany:
    4.48
    ricotta, raw honey, and fig - breakfast sandwich
    I don't need to persuade myself to breakfast like this. In the category of sweet breakfast, definitely is in my top five.do takiego śniadania nie trzeba mnie długo namawiać. W kategorii śniadań na słodko, zdecydowanie mieści się w mojej pierwszej...
  • krewetki dla A.

    Przepis dodany:
    4.81
    krewetki dla A.
    z pewną A. to dość ciekawa historia.Bardzo przyjaźniłyśmy się w liceum. Do dziś wspominam nasze perypetie, spacery po zamarzniętym jeziorze (wtedy to było fajne, dziś wiem że to głupota ;P), podbite oko (sic!), pamiętny wyjazd do Ojcowa...
  • Bakłażany nadziane porem i komosą ryżową

    Przepis dodany:
    4.72
    Bakłażany nadziane porem i komosą ryżową
    skąd się biorą pomysły na obiad, śniadanie, kolację?wystarczy wyjść na targzachwycić się świeżymi warzywamiwybraćte w pięknym kształcie i kolorzete sezonowete bardzo dobrze znanelubte mniejbakłażana przyrządzałam już niejednokrotnieza...
  • Małże w pomarańczach z imbirem / Black mussels in oranges and ginger

    Przepis dodany:
    4.74
    Małże w pomarańczach z imbirem / Black mussels in oranges and ginger
    Ci co lubią zaglądać na mojego bloga, pewnie wiedzą jak ważnym elementem mojej kuchni są owoce morza oraz ryby. Co najmniej dwa razy w tygodniu, na moim kuchennym stole gości jakaś morska potrawa. To co lubię w owocach morza to fakt, że...
  • Classic Ocean Jacket

    Przepis dodany:
    4.88
    Classic Ocean Jacket
    pysznie bo klasycznie: (tasty because classically)- ryba z pieca (Ocean Jacket)- domowe "frytki" (home-made chips)- marchewka z groszkiem (carrot with peas)
  • bardzo późne poświąteczne refleksje

    Przepis dodany:
    4.66
    bardzo późne poświąteczne refleksje
    moja długa nieobecność na blogu, to nie:- niechęć do gotowania,- brak kulinarnej weny,- generalne porzucenie gotowania,- deficyt czasu- lub inne rozterki życiowe, mniej lub bardziej poważne.To, co nie pozwala mi na regularne gotowanie to......
  • Indian bread

    Przepis dodany:
    4.61
    Indian bread
    Journeys of culinary are the most delicious in the world. Indian food is my number one, for sure.Parathas- simple Indian breads. When I saw the simplicity of the implementation of these breads I knew, do it in my kitchen.Podróże kulinarne są...
  • Any ideas for asparagus?

    Przepis dodany:
    4.56
    Any ideas for asparagus?
    Definitely I love spring for... asparagus! In Australia, we started on the asparagus season. Price motivates people to buy handfuls of asparagus. When at my kitchen table, almost every day, are asparagus (especially green), I know that it the time for...
  • Why eat quinoa?

    Przepis dodany:
    4.87
    Why eat quinoa?
    Why eat quinoa?First of all, it contains proteins, which not only build our muscles but also responsible for proper metabolism. Quinoa have well absorbed protein that is good news especially for vegetarians and vegans and fitness people. However, not only...
  • Vegan curry with eggplant and quinoa!

    Przepis dodany:
    4.50
    Vegan curry with eggplant and quinoa!
    I love wok dishes. Simple, fast, fresh and very healthy. I love the curry-based dishes. Often I cook curry with seafood (like here), fish, chicken, or curry octopus soup (here). This time I replaced the meat - eggplant, rice - quinoa. I came out delicious...
  • Gluten free expo 2014

    Przepis dodany:
    4.87
    Gluten free expo 2014
    Muszę przyznać, że kiedy dostałam zaproszenie na Gluten Free Expo, które odbywało się w zeszły weekend w pięknym obiekcie Olympic Park Sydney, bardzo się ucieszyłam. O glutenie bardzo głośno na wszystkich szerokościach geograficznych. W...
  • baby octopus curry soup

    Przepis dodany:
    4.76
    baby octopus curry soup
    Pewnie jak większość z Was, mam w okolicy ulubiony warzywniak, piekarnię, warzywny market, ulubioną kawiarnię, sklep rybny. Właśnie - sklep rybny! - zaglądam do niego dość często, (razem z M. postanowiliśmy, przynajmniej dwa razy w tygodniu...
  • o pierogach na końcu świata

    Przepis dodany:
    4.86
    o pierogach na końcu świata
    myślałam, że nigdy nie pojawi się tutaj wpis o pierogach.o ruskich pierogach.ale kiedy dwa lata temu, 100 wpisów temu, zakładałam mojego kulinarnego bloga, nigdy nie pomyślałabym, że po dwóch latach będę go pisać z Australii.Już dawno wiem,...
  • Pesto z zielonego groszku / Pea-basil pesto

    Przepis dodany:
    4.89
    Pesto z zielonego groszku / Pea-basil pesto
    Całkiem przypadkiem stałam się posiadaczką kilograma świeżej bazylii. W żaden sposób mnie to nie zasmuciło (uwielbiam świeże zioła!), spowodowało raczej, że niemal codziennie naszym daniom, towarzyszyła świeża bazylia. Na śniadanie: jako...
  • ciasto z morelami / apricot cake

    Przepis dodany:
    4.47
    ciasto z morelami / apricot cake
    Morele są doskonałe. Teraz, bardzo na czasie. Dla was. W Polsce trwa właśnie na nie sezon. Pełnia lata, upały i żółte jak słonce morele. Słodkie, przepyszne. Doskonałe jako przekąska, lub jako dodatek do ciasta. Co powiecie na delikatne ciasto...
  • Ciasto fillo, jeżyny i poranna kawa / Pastry fillo, blackberries and morning coffee

    Przepis dodany:
    4.68
    Ciasto fillo, jeżyny i poranna kawa / Pastry fillo, blackberries and morning coffee
    Zamiast croissanta - trójkąt fillozamiast czekoladowego środka croissanta - owocowy środek fillokawa - bez zmianczarna, jak zawszeInstead morning croissant - triangle of filloinstead chocolate inside croissant - blackberries inside...
  • wegański pasztet z soczewicy i dyni / vegan lentil pumpkin pâté

    Przepis dodany:
    4.86
    wegański pasztet z soczewicy i dyni / vegan lentil pumpkin pâté
    Wierzcie lub nie, ale w Australii naprawdę mamy teraz zimę. To nic, że na zewnątrz ponad 20 stopni, ja i tak marznę tu niemiłosiernie. A kiedy rozmawiam z bliskimi mieszkającymi w Polsce, że tutaj zimno, marznę, siedzę otulona kocem i wogule, że...
  • kto lubi zapach anyżu? / who likes the smell of anise?

    Przepis dodany:
    4.90
    kto lubi zapach anyżu? / who likes the smell of anise?
    ten kto lubi zapach anyżu niech nie obawia się użyć kopru włoskiego!Fenkuł (koper włoski) pachnie anyżem...ale smak,to już coś innego!who likes the smell of anise let's not afraid to use a fennel! Fennel smells like anise... but the...
  • przepiórcze jaja / quail eggs

    Przepis dodany:
    4.88
    przepiórcze jaja / quail eggs
    Jaja przepiórcze są pełne witamin i minerałów. W tych gabarytowo malutkich jajkach mieści się trzy razy więcej właściwości odżywczych niż w jajach kurzych. Zawierają dobrze przyswajalne białko, bogactwo witamin z grupy B.Taka bomba...
  • paprykowa pasta / capsicum paste

    Przepis dodany:
    4.76
    paprykowa pasta / capsicum paste
    Pasta z papryki:papryka czerwonapapryka zielonadwa ząbki czosnkucztery łyżki czarnych oliwekdwie łyżki octu balsamicznegodwie łyżki extra virgin oliwy z oliwekłyżka sosu sojowegołyżeczka melasyłyżeczka suszonej papryki słodkiejświeża...
  • Risotto z grzybami w papierze ryżowym / Risotto with mushrooms in rice paper

    Przepis dodany:
    4.55
    Risotto z grzybami w papierze ryżowym / Risotto with mushrooms in rice paper
    risotto: ryż arborio, grzyby pholiota nameko,marchewkapestki słonecznika i dynisól, pieprzbulion warzywnypietruszka  risotto: arborio rice, pholiota nameko mushrooms carrot sunflower and pumpkin...
  • Ciastka z żurawiną bez mąki i cukru / Cranberries cookies no flour, no sugar

    Przepis dodany:
    4.79
    Ciastka z żurawiną bez mąki i cukru / Cranberries cookies no flour, no sugar
    Najzdrowsze, bo nie mają w sobie ani mąki, ani cukru a tylko jedną łyżkę tłuszczu!Do tego pyszne!Idealne na przekąskę!Ciastka z żurawiną bez mąki i cukru / Cranberries cookies no flour, no sugarZnalazłam je na blogu Moje Wypieki,...
  • My French Onion Soup

    Przepis dodany:
    4.50
    My French Onion Soup
    French Onion Soup - jedna z moich ulubionych zup.Nauczyłam się ją robić dopiero w Sydney.Dziś bardzo często ją przyrządzam. Trochę zmodyfikowany przepis - bardziej dopasowałam do siebie, do mojej kuchni.Doskonała na przystawkę, gdy zaprasza...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).