Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni The taste of sweet

W kuchni The taste of sweet jest już 57 dobrych przepisów:

  • Babeczki bakaliowe z kajmakiem

    Przepis dodany:
    4.79
    Babeczki bakaliowe z kajmakiem
    Wielkanoc już za kilka dni. Dziś mam propozycję dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na pracochłonne przygotowania. Bakaliowe babeczki z kajmakiem z powodzeniem zastąpią np. keks. Ich zaletą jest też łatwa podzielność no i oczywiście...
  • Brownie – ciasto mocno czekoladowe :)

    Przepis dodany:
    4.84
    Brownie – ciasto mocno czekoladowe :)
      Brownie. Ta nazwa mówi sama za siebie Aż dziwne, że pojawia się na blogu dopiero teraz. Totalnie mnie urzekło odkąd zrobiłam je po raz pierwszy. Teraz regularnie gości na moim stole z różnymi dodatkami, a wszyscy w rodzinie są …...
  • Gorąca czekolada z korzenną nutą i bitą śmietaną

    Przepis dodany:
    4.69
    Gorąca czekolada z korzenną nutą i bitą śmietaną
    Gorąca, aromatyczna, gęsta czekolada… z nutką korzennych przypraw i bitą śmietaną. Czy może być coś lepszego na chłodne zimowe dni? Albo na ekspresową poprawę humoru? ;)  Składniki (na 3 porcje): 200 ml mleka 100 ml śmietanki 30% lub...
  • Czekoladowy piernik z powidłami

    Przepis dodany:
    4.56
    Czekoladowy piernik z powidłami
    Wyobrażacie sobie Święta bez piernika? Ja nie Staropolski, z bakaliami, przekładany powidłami, czekoladowy… jego rodzajów jest mnóstwo. Dziś zapraszam na piernik korzenno-czekoladowy – miękki i aromatyczny, niewymagający długiego...
  • Świąteczne pierniczki z powidłami

    Przepis dodany:
    4.55
    Świąteczne pierniczki z powidłami
    Witam po dość długiej przerwie Była ona spowodowana szeregiem spraw, dużą ilością pracy, a także… zagubioną ładowarką do aparatu Ile ja się jej oszukałam! A znalazła się (jakżeby inaczej) w najmniej spodziewanym miejscu i w najmniej...
  • Szarlotka z budyniem – Lubelski Kocio?ek, edycja IX

    Przepis dodany:
    4.83
    Szarlotka z budyniem – Lubelski Kocio?ek, edycja IX
    Dzisiejszy wpis przygotowa?am specjalnie na IX edycj? Lubelskiego Kocio?ka, której tematem przewodnim s? jab?ka. Pierwszym skojarzeniem, które przychodzi mi do g?owy w temacie „jab?ka”, szczególnie jesieni?, jest szarlotka. Ta jest zupe?nie...
  • ?ytnie ciasteczka z siemieniem lnianym

    Przepis dodany:
    4.49
    ?ytnie ciasteczka z siemieniem lnianym
    Pyszne (i zdrowe!) kruche ciasteczka z m?ki ?ytniej, z dodatkiem siemienia lnianego, korzennych przypraw i miodu. Idealne do stempelków (nie zmieniaj? kszta?tu). Pysznie smakuj? z kaw?, herbat? lub mlekiem. Podczas pieczenia wype?niaj? dom cudownym...
  • Drożdżówki ze śliwkami i cynamonową kruszonką

    Przepis dodany:
    4.87
    Drożdżówki ze śliwkami i cynamonową kruszonką
    Pyszne, jesienne drożdżówki Miękkie i puszyste ciasto, soczyste, słodkie śliwki i cynamonowa kruszonka wieńcząca całość – idealne na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Najlepsze prosto z piekarnika, jeszcze lekko ciepłe, ze szklanką...
  • Kruchy kakaowy placek ze śliwkami i budyniem

    Przepis dodany:
    4.90
    Kruchy kakaowy placek ze śliwkami i budyniem
    Kruche kakaowe ciasto, budyń śmietankowy i pyszne, soczyste śliwki. Efekt? Pyszne ciacho znikające z prędkością światła Zrównoważone z smaku, nie za słodkie, lekko winne dzięki śliwkom. Budyń nadaje całości kremowej, lekkiej konsystencji i...
  • Podsumowanie akcji „Porzeczkowo mi 2014″

    Przepis dodany:
    4.52
    Podsumowanie akcji „Porzeczkowo mi 2014″
    Dziękuję serdecznie za udział w mojej pierwszej akcji Nie spodziewałam się nawet, że dodacie aż tyle wspaniałych przepisów z porzeczkami w roli głównej. W tym wpisie znajdziecie unikatowy zbiór tych wszystkich pyszności. Dodaliście łącznie...
  • Kruche babeczki potrójnie malinowe

    Przepis dodany:
    4.54
    Kruche babeczki potrójnie malinowe
    Maliny to letnie owoce, na które sezon trwa najdłużej, bo są odmiany, które dają owoce także jesienią. Możemy się zatem cieszyć nimi do woli Te babeczki to takie całusy od lata, są malutkie, słodkie i mocno owocowe. W sam raz … Czytaj...
  • Wyspa boga słońca, miód tymiankowy i baklava, czyli Rodos moim okiem

    Przepis dodany:
    4.71
    Wyspa boga słońca, miód tymiankowy i baklava, czyli Rodos moim okiem
    Kalimera! Dzień dobry! Wróciłam Wypoczęta, wygrzana słońcem i obładowana greckimi specjałami Zapraszam na relację z mojej wyprawy, która mam nadzieję, zachęci kogoś do podróży na Rodos. Bo to nie tylko popularna destynacja turystyczna, ale...
  • Dżem z czarnej porzeczki

    Przepis dodany:
    4.71
    Dżem z czarnej porzeczki
    Niezbędny składnik pleśniaka. Pyszny z naleśnikami, goframi i świeżym pieczywem. Bogaty w witaminę C, antyoksydanty i inne mikroelementy. Bez konserwantów i sztucznych barwników. Domowy dżem z czarnej porzeczki. Tylko owoce i cukier. Nic więcej...
  • Tarta z jabłkami i sosem toffi

    Przepis dodany:
    4.85
    Tarta z jabłkami i sosem toffi
    Dziś proponuję prosty i szybki przepis z wykorzystaniem pysznych polskich jabłek Te owoce bardzo się lubią z ciastem francuskim. Zwieńczeniem tej tarty jest sos toffi, który nadaje całości charakteru. Składniki: 1 szt. ciasta francuskiego 3-4...
  • Tarta z czarną porzeczką i bezą

    Przepis dodany:
    4.52
    Tarta z czarną porzeczką i bezą
    Kto lubi słodko kwaśne smaki, temu z pewnością posmakuje ta tarta. Słodkie, chrupiące kruche ciasto, nadzienie z soczystych, kwaskowatych czarnych porzeczek i zwieńczenie w postaci chrupiącej, słodkiej bezy. Czy jest ktoś, kto się temu oprze?...
  • Konfitura wiśniowa

    Przepis dodany:
    4.52
    Konfitura wiśniowa
    Konfitura wiśniowa jest jedną z moich ulubionych. Wspaniale smakuje w połączeniu z twarogiem, na świeżym, chrupiącym pieczywie. Nie lubię bardzo słodkich przetworów, dlatego dodaję środek żelujący. Konfitura wychodzi przepyszna w smaku i...
  • Akcja kulinarna „Porzeczkowo mi 2014″ – zaproszenie

    Przepis dodany:
    4.67
    Akcja kulinarna „Porzeczkowo mi 2014″ – zaproszenie
    Dzisiaj wyjątkowo bez przepisu Chciałabym zaprosić wszystkich blogerów, którzy do mnie zaglądają do udziału w organizowanej przeze mnie akcji kulinarnej, której tematem przewodnim są porzeczki. Zgłaszać możecie się na Durszlaku lub na...
  • Koktajl jagodowy

    Przepis dodany:
    4.87
    Koktajl jagodowy
    Klasyka letnich koktajli, mój number one Pyszny, mocno jagodowy, orzeźwiający… Wspaniały w gorące dni. Chyba nie trzeba go reklamować Składniki: 200 g jagód 400 ml maślanki 2-3 łyżki miodu (do smaku) Przygotowanie: Jagody myjemy i...
  • Deser „Jagodowe niebo”

    Przepis dodany:
    4.56
    Deser „Jagodowe niebo”
    Zakochałam się w tym deserze Jest jednocześnie elegancki i maksymalnie prosty do przygotowania. Składa się jedynie z trzech składników. Biała czekolada doskonale pasuje do jagód, świetnie podkreśla ich smak. Koniecznie musicie tego spróbować,...
  • Jagodzianki – puszyste i miękkie

    Przepis dodany:
    4.69
    Jagodzianki – puszyste i miękkie
    Wyobrażacie sobie lato bez jagodzianek? Bo ja nie Kiedy byłam mała, te puszyste, mięciutkie bułeczki pełne jagód robiła moja Babcia. Były pyszne! Ten przepis (lekko przeze mnie zmodyfikowany) pochodzi z bloga Kotlet.tv, gdzie zawędrowałam w...
  • Charlotte z musem truskawkowo-jagodowym i owocami

    Przepis dodany:
    4.62
    Charlotte z musem truskawkowo-jagodowym i owocami
    Charlotte to śliczny francuski deser składający się z podłużnych biszkoptów i delikatnego musu owocowego. Przewiązany kokardką może śmiało wystąpić w roli tortu, a także być uroczym prezentem Ja podarowałam go Tacie z okazji Dnia Ojca. ***...
  • Truskawki zapiekane w koglu-moglu

    Przepis dodany:
    4.48
    Truskawki zapiekane w koglu-moglu
    Były już owoce zapiekane pod bezą, były zapiekane pod kruszonką, teraz przyszedł czas na kogel-mogel U mnie znów są to truskawki, ale Wy możecie użyć dowolnych owoców – malin, borówek, czereśni, porzeczek albo mieszanki różnych. Deser...
  • Muffiny kokosowe z truskawkami i białą czekoladą

    Przepis dodany:
    4.83
    Muffiny kokosowe z truskawkami i białą czekoladą
    Puszyste kokosowe muffinki z truskawkami i kawałkami białej czekolady. Bardzo dobre połączenie smaków, moim skromnym zdaniem Babeczki są delikatne i mięciutkie, nie za słodkie, po prostu pyszne! *** W końcu znalazłam chwilę, żeby wstawić nowy...
  • Truskawki zapiekane pod bezą

    Przepis dodany:
    4.87
    Truskawki zapiekane pod bezą
    Owoce zapiekane pod bezą to świetny deser, doskonały w swojej prostocie. Na wierzchu – chrupiąca, słodka bezowa skorupka, a pod nią – lekko płynne, kwaskowate owocowe wnętrze. Deser smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i po...
  • Piankowy tort truskawkowy

    Przepis dodany:
    4.78
    Piankowy tort truskawkowy
    Ten pyszny i niezwykle efektowny tort przygotowałam na Dzień Mamy, ale doskonale sprawdzi się także na inne okazje. Jest lekki i bardzo delikatny, niezbyt słodki, świetny na gorące dni. W dodatku, wbrew pozorom, wcale nie jest trudny do wykonania,...
  • Crumble z rabarbarem i jabłkami

    Przepis dodany:
    4.66
    Crumble z rabarbarem i jabłkami
    Wariacji rabarbarowych ciąg dalszy. Jabłka i rabarbar zapiekane pod kruszonką. Bardzo prosty, szybki i smaczny deser Najlepiej smakuje podany na gorąco w towarzystwie lodów waniliowych lub bitej śmietany. Składniki: 1 jabłko 2 łodygi rabarbaru 5...
  • Tarta ze szparagami

    Przepis dodany:
    4.85
    Tarta ze szparagami
    Dzisiaj dla odmiany na wytrawnie W tym roku po raz pierwszy jadłam szparagi, w tej właśnie tarcie i muszę powiedzieć, że mi posmakowały. Tarta ma zrównoważony smak, nie jest mdła, do tego jest szybka w przygotowaniu. Polecam spróbować...
  • Rabarbar pod agrestową chmurką

    Przepis dodany:
    4.81
    Rabarbar pod agrestową chmurką
    Lekki, orzeźwiający deser na upalne dni. Łączy w sobie dwa smaki, dwie faktury i dwa kolory – lekką jak chmurka, subtelnie słodką agrestową piankę i kwaskowatą galaretkę rabarbarową o konsystencji musu. Do tego dyskretny aromat mięty...
  • Soufflé au chocolat (suflet czekoladowy)

    Przepis dodany:
    4.49
    Soufflé au chocolat (suflet czekoladowy)
    Dziś uwielbiane przez wszystkich łasuchów „święto” – Dzień Czekolady! Co więc mogłam zamieścić na blogu z tej okazji, jeśli nie coś ekstremalnie czekoladowego? Przed Wami przepis na pyszny, delikatny, rozpływający się w...
  • Cupcakes bananowe z solonym karmelem i pierwsze urodziny bloga

    Przepis dodany:
    4.46
    Cupcakes bananowe z solonym karmelem i pierwsze urodziny bloga
    Dziś mija rok, od kiedy na blogu pojawił się pierwszy wpis To był bardzo przyjemny czas, pełen nowych i pysznych smaków, którymi mogłam się z Wami dzielić. Dziękuję, że jesteście, czytacie, komentujecie i korzystacie z zebranych tu...
  • Panna cotta z sosem malinowym

    Przepis dodany:
    4.76
    Panna cotta z sosem malinowym
    Panna cotta to pyszny i bardzo prosty deser pochodzący z północnych Włoch. Liczbę jego wersji smakowych ogranicza tylko nasza wyobraźnia Ja proponuję bardziej tradycyjną wersję – z białą czekoladą i sosem malinowym. Korzystałam z...
  • Fusilli z kurczakiem i brokułami w sosie serowym

    Przepis dodany:
    4.80
    Fusilli z kurczakiem i brokułami w sosie serowym
    Dziś wyjątkowo nie słodkości, tylko danie obiadowe Przygotowane na konkurs organizowany przez Omnomnom i Durszlak.pl, z wykorzystaniem nowej serii makaronów firmy Pol-Mak SA,obecnej na rynku pod marką Omnomnom. Danie proste, szybkie, pożywne i...
  • Sernik na zimno „Pina Colada”

    Przepis dodany:
    4.72
    Sernik na zimno „Pina Colada”
    Sernik na zimno inspirowany popularnym drinkiem „Pina Colada”, o smaku ananasowo-kokosowym. Idealny na zbliżające się wielkimi krokami, ciepłe dni. Zapraszam Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka 6 łyżeczek żelatyny w proszku + 1/2 szkl....
  • Beziki pomarańczowe

    Przepis dodany:
    4.90
    Beziki pomarańczowe
    Dzisiaj w menu małe, słodkie cudowności – beziki z pomarańczową nutą. Czy jest ktoś, kto zdoła im się oprzeć? Z bezą, jak to z bezą – jest kapryśna i każdy musi znaleźć na nią swój własny sposób, zwłaszcza dostosować...
  • Ptysie w dwóch wersjach – z bitą śmietaną i kremem budyniowym

    Przepis dodany:
    4.84
    Ptysie w dwóch wersjach – z bitą śmietaną i kremem budyniowym
    Jutro koniec karnawału, wypadałoby to jakoś uczcić Ja proponuję coś, co lubi chyba każdy – ptysie. Tym razem w dwóch wersjach – z kremem budyniowym i z bitą śmietaną. Deser kaloryczny, ale jednocześnie lekki i nie przesłodzony....
  • Torcik brzoskwiniowo-śmietankowy

    Przepis dodany:
    4.83
    Torcik brzoskwiniowo-śmietankowy
    Za oknem coraz bardziej wiosennie, ciepło. Zamarzył mi się słoneczny torcik Lekki, puszysty i owocowy. Biszkopt z tego przepisu zawsze ładnie mi wyrasta i nie opada, dlatego jestem mu wierna Krem śmietankowy jest leciutki, jak chmurka, a brzoskwinie...
  • Domowy budyń czekoladowy z konfiturą wiśniową

    Przepis dodany:
    4.55
    Domowy budyń czekoladowy z konfiturą wiśniową
    Pyszny, mocno czekoladowy budyń domowej roboty zdecydowanie przewyższa smakiem budynie z proszku. Jego smak jest głęboki, a konsystencja aksamitna. Dodatek konfitury wiśniowej wspaniale go dopełnia. Odpowiednio podany, z codziennego i zwyczajnego...
  • Kruche ciasto z makiem i bezą kokosową

    Przepis dodany:
    4.53
    Kruche ciasto z makiem i bezą kokosową
    Po świętach zostało mi kilka niewykorzystanych puszek z masą makową. Dziś postanowiłam wykorzystać jedną z nich i zrobić makowiec. Żeby nie było zwyczajnie, na wierzch wyłożyłam bezę kokosową i tak powstało to oto pyszne ciasto Nie ma z...
  • Naleśniki – miękkie, cienkie i puszyste

    Przepis dodany:
    4.53
    Naleśniki – miękkie, cienkie i puszyste
    Przepis na te naleśniki mam od mamy, to smak mojego dzieciństwa Są niezwykle delikatne, mięciutkie i puszyste. Ja lubię je jeść nawet same, bez dodatków. Świetnie smakują też z nadzieniem serowym. Idealne na śniadanie, deser czy słodką...
  • Torcik bezowy z kremem cappuccino

    Przepis dodany:
    4.87
    Torcik bezowy z kremem cappuccino
    Witam po dłuższej przerwie Mam nadzieję, że nie zapomnieliście jeszcze o blogu Dzisiaj zaproszę Was na przepyszny deser – kolejną odsłonę uwielbianej przeze mnie bezy. Tym razem z delikatnym kremem o smaku cappuccino. Świetna na każdą...
  • Piernikowe muffiny z powidłami

    Przepis dodany:
    4.70
    Piernikowe muffiny z powidłami
    Święta czuć już w powietrzu, chociaż śniegu brak Ja będę miała nadzieję do samej Wigilii, że jednak choć troszkę nam się świat zabieli A jak święta – to piernik! Dzisiaj w wersji muffinkowej – w sam raz na wigilię klasową,...
  • Domowa przyprawa piernikowa

    Przepis dodany:
    4.59
    Domowa przyprawa piernikowa
    Do Świąt Bożego Narodzenia został niecały miesiąc, który zleci zanim się obejrzymy. Dlatego warto już teraz pomyśleć o domowej, aromatycznej przyprawie do piernika. Jest zupełnie inna niż gotowe przyprawy, w których głównym składnikiem...
  • Makowo-kokosowe ciasto na bazie białek

    Przepis dodany:
    4.90
    Makowo-kokosowe ciasto na bazie białek
    Ciasto z makiem na bazie białek, zwane też czasem „mrówkowcem”, ze względu na wygląd to świetna propozycja na codzienny deser, do kawy, herbaty albo kakao. Robi się go szybko i łatwo, równie szybko znika ze stołu Jest to też bardzo...
  • Sernik z rodzynkami w kakaowym cieście

    Przepis dodany:
    4.62
    Sernik z rodzynkami w kakaowym cieście
    Bardzo lubię serniki Te tradycyjne, z przepisów mamy czy babci i te bardziej „wymyślne” – kajmakowe, bananowe, dyniowe. Jako pierwszy na blogu postanowiłam zamieścić jeden z moich ulubionych serników. Nauczyła mnie go robić mama...
  • Szarlotka idealna…

    Przepis dodany:
    4.58
    Szarlotka idealna…
    Tytuł dzisiaj trochę przekorny, bo z pewnością każdy z Was ma swoją ulubioną szarlotkę, którą robiła jego mama albo babcia. Szarlotka, którą zaprezentuję Wam w tym wpisie, jest właśnie z przepisu mojej mamy, ale nie tylko to czyni ją...
  • Tartaletki z ciasta francuskiego z nadzieniem gruszkowym

    Przepis dodany:
    4.80
    Tartaletki z ciasta francuskiego z nadzieniem gruszkowym
    Te tartaletki powstały, kiedy miałam ochotę na coś słodkiego, a nie za bardzo miałam czas na długie przesiadywanie w kuchni Robi się je naprawdę szybko i łatwo, ze składników, które w zasadzie mamy pod ręką. Z braku czasu użyłam gotowego...
  • Jesienne babeczki dyniowe

    Przepis dodany:
    4.46
    Jesienne babeczki dyniowe
      Babeczki dyniowe przygotowywałam w Halloween. Miały to być upiorne babeczki, i rzeczywiście takie były! W każdym razie te z pierwszego podejścia, bowiem wyszły… z zakalcem! A wszystko przez pośpiech i przez to, że chciałam złapać...
  • Kokosanka – ciasto czekoladowe z wiórkami kokosowymi

    Przepis dodany:
    4.67
    Kokosanka – ciasto czekoladowe z wiórkami kokosowymi
    Weekend za pasem, a Wy nie macie pomysłu na pyszne wypieki? A może chcecie czymś zaskoczyć Waszych gości, bo znudziła się Wam tradycyjna szarlotka? Kokosanka to ciasto dla wielbicieli czekolady i kokosa. Jest miękkie i puszyste, mocno czekoladowe....
  • Tort Szwarcwaldzki

    Przepis dodany:
    4.90
    Tort Szwarcwaldzki
    Tort Szwarcwaldzki, znany też pod nazwą Czarny Las, pochodzi z południa Niemiec, ale jest popularny na całym świecie. Jego główne składniki to czekolada, śmietana i wiśnie. Nie jest skomplikowany w przygotowaniu, ale bardzo pięknie się...
  • Konfitura gruszkowa z imbirem i cytryną

    Przepis dodany:
    4.55
    Konfitura gruszkowa z imbirem i cytryną
    Przepis, z moimi drobnymi zmianami, pochodzi z bloga Bei, która jest dla mnie niezmienną inspiracją, jeśli chodzi o przetwory Robiłam tę konfiturę już w zeszłym roku, ale w wersji ze sproszkowanym imbirem. Tym razem zrobiłam ją z imbirem...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).