Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Time4Cooking
W kuchni Time4Cooking jest już 26 dobrych przepisów:
Kurczak korma
Przepis dodany:Kochani! Spływające po szybie krople zachęcają mnie do sięgnięcia po leżący na nocnym stoliku notatnik. Spisane na jego kartkach przepisy po raz kolejny przeniosły mnie do innego świata. Świata pełnego słońca, aromatycznych przypraw,...Szwedzkie bułeczki cynamonowe (Kanelbullar)
Przepis dodany:Kochani! Nie pamiętam już od jak dawna miałam ochotę na te bułeczki. Ich lśniąca, złota skórka, cudowne cynamonowe nadzienie oraz delikatne drobinki perlistego cukru wprawiały mnie w zachwyt za każdym razem gdy zobaczyłam je na […]Marchew zapiekana w sosie kolendrowym
Przepis dodany:Kochani! Słodko-ostre kawałki miękkiej marchewki zatopione w bulgoczącym, aromatycznym sosie śmietanowym z kolendrą. Serwowane razem z makaronem, tworzą ciekawą propozycję na lekki lunch. W podobny sposób można przygotować także dynię,...Monte – drink dla dorosłych
Przepis dodany:Kochani! I chociaż wcale jej tego nie podejrzewałam Soplica o smaku orzechów laskowych zawojowała moje kubki smakowe. Nikt mi za jej reklamę tutaj nie zapłacił, nikt mnie nie namówił – po prostu uznałam, że pełnoletnia […]Ciasto dyniowe z mandarynką
Przepis dodany:Kochani! Sezon dyniowy co prawda dobiega już końca i coraz rzadziej można spotkać te pękate warzywa na ryneczkach, jednak jeśli tak ja zaopatrzyliście się w sezonie w zapas dyniowego pure nadal możecie cieszyć się jej […]Restauracja na widelcu: American Bull, Łódź
Przepis dodany:Kochani! Ostatnio na liście miejsc co których warto zaglądać coraz częściej pojawiają się wszelakiej maści knajpy oraz restauracje w amerykańskim stylu. Moda na tak zwaną bułkę z kotletem trwa, a ja mam nadzieję że potrwa […]Tiramisu
Przepis dodany:Kochani! Wierzę, że tego deseru nie trzeba Wam przedstawiać. Lekkie, kremowe, kawowo-migdałowe tramisu to włoski deser, którego nazwa może być tłumaczona jako „ocknij się” lub „poderwij mnie”. Do mnie najbardziej przemawia...Konkurs z książką „Kuchnia Filmowa”
Przepis dodany:Kochani! Do środy 18.12.2013 na funpage’u bloga na facebooku trwa konkurs w którym można wygrać książkę autorstwa Pauliny Wnuk – Kuchnia Filmowa. Gorąco zapraszam Was do wzięcia udziału. Dla osób nie korzystających z Facebooka na...Lasagne ze szpinakiem
Przepis dodany:Kochani! Lubię szpinak. Wbrew wszystkiemu i wszystkim, wbrew całej tej jego trawiasto-bezsmakowej otoczce (całkiem niesłusznej zresztą). Wydaje mi się czasem, że szpinak to takie trochę „urban legend” – nie każdy próbował, ale...Pesto z rukoli i koziego sera
Przepis dodany:Kochani! Uwielbiam pesto. Nie tylko to klasyczne z bazylii, parmezanu i orzeszków piniowych, ale każdą jego możliwą wersję. Jest ono tak naprawdę świetnym sposobem na pozbycie resztek serów, orzechów, a także jadalnych, ale nie często […]Mus z białej czekolady z malinami
Przepis dodany:Kochani! Ten mus był jednym ze smakołyków, jakie nauczyłam się przygotowywać podczas Czekoladowych Warsztatów. Jednym z, ale w moim osobistym odczuciu tym najpyszniejszym. Jest delikatny, puszysty, nie za słodki, cudownie przełamany lekką...Dietetyczne krążki cebulowe
Przepis dodany:Kochani! Święta już prawie za pasem, kolejny rok mija w ekspresowym tempie. Grudzień, dla większości z nas ma to do siebie, że sprzyja tyciu. Wzmożona ilość czasu spędzonego w galeriach handlowych, spotkania z rodziną i […]Szwedzkie ciasto z jabłkami (Äppelkaka)
Przepis dodany:Kochani! Cóż może smakować lepiej o tej porze roku jak nie ciasto z dodatkiem jabłek. Nadal w lekko jesiennym, ciepłym klimacie, jednak dzięki aromatowi korzennych przypraw doskonale przypominające nam o zbliżających się Świętach. W tym...Kurczak smażony w stylu Goa
Przepis dodany:Kochani! Podczas podróży po Indiach, jeśli tylko zostawaliśmy w jakimś miejscu dłużej niż dwa dni wyruszaliśmy na poszukiwania malutkich restauracyjek z pysznym jedzeniem, w których można było nauczyć się gotować. Nasz pobyt na Goa...Pasta czosnkowo-imbirowa
Przepis dodany:Kochani! Dziś będzie prosto. Na pastę czosnkowo-imbirową dość często natykaliśmy się podczas podróży po Indiach. Ten aromatyczny dodatek jest często używany jako marynata do mięs czy też dodatek do sosów. Na blogu pojawi się kilka...Jajka z sosem pomarańczowym
Przepis dodany:Kochani! Jajka w słodkim sosie? No tak, czego to ona nie wymyśli… Zanim jednak zamkniecie to okno, stwierdzając że to na pewno nie dla Was, dajcie mi minutkę. W tym czasie chciałabym zachęcić Was do […]Likier z kawy Inki
Przepis dodany:Kochani! „Dobre było, ale się skończyło”, jak to określił A., gdy zapytałam go o to, czy chciałby powiedzieć Wam kilka słów na temat tego likieru. Ostatecznie, jest to jeden z jego ulubionych domowych słodkich alkoholi. […]Kasza jaglana z pieczoną dynią i orzechami
Przepis dodany:Kochani! Na blogach ostatnio modna zrobiła się kasza jaglana. Spoglądała na mnie z przepięknych zdjęć, zachęcała apetycznymi opisami… Raz kozie śmierć! – pomyślałam, że i ja spróbuję. Podejście numer jeden uważam za bardzo...Ciasto kopiec kreta
Przepis dodany:Kochani! Aż wstyd się przyznać, ale ostatnio robiłam to ciasto kilka lat przed założeniem bloga. Wstyd tym większy, bo robiłam je z torebki… Teraz widząc w sklepie osoby wrzucające do koszyków gotowe mieszanki do przygotowania […]Mini serniczki z łososiem
Przepis dodany:Kochani! Dziś zapraszam Was na eleganckie finger food. Mini serniczki z serka mascarpone oraz Philadelphia na podstawie z gryczanych ciasteczek, udekorowane plastrem wędzonego łososia to lekka i ciekawie wyglądająca przekąska. Do ich przygotowania...Sałatka Gyros
Przepis dodany:Kochani! Sałatka gyros nie była popularna w moim ani A. domu, jednak mieliśmy ostatnio okazję kilka razy spróbować jej u znajomych. To co nas zaskoczyło poza tym, że każda z tych sałatek była niesamowicie pyszna, […]Hummus dyniowo-żurawinowy
Przepis dodany:Kochani! Nie potrafię powiedzieć „nie” dobremu hummusowi. Najczęściej zajadam się tym klasycznym z ciecierzycy, pełnym aromatycznych przypraw oraz dodatków. Co jednak zrobić jeśli mamy ochotę na tej pyszny, sezamowy dip, a w szafkach...Twarożek z buraczkami
Przepis dodany:Kochani! Buraki są zdecydowanie mocno niedoceniane w naszej kuchni. Ich intensywny kolor, mocno ziemisty smak oraz piękny kształt aż proszą o to, aby z buraka wyczarowywać prawdziwe cuda. Ja po buraki sięgam najczęściej do przygotowania […]Ciasto piegus
Przepis dodany:Kochani! Potrawy z jajkami mają to do siebie, że czasem zostawiają nas z kilkoma białkami lub żółtkami. Szczególnie, gdy szklanka pełna świeżych białek, przykryta folią ląduje w mojej lodówce zastanawiam się co z tym fantem […]Chipsy z jarmużu
Przepis dodany:Kochani! Te sztywne, mocno karbowane liście spoglądały na mnie podczas kolejnych wizyt w sklepie. W koszyku jednak lądowały inne produkty, zostawiając smutnie uśmiechającą się do mnie paczkę jarmużu na półce. Później, przeglądając...Domowy likier jajeczny
Przepis dodany:Kochani! Likieru z żółtek, lub jak też wolicie – ajerkoniaku chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Ja najbardziej lubię go w wersji domowej, mocno kremowy, gęsty – najlepszy wyjadany łyżeczką. Advokat jest prosty w przygotowaniu, a...