Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Trzy świnki

W kuchni Trzy świnki jest już 88 dobrych przepisów:

  • Caprese z truskawkami i nowy numer magazynu Kocioł

    Przepis dodany:
    4.77
    Caprese z truskawkami i nowy numer magazynu Kocioł
    Prostota górą! W mojej kuchni często sprawdzają się nieskomplikowane i szybkie dania. Uważam, że krótka lista składników jest przepisem na sukces. Czasem też porywam się na klasyczne dania, ale z odrobina szaleństwa ;) Stąd włoski klasyk w...
  • Omlet na kwaśnej śmietanie i nowy numer magazynu Kocioł

    Przepis dodany:
    4.71
    Omlet na kwaśnej śmietanie i nowy numer magazynu Kocioł
    Wiosna nieśmiało zagląda zza rogu. Czuć ją w powietrzu, widać w lesie i na talerzu. U nas w Kotle też zapanowała wiosenna atmosfera. W nowym numerze jest biało-zielono za sprawą kiełków i śmietany. Jak zwykle mamy też dużo dolnośląskich...
  • Grzanki z miodem na trzy sposoby

    Przepis dodany:
    4.71
    Grzanki z miodem na trzy sposoby
    Oto przed Wami grzanki, obok których nie można przejść obojętnie. Będą gwiazdą każdego spotkania ze znajomymi, szybką wieczorną przekąską albo przystawką na romantycznej kolacji. Tak niewiele składników i tak mało czasu potrzeba, aby je...
  • Kisiel z siemienia lnianego z malinami

    Przepis dodany:
    4.70
    Kisiel z siemienia lnianego z malinami
    Siemię lniane kocham miłością szczerą odkąd pamiętam. Już jako mała dziewczynka podjadałam tacie ze szklanki charakterystcznego glutka. A dziś łyżkami spijam olej lniany. Siemienia lnianego nikomu przedstawiać nie trzeba. Wypełnione po...
  • Gulasz wołowy na ciemny piwie

    Przepis dodany:
    4.87
    Gulasz wołowy na ciemny piwie
    Gulasz to takie moje zimowe comfort food. Wolno pyrka na kuchence, a jego aromat rozchodzi się po domu. To sycące i rozgrzewające danie podkręciłam ciemny piwem. Przepis pochodzi z Magazynu Kocioł, numer 11 (klik), gdzie jednym z głównych...
  • Sałatka ze śliwkami i nowy numer magazynu Kocioł

    Przepis dodany:
    4.52
    Sałatka ze śliwkami i nowy numer magazynu Kocioł
    Co prawda aura sprzyja bardziej rozgrzewającym potrawom, ale ja w sercu czuję jeszcze lato. A co w sercu to i na talerzu. A dziś będzie sałatka ze śliwkami z dodatkiem sera pleśniowego i orzechów włoskich. Przepis znajdziecie również w...
  • Domowe mleka roślinne: kokosowe i migdałowe oraz nowy numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego Kocioł

    Przepis dodany:
    4.69
    Domowe mleka roślinne: kokosowe i migdałowe oraz nowy numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego Kocioł
    Od premiery 10. numeru magazynu Kocioł minęło już trochę czasu, ja dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby Wam o nim opowiedzieć. W najnowszym wydaniu jest bardzo wiosennie, trochę nostalgicznie i jak zwykle bardzo kolorowo. Bohaterami numeru...
  • Makaron z chałwowym pesto i chilli

    Przepis dodany:
    4.73
    Makaron z chałwowym pesto i chilli
    Myślenie "out of the box" sprawdza się nie tylko w zawodowej burzy mózgów. Ostatnio wykorzystałam je także w kuchni i połączyłam składniki, które na pierwszy rzut oka nie pasują do siebie zupełnie. Tak też powstało domowe pesto z chałwą,...
  • Indyjski dal z czerwoną soczewicą

    Przepis dodany:
    4.70
    Indyjski dal z czerwoną soczewicą
    Mam dla Was sycące i rozgrzewające danie rodem z Półwyspu Indyjskiego. Dal jest to forma gulaszu przygotowanego na bazie czerwonej soczewicy i pomidorów. Jest szybkie i proste w przygotowaniu oraz nie wymaga wymyślnych składników. Wystarczy 30...
  • Czekoladowe tiramisu i nowy numer magazynu Kocioł

    Przepis dodany:
    4.70
    Czekoladowe tiramisu i nowy numer magazynu Kocioł
    Nie ma co się za dużo rozpisywać. Jakie tiramisu jest, każdy widzi i każdy zna. A przynajmniej powinien, bo to przecież jeden z najpopularniejszych deserów na świecie. Ja postawiłam na klasyczną wersję z surowymi jajkami i mascarpone, a do tego...
  • Risotto z kozim serem, jabłkiem i oliwą z prażonych orzechów włoskich

    Przepis dodany:
    4.76
    Risotto z kozim serem,  jabłkiem i oliwą z prażonych orzechów włoskich
    Nowy rok to i nowe smaki. Ser kozi dobrze smakuje z jabłkiem i tymiankiem, a smak prażonych orzechów włoskich podkręci to danie. Ogólnie risotto to taka wdzięczna potrawa na winie. Dosłowie i w przenośni :) Przygotowujemy je na winie (choć w tym...
  • Kapuśniaczki

    Przepis dodany:
    4.68
    Kapuśniaczki
    Kapusta i grzyby to jedne z głównych składników potraw wigilijnych. Można na przykład otulić je krucho- drożdżowym ciastem i podać jako dodatek do barszczu. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.Tropem dolnośląskiej Wigilii powstał...
  • Szybka i prosta zupa grzybowa

    Przepis dodany:
    4.46
    Szybka i prosta zupa grzybowa
    Smak grzybów najbardziej kojarzy mi się ze Bożym Narodzeniem. Uszka wypełnione aromatycznym grzybowym farszem, pierogi z kapustą i grzybami....Z niecierpliwością oczekuję tej pierwszej gwiazdki w noc wigilijną. Ale też nie jest tak, że grzyby...
  • Szarlotka z 8. numeru magazynu Kocioł

    Przepis dodany:
    4.46
    Szarlotka z 8. numeru magazynu Kocioł
    Na początku listopada miał premierę kolejny, 8. już numer magazynu Kocioł. Zgodnie z jesienną aurą postawiliśmy na rozgrzewający cynamon i marchewkę o cudownym kolorze. Najlepsze jest to, że połączenie obu bohaterów numeru jest jednym z...
  • Tort owocowo-limonkowy i urodzinowe wydanie magazynu Kocioł

    Przepis dodany:
    4.86
    Tort owocowo-limonkowy i urodzinowe wydanie magazynu Kocioł
    Magazyn Kocioł nie mógł inaczej obchodzić swoich pierwszych urodzin. Dużo tortów, sesje zdjęciowe zakończone degstacją i ogromna dawka śmiechu. Mniej więcej tak powstał specjalny, urodzinowy numer -> tutaj. Oprócz konkretnej dawki...
  • Kruche ciasto ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.64
    Kruche ciasto ze śliwkami
    Po jednym z najprostszych znanych mi ciast- > Ucierane ze śliwkami (tutaj), przyszedł czas na kolejną prościznę czyli ciasto kruche. Wykorzystałam śliwki, które wdzięczą się z bazarowych skrzynek. Podkręciłam ich smak cynamonem i gałką...
  • Kanapki z pastą grzybową

    Przepis dodany:
    4.65
    Kanapki z pastą grzybową
    Sezon grzybowy zacznę od pasty grzybowej do chleba. Ten nietypowy sposób podania odpimpuje Wasze kanapki nadając im tą leśno-jesienną nutę. Może będzie hitem wieczornych spotkań ze znajomymi? :)Co potrzebujemy?chleb na zakwasieszynka...
  • Tosty francuskie z sosem jeżynowo-rumowym i nowy numer Kotła

    Przepis dodany:
    4.64
    Tosty francuskie z sosem jeżynowo-rumowym i nowy numer Kotła
    Stało się! W sieci niedawno ukazał się 7. numer magazynu Kocioł. Oznacza to, że jesteśmy już z Wami rok. Jestem z tego powodu niesamowicie szczęśliwa i pękam z dumy!Doskonale pamiętam pierwsze spotkanie twórców Kotła. Trochę...
  • Pstrąg pieczony w papierze

    Przepis dodany:
    4.55
    Pstrąg pieczony w papierze
    Lubię dania z piekarnika za oszczędność czasu i łatwość wykonania. Są wręcz idealne dla leniwych bądź nielubiących gotować albo kiedy odwiedzają nas goście. Obiad czy kolacja lądują w piekarniku i praktycznie robią się same, a my mamy...
  • Carpaccio z cukinii

    Przepis dodany:
    4.79
    Carpaccio z cukinii
    Lato w pełni, człowiek w biegu. W domu siedzieć się nie chce,a jedyną rozsądną opcją spędzania wolnego czasu jest leżenie na kocu pod drzewem. Wpadam do mieszkania, zaglądam do lodówki i na szybko robię TO! Idealne na upalne dni carpaccio ze...
  • Wątróbka z sosem wiśniowym z nowego numeru Kotła

    Przepis dodany:
    4.74
    Wątróbka z sosem wiśniowym z nowego numeru Kotła
    Póki temperatura za oknem pozwala na pląsy przy kuchennych palnikach, zaopatrzcie się w wątróbkę i wiśnie. Z tych składników w niecałą godzinę odczarujecie poczciwą wątróbkę z dobrze znanego duetu z cebulą i poznacie bardziej wytworne...
  • Glazurowany miodem łosoś z salsą truskawkowo-pomidorową

    Przepis dodany:
    4.68
    Glazurowany miodem łosoś z salsą truskawkowo-pomidorową
    Dziś szybki fit obiad. A skoro truskawkowy sezon w pełni, to będzie z truskawkami. Bo truskawki smakują dobrze nie tylko z bitą śmietaną :)Słodko- kwaśny smak salsy jest bardzo orzeźwiający i idealnie komponuje się z łososiem podanym na zimno...
  • Kolorowe napoje na upalne dni: lemoniada różana, zielony smoothies i żółty shake

    Przepis dodany:
    4.69
    Kolorowe napoje na upalne dni: lemoniada różana, zielony smoothies i żółty shake
    Pewnego zimowego popołudnia redakcji Kotła zamarzyło się zrobić kinderbal z prawdziwego zdarzenia. Pyszne, zdrowe przekąski pochłaniane przez najmłodszych Kotłowiczów. Przygotowywaliśmy się do majowo-czerwcowego numeru, więc postawiliśmy na...
  • Waniliowe muffinki z rabarbarem i nowym numer magazynu Kocioł

    Przepis dodany:
    4.77
    Waniliowe muffinki z rabarbarem i nowym numer magazynu Kocioł
    Słodkie i kwaśne zarazem. Delikatne i lekkie, ale przełamane owocowym smakiem. Śmiało mogę powiedzieć, że to najlepsze  muffinki, jakie do tej pory robiłam.Ten przepis z rabarbarem, jak i wiele innych znajdziecie w nowym numerze...
  • Torcik kokosowo-ananasowy

    Przepis dodany:
    4.62
    Torcik kokosowo-ananasowy
    Wiosna powoli się rozkręca. Z niecierpliwością czekam na pierwsze rodzime truskawki, bo nie ma nic lepszego jak tort z truskawkami i bitą śmietaną. Umilając sobie te oczekiwanie, rozpieszczam podniebienie domowników słodkościami z dostępnych...
  • Sałatka z marynowanymi buraczkami, pomarańczą i fetą

    Przepis dodany:
    4.73
    Sałatka z marynowanymi buraczkami, pomarańczą i fetą
    Przez ostatnie kilka dni aura była dość zimowa, ale mimo wszystko wiosnę czuć już na każdym kroku. Zatem można się przerzucić na lżejsze menu, za co podziękuje nam na pewno organizm po świątecznych przysmakach.Sałatka była przebojem...
  • Żurek z białą kiełbasą

    Przepis dodany:
    4.85
    Żurek z białą kiełbasą
    Banalnie prosta zupa. Sama się zdziwiłam, kiedy pierwszy raz zabrałam się za gotowanie.Całkiem niedawno zrobiłam żurek z okazji śniadania wielkanocnego w Dolnośląskim Magazynie Kulinarnym  http://magazynkociol.pl/. I zrobię go ponownie już...
  • Jajka ze szpinakiem i cheddarem zapiekane w kokilkach

    Przepis dodany:
    4.82
    Jajka ze szpinakiem i cheddarem zapiekane w kokilkach
    Na słowo kokilka większość znajomych reaguje śmiechem, bo nie wie co to jest. Potem uświadamiam ich, że te wszystkie suflety i cremy brulee serwowane są zazwyczaj właśnie w tym naczyniu. Ale kokilki można też wykorzystać do...
  • Sernik różany z konfiturą śliwkową

    Przepis dodany:
    4.58
    Sernik różany z konfiturą śliwkową
    Trochę inne podejście do sernika. Smaczne i ciekawe :) Wodę różaną dostaniecie w sklepach typu smaki świata. Przyda się nie tylko do sernika.Co potrzebujemy?Na tortownicę o średnicy 24 cm.Na masę serową:750 g sera twarogowego na sernik4 jajka2...
  • Stek z rostbefu z sosem kawowym

    Przepis dodany:
    4.73
    Stek z rostbefu z sosem kawowym
    Troche kontrowersyjne połączenia mięsa i kawy. Powrzechne w Portugalii, również w połączeniu z tuńczykiem. U nas zdecydowanie rzadziej można spotkać podobną kombinację smaków. Tym przepisem wyszłam poza swoją "comfort zone". Fajnie jest...
  • Risotto z burakami i tymiankiem oraz nowy numer magazynu Kocioł

    Przepis dodany:
    4.85
    Risotto z burakami i tymiankiem oraz nowy numer magazynu Kocioł
    Jesteśmy po premierze nowego numeru Kotła- Magazynu blogerów dolnośląskich. Znowu rozpiera mnie duma, że wspólnymi siłami stworzyliśmy takie cudeńko. Tutaj możecie znaleźć cały numer http://magazynkociol.pl/, a w nim pełno inspiracji na...
  • Wytrawne placuszki z serka wiejskiego z kukurydz? i kurkum?

    Przepis dodany:
    4.68
    Wytrawne placuszki z serka wiejskiego z kukurydz? i kurkum?
    Czy tramwaje i autobusy w Waszych miastach te? s? pe?ne studentów zmierzaj?cych na pierwsze zaj?cia? Troch? im zazdroszcz? tej beztroski, domowych obiadków od mamy i imprezowania w ?rodku tygodnia. Ale zaraz przypominam sobie, ?e na studniach ?ywi?am si?...
  • Smoothie z gruszkami w trzech odsłonach

    Przepis dodany:
    4.77
    Smoothie z gruszkami w trzech odsłonach
    Smoothies z dzisiejszego postu powstały na potrzeby nowej kulinarnej inicjatywy blogerów z Dolnego Śląska. Całkiem niedawno wydaliśmy pierwszy numer magazynu Kocioł http://magazynkociol.pl/. Znajdziecie tam mnóstwo przepisów z gruszkami i...
  • Sernik z mascarpone i jeżynami

    Przepis dodany:
    4.50
    Sernik z mascarpone i jeżynami
    W mojej kuchni z sernikami jest taka historia, że często lubią nie wychodzić. Tak też było w przypadku tego poniżej. Drugie podejście i trochę improwizacji przyniosły oczekiwany rezultat i na stole zagościł pyszny sernik. Tylko jeżyn już mi...
  • Grillowany camembert z sosem wiśniowym

    Przepis dodany:
    4.84
    Grillowany camembert z sosem wiśniowym
    Połączenie smakowe wiśnia plus camembert odkryłam w zeszłym roku zupełnie przypadkiem. Niecała ugotowana wiśniowa konfitura zmieściła się do słoików, więc zamiast na słodko, szukałam połączenia na wytrawnie. I oto jest! Ciepły,...
  • Risotto z kurkami

    Przepis dodany:
    4.79
    Risotto z kurkami
    Chlust białego wina... Jedna chochla tu, jedna chochla tam... Trochę mieszania w prawo, trochę w lewo... Tak w skrócie robi się risotto. Całkiem prosto. Prościej niż mi się kiedyś wydawało. Dziś postawiłam na prostotę właśnie. Białe...
  • Komosa ryżowa z gruszką i ananasem

    Przepis dodany:
    4.86
    Komosa ryżowa z gruszką i ananasem
    Ostatnio mam ochotę rozpoczynać dzień od miski pełnej owoców. Mieszam je z owsianką lub kaszą jaglaną, a do tego ulubione orzechy. Po takiej porcji pełnej zdrowia jestem gotowa na kolejny wspaniały dzień :)Po wizycie w sklepie ze zdrową...
  • Razowe spaghetti z bobem, szynką serrano i pomidorkami koktajlowymi

    Przepis dodany:
    4.86
    Razowe spaghetti z bobem, szynką serrano i pomidorkami koktajlowymi
    Ten przepis to moja pierwsza przygoda z bobem. Nigdy wcześniej go nie jadłam i średnio mnie interesowało czy jest dostępny na bazarkach. A to duży błąd, bo bób jest super! Piękny kolor i mega smak. Szybki w przygotowaniu, ogranicza stanie w...
  • Lekka sałatka z awokado i malinami

    Przepis dodany:
    4.48
    Lekka sałatka z awokado i malinami
    Niezawody przepis na sałatkę to zielenina w postaci rukoli, roszponki czy innej sałaty, ser i sezonowe warzywo lub owoc. Staram się zawsze mieć takie składniki w lodówce, żeby można było na szybko, wrzucając garść tego i tamtego, stworzyć...
  • Truskawkowo-brzoskwiniowy smoothie

    Przepis dodany:
    4.46
    Truskawkowo-brzoskwiniowy smoothie
    Wstyd! Takie zaniedbanie....Długo mnie tutaj nie było. Nowa praca okazała się bardzo wymagająca. Konta się same nie rozliczą i analizy same się nie zrobią ;) Po intensywnym miesiącu w końcu mam więcej czasu na urzędowanie w kuchni. Do...
  • Tarta z karmelizowaną botwinką, kozim serem i rukolą

    Przepis dodany:
    4.52
    Tarta z karmelizowaną botwinką, kozim serem i rukolą
    Wrocław! Pierwszy wpis z mojego kochanego miasta :) Trzy świnki będą nadawały teraz ze stolicy Dolnego Śląska. Rozpakowałam juz wszystki manatki kuchenne i przyszedł czas na rozpoznanie po okolicy. Jest kilka warzywniaków, brak osiedlowego...
  • Tosty francuskie z sosem śliwkowym

    Przepis dodany:
    4.88
    Tosty francuskie z sosem śliwkowym
    Przed Wami kolejna odsłona leniwego weekendowego śniadania. Tosty francuskie, które można jeść zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. W tym wydaniu połączyłam je z śliwkowym sosem z nutą imbiru i cynamonu. Co prawda nie mamy teraz sezonu na te...
  • Tarta z rabarbarem i sosem angielskim

    Przepis dodany:
    4.85
    Tarta z rabarbarem i sosem angielskim
    Sezon rabarbarowy w pełni! Ruszcie tyłeczki na bazarek, zakupcie pęczek tego różowego warzywa (tak, rabarbar jest warzywem!) i z uśmiechem na twarzy zabierzcie się za przygotowanie tej pysznej tarty.Co potrzebujemy?Na formę o średnicy 21...
  • Kasza bulgur z zielonymi warzywami duszonymi w białym winie i panierowanym serem kozim

    Przepis dodany:
    4.84
    Kasza bulgur z zielonymi warzywami duszonymi w białym winie i panierowanym serem kozim
    Kasze przyżywające ostatnio renesans często pojawiają się na moim stole. Zazwyczaj w połączeniu z warzywami i serem lub mięsem. Staram się wybierać różne kasze, również te mniej znane. Ostatnio po raz pierwszy przygotowałam kaszę...
  • Bananowe placuszki z sosem czekoladowym

    Przepis dodany:
    4.77
    Bananowe placuszki z sosem czekoladowym
    Kto jeszcze uważa, że połączenie bananów i czekolady rozkłada go na łopatki? A kto lubi zjeść dobre śniadanie, które znika z talerza równie szybko jak na niego trafia? A czy jest wśród Was ktokolwiek, kto weekendowe śniadanie je na obiad?...
  • Mus czekoladowy

    Przepis dodany:
    4.59
    Mus czekoladowy
    Dziś będzie szybko i prosto! Szybko, bo piękny poranek za oknem i szkoda marnować czas na stanie w kuchni. Prosto, bo z 4 składników każdy miłośnik czekolady może sobie wyczarować pyszne czekoladowe cudo, aby świętować dzisiejszy Światowy...
  • Kokosowe sernikobrownie

    Przepis dodany:
    4.59
    Kokosowe sernikobrownie
    Sernik piekę zawsze z Mamą. Taki na ciemnym spodzie z bakaliami i skórką pomarańczową (mimo, że obie jej szczerze nienawidzimy). Chciałabym, żeby tak zostało..... Że jak ten sernik, to tylko z Mamą! Ale jak sernikobrownie to dla Mamy (i nie...
  • Truskawkowo-szampańska granita

    Przepis dodany:
    4.68
    Truskawkowo-szampańska granita
    Tym deserem, a właściwie zdjęciem poniżej wygrałam konkurs walentynkowy organizowany przez dobrze Wam znany magazyn KUKBUK. Nagrodą była walentynkowa kolacja w hotelu Sheraton. Miałam możliwość spróbować między innymi krem z homara z...
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe z leniwymi kluskami i buraczkami na ciepło

    Przepis dodany:
    4.90
    Pieczone polędwiczki wieprzowe z leniwymi kluskami i buraczkami na ciepło
    Pozostając w buraczanym klimacie postawiłam dzisiaj na typowo niedzielny obiad. Pieczone mięso z dodatkami: uwielbiane przeze mnie buraczki na ciepło i po raz pierwszy na moim talerzu kluski/ pierogi leniwe w wersji z patelni (podpatrzone u Adama...
  • Tartaletki z pieczonymi burakami, kozim serkiem i solonymi pistacjami

    Przepis dodany:
    4.86
    Tartaletki z pieczonymi burakami, kozim serkiem i solonymi pistacjami
    Buraki wróciły na polskie stoły nie tylko jako zupa czy dodatek do obiadu. W sieci można znaleźć przepisy na sałatki, carpaccio tarty czy słodkie ciasta z wykorzystaniem buraka. Bardzo się cieszę z tego powrotu, bo od dawna uważałam, że te...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).