Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Twardy szparag - kulinarnie rozwinięty

W kuchni Twardy szparag - kulinarnie rozwinięty jest już 25 dobrych przepisów:

  • Creme caramel - deser lekki jak piórko.

    Przepis dodany:
    4.64
    Creme caramel - deser lekki jak piórko.
    Creme caramel to jeden z moich ulubionych szybkich deserów. Prostota na talerzu - orgazm w ustach.To lekkie połączenie mleka i jajek z wanilią oraz odrobiną karmelu, sprawia nie lada przyjemność osobom w każdym wieku. Klasycznie creme caramel robi...
  • Penne w barwie Italii wg Gessler

    Przepis dodany:
    4.50
    Penne w barwie Italii wg Gessler
    Poniższy przepis jest efektem wizyty w Qchni Artystycznej Marty Gessler - nie Magdy!Świetnie smakuje zarówno w ciepłe letnie dni, jak i w jesienną słotę. Danie jest kolorowe i wnosi na stół wiele ciepła, tak, że aż chce się zabrać do...
  • Tort chałwowy z bocianem :)

    Przepis dodany:
    4.52
    Tort chałwowy z bocianem :)
    Całkiem niedawno obiecałem swoim współpracownicom (a mam tylko i aż 8 dziewczyn w pracy), że pierwsze apteczne dziecko będziemy świętować tortem.Nadeszła chwila, w której sekret został zdradzony. Przywitamy nowego człowieka w bodajże w...
  • Salmon en croute - łosoś w cieście

    Przepis dodany:
    4.58
    Salmon en croute - łosoś w cieście
    Zainspirowany w dalszym ciągu przepisami Jamiego Oliviera postanowiłem umilić sobie niedzielny obiad łososiem w cieście.Paradoksalnie danie to kojarzy mi się nieco, mimo dodatków takich składników jak oliwki, bazylia czy mozarella, z kuchnią...
  • Pappardelle z duszonymi porami

    Przepis dodany:
    4.70
    Pappardelle z duszonymi porami
    Jak już wspominałem nie raz, jesienne warzywniaki nie proponują tak wielkiego wyboru jak ich wiosenno-letnie odpowiedniki. Mimo to, są w sprzedaży całkiem dobre, niemal całoroczne warzywa, z których można przygotować wspaniały...
  • Sobotni konkurs z nagrodą od Twardego Szparaga

    Przepis dodany:
    4.68
    Sobotni konkurs z nagrodą od Twardego Szparaga
    Z racji tego, że sobota nie nastraja do niczego, proponuję Wam dzisiaj konkurs, w którym można wygrać zestaw noży do sera.Reguły zabawy bardzo proste!1. Lubimy fanpage Twardy Szparag2. Odpowiadamy na pytanie "Jaki ser lubię najbardziej?". Bardzo...
  • Kwadratura koła ze śledziem na czele!

    Przepis dodany:
    4.63
    Kwadratura koła ze śledziem na czele!
    Pozostając w klimatach rosyjskich (a także kresowych), dzisiaj prezentuję wczorajszą instalację z dostępnych obecnie na rynku produktów.Danie tak proste i nieskomplikowane, że można je zrobić na zawołanie w 10 minut. Pod warunkiem...
  • Event kulinarny "Gęsina na Marcina" by Twardy Szparag

    Przepis dodany:
    4.90
    Event kulinarny "Gęsina na Marcina" by Twardy Szparag
    Tak jak wcześniej zakładaliśmy, po udanym wydarzeniu kulinarnym związanym z jesienią (Smaki Jesieni by Twardy Szparag), wraz z Pierogarnią Smak i Tradycja zorganizowaliśmy kolejne wydarzenie - "Gęsina na Marcina". Wszystko w ramach akcji...
  • Crepes Suzette - paryska rozpusta!

    Przepis dodany:
    4.85
    Crepes Suzette - paryska rozpusta!
    Uwielbiam pomarańcze, a jeszcze bardziej lubię masło. Te dwa składniki to dla mnie duet idealny.Pierwsze Suzette jadłem w Brasserie Le Suffren nieopodal Pól Marsowych.To był bardzo gorący dzień w Paryżu, ruch niemal zamarł, wracaliśmy strasznie...
  • Imbirowo-pomarańczowe skrzydełka z kurczaka

    Przepis dodany:
    4.70
    Imbirowo-pomarańczowe skrzydełka z kurczaka
    Jako, że ostatnio nie miałem prawie czasu na gotowanie, dzisiaj prosty przepis na małe co nie co. Skrzydełka w sosie miodowo-pomarańczowym. Wszystko z nutą imbiru i odrobiny czosnku sprawia, że znikają one z talerza szybciej niż można to sobie...
  • Szto eto takoje? Russkoje żarkoje!

    Przepis dodany:
    4.53
    Szto eto takoje? Russkoje żarkoje!
    Śnieg nieco odpuścił, więc mogę pozostać w jesiennych klimatach. Rosjanie potrafią rozgrzać i nie chodzi tylko o to, że do każdego posiłku można się napić wódeczki. Dania, które jadałem chętnie w dzieciństwie, rozgrzewają mnie nie tylko...
  • Moja klasyczna zupa cebulowa

    Przepis dodany:
    4.59
    Moja klasyczna zupa cebulowa
    Od czasu wizyty w Restaurant Le Consulat na wzgórzu Montmartre zupa cebulowa nie jest już taka jak kiedyś. Wprawdzie nie zawsze jest to taka sama soupe a l'oignon gratinee jaką  tam jadłem. Czasami po prostu nie chce mi się robić grzanek,...
  • Niezwykła zupa krem z jabłek, selera i tymianku

    Przepis dodany:
    4.56
    Niezwykła zupa krem z jabłek, selera i tymianku
    Pozostając w klimatach jesiennych proponuję dzisiaj niezwykłe, jak na zupę, połączenie. Dojrzałe, jesienne jabłka, seler naciowy i korzeniowy oraz tymianek. Jednym słowem wszystko to co jeszcze można kupić w warzywniaku jako "sezonowe".Wiele...
  • Śliwkowe pożegnanie jesieni

    Przepis dodany:
    4.51
    Śliwkowe pożegnanie jesieni
    Dzisiaj tarta ze śliwkami. Sezon na owoce powoli mija, niebawem zostaną tylko jabłka i to co może poleżeć dłużej w magazynach. Straszą, że jutro ma już spaść śnieg - taka tarta to świetne zakończenie jesieni.Smaczku wszystkiemu dodaje lekko...
  • Makaron soba - szybki i kolorowy obiad

    Przepis dodany:
    4.64
    Makaron soba - szybki i kolorowy obiad
    Czas pędzi nieubłaganie, a dni za oknami giną w oczach. W takich chwilach po powrocie do domu mam ochotę na kolorowy, smaczny, acz szybki obiad.Dobrym rozwiązaniem jest makaron soba (pszenno-gryczany) z kurczakiem na słodko-ostro. Od razu dodam,...
  • Deserowy mus żurawinowy

    Przepis dodany:
    4.62
    Deserowy mus żurawinowy
    Kontynuując w duchu "powrotu do przeszłości", dzisiaj przepis na niesamowicie lekki, ale jakże zaskakujący deser - mus żurawinowy. Każdemu zapewne mus żurawinowy kojarzy się z dodatkiem do mięs czy serów. W tym przypadku tak nie jest. Ma on...
  • Polędwica wołowa w winie

    Przepis dodany:
    4.82
    Polędwica wołowa w winie
    Inspiracją do dzisiejszego wpisu jest bal Noblistów z 1954 roku, na którym podano polędwicę z grilla z makaronem i sosem z czerwonego wina.Danie wytworne i proste zarazem. Gra przeciwieństw - wyraziste mięso wołowe z ostrym sosem z wina oraz...
  • Barszcz prawdziwie rosyjski "imperialny"

    Przepis dodany:
    4.50
    Barszcz prawdziwie rosyjski "imperialny"
    Przepisów na barszcz jest wiele. Sam znam co najmniej 5. Ten natomiast ma dla mnie sentymentalne znaczenie. Taki bowiem barszcz - minimalistyczny i bogaty zarazem, gotowała mi moja babcia. Po składnikach przepisu sądzę również, że taki barszcz...
  • Konkurs z nagrodą od Kurta Schellera

    Przepis dodany:
    4.64
    Konkurs z nagrodą od Kurta Schellera
    Nadszedł czas na pierwszy konkurs na moim blogu!Nagrodą w konkursie jest Sól morska wędzona Applewood z nowej linii przypraw Kurta Schellera.Jako, że widziałem przygotowania do wprowadzenia całej linii, mogę potwierdzić, że proponowane produkty...
  • Tarta z malinami i czekoladą - francuskie zapomnienie!

    Przepis dodany:
    4.54
    Tarta z malinami i czekoladą - francuskie zapomnienie!
    Lubię rzeczy proste - no może nie do końca proste, ale logiczne. Trzy składniki i wszystko jasne. Prostota i nieziemski smak - maślane ciasto, świeże maliny i cudowna czekolada. Jak mawia mój przyjaciel Kurt - orgasmus! Ten przepis to bardzo...
  • "Risotto" z ziemniaka z kurkami

    Przepis dodany:
    4.70
    "Risotto" z ziemniaka z kurkami
    Czy zastanawialiście się kiedyś co można zrobić z prostego, pospolitego ziemniaka. A gdyby tak przełamać konwenanse i zrobić z ziemniaka coś niespodziewanego? Np. risotto bez ryżu z ziemniakiem w roli głównej... Najważniejsze w tym...
  • Paella - andaluzyjska pamiątka

    Przepis dodany:
    4.55
    Paella - andaluzyjska pamiątka
    Paella pochodzi wprawdzie z Walencji, ale pierwszy raz dane mi było ją jeść w stolicy Andaluzji - Sevilli. Proszę sobie wyobrazić niewielką restauracyjkę w bocznej uliczce w centrum Sevilli. Większość stolików stoi na zewnątrz, w środku może...
  • Tian z jagnięciną - godny fartucha MasterChef'a

    Przepis dodany:
    4.88
    Tian z jagnięciną - godny fartucha MasterChef'a
    Jako, że udało mi się kupić bardzo ładny comber jagnięcy, miałem okazję znów zrobić danie, którym starałem się zachwycić jury MasterChef'a. Tian z jagnięciną - prawie prowansalski. Dlaczego prawie? Dlatego, że zmodyfikowałem...
  • Tartaletki ze słonym karmelem i czekoladą

    Przepis dodany:
    4.60
    Tartaletki ze słonym karmelem i czekoladą
    Co można zrobić mając do dyspozycji pełną spiżarnię produktów i tabliczkę czekolady?Wiele - takiej odpowiedzi się spodziewam.Co można zrobić mając do dyspozycji trochę mąki, cukru, pół kostki masła oraz 2 tabliczki czekolady?Można...
  • Lawendowy crème brûlée

    Przepis dodany:
    4.87
    Lawendowy crème brûlée
    Jest to jeden z moich ulubionych deserów i w istocie rzeczy chyba jeden z najprostszych. Klasycznie francuski, z możliwością dopasowania smaku do każdego menu. Po prostu bajecznie boski!Można by rzec - ten dań jest dobry i kropka.Potrzebujemy - na 4...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).