Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni United flavours

W kuchni United flavours jest już 36 dobrych przepisów:

  • Jaja faszerowane pieczarkami z pietruszką

    Przepis dodany:
    4.59
    Jaja faszerowane pieczarkami z pietruszką
    Uważasz że posiłki podczas świąt są ciągłą pokusą do łamania zasad zdrowego żywienia? Otóż nie - proponujemy kolejny przepis na jaja, których spożycie nie wywoła wyrzutów sumienia. Banalne składniki, jednak niebanalne w smaku....
  • Pomidorowa zupa meksykańska

    Przepis dodany:
    4.59
    Pomidorowa zupa meksykańska
    Zupa pomidorowa to chyba ulubione danie każdego z nas. Pomidorową z makaronem czy z ryżem wszyscy doskonale znamy, kremy pomidorowe też są bardzo popularne. Jednak czy próbowaliście kiedyś zupę krem pomidorowy z kolendrą i miętą? Nie...
  • Skorupki jaj faszerowane boczkiem i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.63
    Skorupki jaj faszerowane boczkiem i suszonymi pomidorami
    Wielkanoc. Mając  co roku tak samo zastawiony stół  robi się nudno. Może tym razem coś zmienisz, albo postawisz odmienne, ale ciekawe danie? Faszerowane skorupki jajek, może brzmi banalnie, ale ich wypełnienie to zaskakujące połączanie...
  • Omlety cesarskie z sosem waniliowym i truskawkami

    Przepis dodany:
    4.68
    Omlety cesarskie z sosem waniliowym i truskawkami
    Pierwszy dzień wiosny za nami a dzisiejszą propozycją jest danie idealne na każdą pogodę - leniwe niedzielne śniadanie w promieniach słońca czy też na te pochmurne dni kiedy tym bardziej potrzebujemy pysznego posiłku który pomoże nam...
  • Sałatka z melonem i prosciutto z miodowym dressingiem

    Przepis dodany:
    4.64
    Sałatka z melonem i prosciutto z miodowym dressingiem
    W internecie można znaleźć informację według której naukowcy odkryli nowy sposób na walkę ze stresem - jedzenie melona. Chociaż sposób wykorzystania antystresowych właściwości melona nie został jeszcze całkowicie opracowany jedno jest pewne...
  • 土豆卷饼 tudou juanbing - chiński naleśnik z ziemniakiem

    Przepis dodany:
    4.88
    土豆卷饼 tudou juanbing - chiński naleśnik z ziemniakiem
    Te chińskie naleśniki są popularną przekąską w stylu street food, sprzedawaną nie tylko na ulicznych straganach, ale też w supermarketach (nawet w Tesco). Są smaczne i tanie, cena w sklepie to 3 yuany,  czyli mniej niż 2 zł, więc nie...
  • Zapiekanka curry z dorszem

    Przepis dodany:
    4.68
    Zapiekanka curry z dorszem
    Badania wykazują, że dorsz zawiera  dużą ilość białka o wysokiej strawności, witaminę B12 oraz jod i selen, co wpływa na lepsze funkcjonowanie układu nerwowego. Spożycie dorsza zapewni Ci dobry nastrój, równowagę psychiczną, a także...
  • Burgery wege

    Przepis dodany:
    4.73
    Burgery wege
    Dawno nas nie było, ale powracamy ze zdrowymi wegetariańskimi burgerami. Boom na zdrowe odżywianie nie minie szybko, dlatego też postanowiłyśmy poddać się temu trendowi. Szukasz odmienności od codziennego mięsa na obiad? Można łatwo i smacznie...
  • Żeberka pieczone w miodzie i orzechach z wędzoną papryką

    Przepis dodany:
    4.87
    Żeberka pieczone w miodzie i orzechach z wędzoną papryką
    Fenomenalne żeberka w ostro-słodkiej marynacie z dodatkiem świeżych ziół. Jeśli nie jesteście amatorami tłustych mięs, marynata świetnie nadaje się także do polędwiczek wieprzowych - dzięki niej nabierają one kruchości i wyrazistości....
  • Bułeczki drożdżowe z orzechowo-cynamonowym nadzieniem

    Przepis dodany:
    4.78
    Bułeczki drożdżowe z orzechowo-cynamonowym nadzieniem
    Bułeczki cynamonowo-orzechowe z czekoladową polewą to idealny pomysł na beztroskie weekendowe śniadanie lub słodką popołudniową przekąskę. Smakują równie wyśmienicie zaraz po wyjęciu z piekarnika jak i na zimno. Smaczne, szybkie i...
  • Kremowa zupa z porów i szparagów, wzbogacona suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem

    Przepis dodany:
    4.50
    Kremowa zupa z porów i szparagów, wzbogacona suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
    Sezon na szparagi rozpoczynamy bogatym w smaku kremem, do zrobienia którego zainspirował nas przepis proponowany przez "kuchnię lidla". Chociaż byłyśmy pozytywnie zaskoczone jakością marketowych rad, postanowiłyśmy zmodyfikować recepturę...
  • Tarta z łososiem, gruszkami i rukolą

    Przepis dodany:
    4.48
    Tarta z łososiem, gruszkami i rukolą
    Podczas majowego weekendu widzisz za oknem deszcz i myślisz: "nic mi się nie chce".Mimo to, jeść każdy musi. Szybka, łatwa i pyszna tarta - gruszki, łosoś i camembert... Niemoc od razu minie!SPÓD:250 g mąki1 łyżeczka soli125 g zimnego masła3...
  • Ciasteczka gryczane z ksylitolem- dla alergików

    Przepis dodany:
    4.88
    Ciasteczka gryczane z ksylitolem- dla alergików
    Alergia, zakwalifikowana przez specjalistów do chorób cywilizacyjnych, jest doświadczana przez co drugą osobę na świecie. Prawie każdy alergik odmawia sobie słodyczy, bo zawierają one wiele alergenów.To może się zmienić!Pamiętaj, że alergia...
  • Pasta z fasoli, z kurkumą i sosem rybnym

    Przepis dodany:
    4.83
    Pasta z fasoli, z kurkumą i sosem rybnym
    Pierwotnie miała być typowo śniadaniową pastą (wymyśloną na potrzeby diety turbo), ale jeszcze lepiej sprawdza się do obiadu jako puree. Orientalny smak zawdzięcza kurkumie, azjatyckim sosom, ale przede wszystkim czosnkowi. Koniecznie...
  • Tarta z kapustą kiszoną, karmelizowaną cebulą i chorizo

    Przepis dodany:
    4.81
    Tarta z kapustą kiszoną, karmelizowaną cebulą i chorizo
    Propozycja dla kulinarnych ksenofobów, próbujących przełamać lęk przed obcym.Czy Francuz uznałby, że bezcześcimy jego wyrafinowaną kuchenną prostotę naszym polskim, swojskim jadłem?Zapewne nie, bo tarta jest naprawdę doskonała. Aromatyczna...
  • Mocno czekoladowy sernik z nutą pomarańczy

    Przepis dodany:
    4.46
    Mocno czekoladowy sernik z nutą pomarańczy
    Uczciłyśmy należycie Dzień Czekolady, który wypadł właśnie wczoraj i pozwoliłyśmy sobie na nieprzyzwoicie dobry, czekoladowy sernik.Jeden kawałek i już będzie po Was- zostaniecie obezwładnieni platonicznym uczuciem, a lubieżne myśli...
  • Pasta z awokado i sera pleśniowego

    Przepis dodany:
    4.83
    Pasta z awokado i sera pleśniowego
    Przepis dedykujemy tym, którzy jeszcze nie posiedli tajemnej wiedzy, jak wydobyć z niepozornego awokado "to coś". Pasta z pewnością przypadnie do gustu amatorom czosnku!duże dojrzałe awokadokawałek sera z niebieską pleśnią (ok 100 g )duży...
  • Krem ze szpinaku i rzeżuchy, podawany z jajkiem

    Przepis dodany:
    4.50
    Krem ze szpinaku i rzeżuchy, podawany z jajkiem
    Kto powiedział, że podczas Wielkanocy należy jeść wyłącznie przaśny żurek, ten bardzo się pomylił.Subtelny smak kremu na pewno przypadnie do gustu wielbicielom lżejszej kuchni, natomiast aromat rzeżuchy i gałki muszkatołowej przekona...
  • Mazurek kajmakowo-czekoladowy z pomarańczowym aromatem

    Przepis dodany:
    4.59
    Mazurek kajmakowo-czekoladowy z pomarańczowym aromatem
    Nowe wydanie dobrze wszystkim znanego mazurka kajmakowego: z czekoladą i aromatem pomarańczy.SPÓD:400 g mąki250 g masła4 żółtka100 g cukru1 łyżeczka cukru wanilinowegoMasło posiekaj z mąką. Wsyp cukier i cukier wanilinowy, wymieszaj.Dodaj...
  • Mazurek dla alergików (bezglutenowy, bez laktozy)

    Przepis dodany:
    4.87
    Mazurek dla alergików (bezglutenowy, bez laktozy)
    Cokolwiek słodkiego nie zjesz, od razu wyskakują Ci pryszcze na twarzy, albo źle się czujesz.A Wielkanoc nadchodzi... Dobrze byłoby wyglądać zjawiskowo, bez niedoskonałości na ciele.Możesz im zapobiec, próbując na Wielkanoc mazurka dla...
  • Mazurek chałwowy z orzechami i czekoladą

    Przepis dodany:
    4.84
    Mazurek chałwowy z orzechami i czekoladą
    Mazurek specjalnie dla miłośników chałwy, której dominująca słodycz zrównoważona jest przez orzechy laskowe i w tym wypadku kruchy spód orkiszowy. Czy zdobędzie również Wasze uznanie, sprawdźcie sami...KRUCHY SPÓD120 g zimnego masła1...
  • Mazurek z różą, marcepanem i gorzką czekoladą

    Przepis dodany:
    4.74
    Mazurek z różą, marcepanem i gorzką czekoladą
    Król wśród mazurków!Jest w nim wszystko co szlachetne: konfitura różana, marcepan i gorzka czekolada. Z pewnością zadowoli najbardziej wysublimowane arystokratyczne podniebienie. Koniecznie wypróbujcie!KRUCHY SPÓD500 g mąki pszennej (my...
  • Opita baba (w syropie)

    Przepis dodany:
    4.81
    Opita baba (w syropie)
    90% Polaków na stole wielkanocnym postawi BABKĘ. Według zeszłorocznych statystyk padła rekordowa liczba zjedzonych babek wielkanocnych - ok 35 mln.Czy pozostałe 10% przyczyni się w tym roku do pobicia nowego rekordu?BABKA:1/2 kostki masła1/2...
  • Mazurek śliwkowy

    Przepis dodany:
    4.65
    Mazurek śliwkowy
    Słodki, ciężki  i aromatyczny mazurek dla amatorów suszonych owoców.SPÓD400 g mąki250 g masła4 żółtka100 g cukru1 łyżeczka cukru wanilinowegoMASA ŚLIWKOWA0,5 kg suszonych śliwek1,5 szklanki cukru0,5 szklanki wody2 łyżki soku z...
  • Mazurek morelowy

    Przepis dodany:
    4.88
    Mazurek morelowy
    Słodkie połączenie moreli i daktyli, tym razem na wielkanocnym mazurku. SPÓD:400 g mąki250 g masła4 żółtka100 g cukru1 łyżeczka cukru wanilinowegoMASA MORELOWO-DAKTYLOWA0,5 kg suszonych moreli10 dag suszonych daktyli1,5 szklanki cukru0,5...
  • Dip z selera, orzechów i kaparów

    Przepis dodany:
    4.81
    Dip z selera, orzechów i kaparów
    Wielkanoc już niebawem, a dip z selera, orzechów i kaparów jest znakomitym dodatkiem do wędlin czy jajek. Niepozorny, a jednak potrafi tchnąć w dobrze nam znane potrawy nowego ducha.SKŁADNIKI:1 mały selersok z 1/2 cytryny2 ogórki kiszone6- 8...
  • Pieczarki faszerowane jajkiem, marchewką i jarmużem, zapieczone pod serem pleśniowym

    Przepis dodany:
    4.80
    Pieczarki faszerowane jajkiem, marchewką i jarmużem, zapieczone pod serem pleśniowym
    Dodatek do świątecznego śniadania lub przystawka do obiadu, tym razem w wersji wegetariańskiej. Łagodne dzięki warzywom, ale ostre z powodu sera (jeśli nie lubicie pleśniowego możecie zastąpić np. cheddarem). Aż szkoda zjeść, tak...
  • Pieczarki faszerowane jajkiem, boczkiem i anchois

    Przepis dodany:
    4.55
    Pieczarki faszerowane jajkiem, boczkiem i anchois
    Koniec z jajkami faszerowanymi. Teraz zmiana ról: niech jajka będą farszem!Najbardziej aromatyczna przystawka z jajkiem na wielkanocnym stole: pieczarki faszerowane boczkiem, szalotką, pietruszką, czosnkiem i anchois, zapieczone pod cheddarem....
  • Brownie z wiśniami i skórką pomarańczową

    Przepis dodany:
    4.57
    Brownie z wiśniami i skórką pomarańczową
    Pierwsze zbyt krótko siedziało w piekarniku i środek można było jeść łyżeczką. Smakował jak najlepszy czekoladowo-wiśniowy pudding, za to przy brzegach brownie wyszło takie jak należy: mokre, lepkie i ciężkie.Drugie spędziło w piekarniku...
  • Bezalkoholowy grzaniec imbirowy

    Przepis dodany:
    4.83
    Bezalkoholowy grzaniec imbirowy
    W tym roku mrozy mają trzymać do końca maja, a dopiero w drugiej połowie czerwca temperatura przekroczy 5 stopni na plusie. Powrotu zimy należy spodziewać się już pod koniec września.My mamy zamiar witać kalendarzową wiosnę ze szklanką...
  • Burger z marchewką i porem

    Przepis dodany:
    4.71
    Burger z marchewką i porem
    Dla amatorów cieknącego po brodzie tłuszczu i  łokci w majonezie. Po prostu genialny burger, którego nie da się zjeść z klasą.Kotlety są delikatne, mało "mięsne" i aromatyczne dzięki marchewce i porowi. Warzywa sprawiają, że burger jest...
  • Przystawka z ciasta francukiego

    Przepis dodany:
    4.91
    Przystawka z ciasta francukiego
    Najprostsza i najszybsza przystawka dla gości. Ciasto francuskie zawsze bryluje na przyjęciach i chyba nigdy nam się nie znudzi. Wystarczy że coś do niego dodasz, a posłuży Ci również jako przekąska do piwa, na spacer, do...
  • Snickersobrownie

    Przepis dodany:
    4.81
    Snickersobrownie
    Nasze pierwsze ciasto inspirowane snickersem! Czekoladowy, ciężki i wilgotny spód brownie, a na nim warstwa orzechów w karmelowej masie. Warte grzechu...brownie:150 g gorzkiej czekolady150 g masła150 g cukru80 g mąki2 jajkamasa karmelowa:1/2 puszki...
  • Deser dyniowy z karmelizowanymi orzechami

    Przepis dodany:
    4.73
    Deser dyniowy z karmelizowanymi orzechami
    Tym razem przedstawiamy dynię na słodko. Zapewne wiele z was próbowało ciasta dyniowego, my jednak mamy zupełnie inną propozycję -  delikatny mus owocowy z orzeźwiającą nutą limonki, chrupiące karmelizowane orzechy i rozpływający się w...
  • Szwedzki chleb z żurawiną

    Przepis dodany:
    4.52
    Szwedzki chleb z żurawiną
    Tajemnica pysznego żurawinowego chleba ujawniona na naszym blogu! Jego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu, a po spróbowaniu go, sięgniesz po kolejną kromkę.Można zajadać się nim jak ciastem, bo także bez dodatków smakuje idealnie (nawet po...
  • Pizza na grubym cieście

    Przepis dodany:
    4.74
    Pizza na grubym cieście
    Chyba najlepszy z wypróbowanych przepisów na grube, puszyste ciasto! Jest naprawdę delikatne i nie ma posmaku drożdży. Dla fanów pizzy, pozycja obowiązkowa do wypróbowania.SKŁADNIKI:25g drożdży1,5 szklanki wody2  łyżki oleju1 łyżeczka...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).