Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Zakochana w jedzeniu

W kuchni Zakochana w jedzeniu jest już 25 dobrych przepisów:

  • Lasagne warzywne z brokułami

    Przepis dodany:
    4.51
    Lasagne warzywne z brokułami
    Wspaniała warzywna lasagne z sosem brokułowym, pomidorami, brokułami i mozarellą. Absolutnie nie jest mdła- sos jest bardzo wyraźny w smaku - tak, że robiąc tą lasagne nie mogłam się opanować i smarując kolejne warstwy ciągle go podjadałam....
  • Chleb z płatkami owsianymi

    Przepis dodany:
    4.57
    Chleb z płatkami owsianymi
    Jeden z moich ulubionych - Chrupiąca skórka, delikatny, lekko słodki miąższ i tak smaczny, że zjadam kromkę za kromką. My z moim S. uwielbiamy go cieńko posmarowanego miodem, ale komponuje się równie dobrze z bardziej wytrawnymi dodatkami....
  • Sernik na zimno z borówką amerykańską

    Przepis dodany:
    4.67
    Sernik na zimno z borówką amerykańską
    Wspaniały, na chrupiącym spodzie z migdałami, wykończony galaretką z borówki amerykańskiej, której rand spływa do delikatnego, intensywniego sernikowego wnętrza...mm...i jak tu się opanować, żeby nie sięgnąć po kolejny kawałek? Nie wiem...
  • waniliowe pancakes z rodzynkami

    Przepis dodany:
    4.85
    waniliowe pancakes z rodzynkami
    Cały dzień chodził mi po głowie wczorajszy crème brûlée i ciągle miałam ochotę na coś słodkiego, to obiadałam się bagietką z kremem z kasztanów, to podjadałam czekoladę, to wyjadałam dżem malinowy..Koszmar! Całe szczęście spaliłam...
  • Crème brûlée

    Przepis dodany:
    4.50
    Crème brûlée
    Piszę ten post jeszcze przed śniadaniem i patrząc na zdjęcia wczorajszego crème brûlée robię się potwornie głodna.. Nie zostało po nim nic w ciągu kilku sekund po zrobieniu zdjęć;) Jest pyszny i czego sama się nie spodziewałam: bardzo...
  • Zupa rybna z krewetkami i kalafiorem

    Przepis dodany:
    4.64
    Zupa rybna z krewetkami i kalafiorem
    Pierwszy raz jadłam zupę rybną w południowej Francji i powiem szczerze, że nie byłam w stanie jej zjeść i nigdy nie zapomne tak intensywnie rybiego smaku...Kwestia smaku i przyzwyczajenia, dla niektórych przysmak, dla innych rzecz nie do...
  • Powrót do blogowania, pieczona dorada z pietruszką i cytryną oraz kolorowa sałatka pomidorowa

    Przepis dodany:
    4.70
    Powrót do blogowania, pieczona dorada z pietruszką i cytryną oraz kolorowa sałatka pomidorowa
    Bardzo długo nie było mnie tutaj...i czym dłużej mnie nie było tym trudniej było mi wrócić, ale: UDAŁO SIĘ!:)   Powód mojej nieobecności? Przez ponad miesiąc byłam w Polsce, a po powrocie ciężko było mi się znów przyzwyczaić...
  • Grilowany tuńczyk z pestem z tajskiej bazyli

    Przepis dodany:
    4.75
    Grilowany tuńczyk z pestem z tajskiej bazyli
    Tajską baylię wypatrzyłam kiedyś przypadkiem w sklepie i od tego czasu rośnie u mnie na parapecie i urozmaica mój ziołowy ogródek orientalną nutą. Bardzo ją lubię - ma orzeźwiający, nienarzucający się smak. Powiem szczerze, że nie...
  • Nadziewane kalarepki zapiekane w pomidorowym sosie

    Przepis dodany:
    4.52
    Nadziewane kalarepki zapiekane w pomidorowym sosie
    Kalarepki zrobiłam już jakiś czas temu, a ciągle jakoś brakowało czasu by o nich napisać. Już chciałam je nawet pominąć, ale byłoby naprawdę szkoda. W końcu były bardzo smaczne i uważam, że zasługują na ich polecenie:) Nadziane kalarepki...
  • Ravioli z serem pecorino, ziemniakami i miętą

    Przepis dodany:
    4.79
    Ravioli z serem pecorino, ziemniakami i miętą
    Ravioli i wszelkie inne pierożki są niestety bardzo czasochłonne, szczególnie jak się robi większą ilość. Ja przygotowuje porcje dla dwóch osób, a i tak muszę rezerwować sobie sporo czasu. Mimo, że za każdym razem mówie, że szybko tego nie...
  • Chleb kasztanowo-orkiszowy z kasztanami i orzechami pekan

    Przepis dodany:
    4.87
    Chleb kasztanowo-orkiszowy z kasztanami i orzechami pekan
    Uwielbiam jadale kasztany - pyszne są pieczone z odrobiną soli, smaczne są dobrze ugotowane, a najlepsze są na słodko - uwielbiam krem z kasztanów i mus z kasztanów maron sui's. Kiedyś też zakupiłam w jednej z francuskich cukierni kasztany...
  • Dorsz w sosie z czarnych oliwek z cytrynowym puree ziemniaczanym

    Przepis dodany:
    4.51
    Dorsz w sosie z czarnych oliwek z cytrynowym puree ziemniaczanym
    Bardzo fajny pomysł na rybę. Dorsza lub jak w orginalym przepisie - żabnicę możemy usmażyć na patelni lub grilować. Ryba przed smażeniem jest marynowana w skórce cytryny i rozmarynie, co sprawia, że już sama w sobie jest niezwykła. Pasta z...
  • Ciasto marchewkowe z orzechami i limonkowym kremem

    Przepis dodany:
    4.85
    Ciasto marchewkowe z orzechami i limonkowym kremem
    Mimo, że nie jestem wielbicielką marchewkowych ciast to to ciasto jest jednym z moich ulubionych i jednym z tych, które robie bez żadnej okazji i tylko dla przyjemności. Jest mięciutkie, aromatyczne porzez dodatek startej skórki z pomarańczy i...
  • Zupka z czosnku niedźwiedziego z prażonymi migdałami i jajkiem w koszulce

    Przepis dodany:
    4.79
    Zupka z czosnku niedźwiedziego z prażonymi migdałami i jajkiem w koszulce
    Ja nie mogę przestać cieszyć się z wiosny - od razu mam pełno energii, tysiące planów i idei  a cała promienieje, gdy widzę jak wiosna pojawia się też na rynku! Pojawiła się pani od serków kozich, pojawiły się stragany z kwiatami, pan...
  • Crumble z truskawkami, malinami i rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.76
    Crumble z truskawkami, malinami i rabarbarem
    Błękitne niebo, 20 stopni, na rynku truskawki, rabarbar i maliny...Poczułam powiew lata i mimo, że może jeszcze nie czas...może jeszcze nie sezon...być może to wszystko bardzo drogie, ale to nic - jest wiosna i mi się chciało truskawek z...
  • Tortellini z wędzonym łososiem i koperkiem w tymiankowym bulionie

    Przepis dodany:
    4.58
    Tortellini z wędzonym łososiem i koperkiem w tymiankowym bulionie
    Tortellini przygotowałam w ramach marcowej Pierogarni. Są świetne, z ciastem przyjemnie się pracowało, nadzienie z wędzonego łososia, koperku i ricotty bardzo mi smakowało. Mój S. nie był jednak przekonany, że ryba pasuje do pierożków..także...
  • Bułeczki pszenne pełnoziarniste z orzechami włoskimi

    Przepis dodany:
    4.70
    Bułeczki pszenne pełnoziarniste z orzechami włoskimi
    Postanowiłam pierwszy raz wziąść udział w Weekendowej Piekarni Tym razem propozycje podała Ela z Kartoflanego Pola. Mój S. jest absolutnym fanem orzechów włoskich, także skusiłam się na bułeczki. Były wspaniałe, mięciutkie,...
  • Naleśniki pełnoziarniste z krewetkami i sosem szpinakowym

    Przepis dodany:
    4.63
    Naleśniki pełnoziarniste z krewetkami i sosem szpinakowym
    Bardzo lubię krewetki podsmażane z czosnkiem i posypane świeżą pietruszką, szpinak też bardzo często gości na moim stole. Stąd więc pomysł na naleśniki. Czosnkowe krewetki z delikatnym, kremowym sosem szpinakowym, zawinięte w puszysty,...
  • Zielona zupka z rukwi wodnej, rzeżuchy i roszpunki

    Przepis dodany:
    4.65
    Zielona zupka z rukwi wodnej, rzeżuchy i roszpunki
    Zielona zupka na zwabienie wiosny, bo ona na razie gdzieś sobie poszła. Tyle zielonych przepisów na blogach, więc myślę, że wróci;) Zupka lekka, smaczna, bardzo zdrowa i szybko się ją robi. Smak zależy od tego w jakich proporcjach dodamy...
  • Pełnoziarnsity chleb orkiszowy z ziarnami wg Hildegardy z Bingen

    Przepis dodany:
    4.89
    Pełnoziarnsity chleb orkiszowy  z ziarnami wg Hildegardy z Bingen
    Dostałam ten przepis razem z automatem do pieczenia chleba na małej karteczce, zapisany długopisem. Najpierw nie zwróciłam uwagi na to, kim była Hildegarda. Dopiero gdy przypadkowo czekając na lotnisku i czytając magazyn "Kuchnia" natknełam się...
  • Wiosenne spaghetti

    Przepis dodany:
    4.64
    Wiosenne spaghetti
    Czasem najprostsze potrawy smakują najlepiej:)Lekkie i bardzo smaczne, z parmezanem, orzeszkami piniowymi, oliwą z oliwek extra vergine, skórką z cytryny i listkami świeżej bazylii, mięty i pietruszki. Polecam:)Składniki na 2 porcje:250g spaghetti2...
  • Kasza po hiszpańsku

    Przepis dodany:
    4.52
    Kasza po hiszpańsku
    Proste, smaczne i szybko się robi:)Mi bardzo przypadła do ugustu - jest rozgrzewająca i sycąca. Smakowała nawet mojemu S. który za kaszami nie przepada. Pomysł na tą kaszę znalazłam w książce o kuchnii wegetariańskiej.Składniki:2 i pół...
  • Lasagne z pełnoziarnistych naleśników z zielonym pesto i warzywami

    Przepis dodany:
    4.62
    Lasagne z pełnoziarnistych naleśników z zielonym pesto i warzywami
    Lasagne zrobiłam z warzywami korzeniowymi- tak na pożegnanie zimy:)A na powitanie wiosny zielone, orzeźwiające pesto:) Warzywa korzeniowe połączyłam z sosem beszamelowym, przełożyłam naleśnikami posmarowanymi pesto i zapiekłam pod parmezanem....
  • Skorzonera - co to jest i jak to się je

    Przepis dodany:
    4.58
    Skorzonera - co to jest i jak to się je
    Nazywany też Wężymordem... Jednak tą drugą nazwę uważam za mniej odstraszającą i przy takiej pozostanę:) Słyszałam o tym warzywie tylko z opowiadań taty mojego S. W końcu teraz- już na koniec zimy skusiłam się kupić na rynku kilka takich...
  • Białe i kakaowe beziki przekładane cytrynowym kremem

    Przepis dodany:
    4.63
    Białe i kakaowe beziki przekładane cytrynowym kremem
        Ostatnio miałam sporo białek, więc przyszedł idealny czas na beziki:) Zrobiłam je z przepisu znalezionego na forum cin cin. Zafascynowało mnie to, żeby cukier rozpuścić w białkach w kąpieli wodnej i dopiero później wszystko...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).