Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni zbieram liście

W kuchni zbieram liście jest już 113 dobrych przepisów:

  • Do pracy Polacy - czyli co zabrać ze sobą na lunch - sałatka z bobem i ziemniakami

    Przepis dodany:
    4.49
    Do pracy Polacy - czyli co zabrać ze sobą na lunch - sałatka z bobem i ziemniakami
    Cześć! Czołem!W lipcu zaczęłam pracować w nowym miejscu. Nie ukrywam, że ta zamiana wywróciła moje życie do góry nogami. W pierwszym tygodniu, po bardzo intensywnych szkoleniach wracałam do domu tak padnięta, że nie miałam ochoty spędzać...
  • Smaki lata - sałatka z ciecierzycą, grillowanym bakłażanem i letnimi warzywami

    Przepis dodany:
    4.53
    Smaki lata - sałatka z ciecierzycą, grillowanym bakłażanem i letnimi warzywami
    Cześć!Dla wszystkich lato to czas lżejszych posiłków wypełnionych po brzeg warzywami. Na kilka miesięcy odkładamy rozgrzewające kasze i gęste, śmietanowe sosy, aby cieszyć się orzeźwiającymi sałatkami. Sama chętnie sięgam po takie obiady,...
  • Jak zaczarować listopad

    Przepis dodany:
    4.86
    Jak zaczarować listopad
    Listopad był dla mnie od zawsze najgorszym miesiącem w roku! Liście już dawno zdążyły pospadać z drzew, próżno można szukać śniegu, więc cały świat w listopadzie jest szary i brzydki. Poranne mgły w Krakowie są dodatkowo ubrane w...
  • Domowy burger z pulled pork

    Przepis dodany:
    4.70
    Domowy burger z pulled pork
    DOMOWY BURGER Z DŁUGO PIECZONĄ WIEPRZOWINĄ QAFP, PIETRUSZKOWYM PESTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I BOROWIKAMI W ŚMIETANCE.Dziś mam dla Was przepis, który zwyciężył w konkursie "Ubierz wieprzowinę QAFP w jesienne dodatki". Zgłosiłam swój pomysł i od...
  • DAJWÓR 21, MEAT AND GO, WALENTY KANIA

    Przepis dodany:
    4.60
    DAJWÓR 21, MEAT AND GO, WALENTY KANIA
    Dobrze, że nie mieszkam na Kazimierzu. Nie zrozumcie mnie źle, uważam, że to jedno z lepszych miejsc w Krakowie, ale pewnie byłabym wtedy bardzo gruba i z bardzo pustym portfelem. Tempo pojawiania się nowych, ciekawych miejsc z jedzeniem w tej...
  • Wołowina po libańsku z orientalnymi przyprawami i groszkiem

    Przepis dodany:
    4.64
    Wołowina po libańsku z orientalnymi przyprawami i groszkiem
    W wakacje czas ucieka mi jeszcze szybciej niż zwykle, ale wcale się tym nie martwię. Podróżuję, relaksuje się i smakuję lato pełnymi garściami. Zaglądam na stragany, odwiedzam ulubione warzywniaki, wcinam bób i tony pysznych słodkich...
  • Zupa botwinkowa z mlekiem kokosowym i imbirem z Jadłonomii

    Przepis dodany:
    4.52
    Zupa botwinkowa z mlekiem kokosowym i imbirem z Jadłonomii
    Macie wśród swoich znajomych wegan? Ja osobiście nie znam żadnego, moi znajomi to głównie bardzo zażarci mięsożercy. Chociaż ja też stoję po drugiej stronie barykady jest rzecz, której szczerze weganom zazdroszczę - kulinarnej wyobraźni i...
  • Wakacyjna wish - lista

    Przepis dodany:
    4.87
    Wakacyjna wish - lista
    Cześć! Wakacje w pełni. Bardzo ciężko jest mi wytrzymać 8 godzin w gorącym jak piekło biurze i czuję się naprawdę szczęśliwa opuszczając krakowski rynek o 16. Pracę nad wielkim exelowskim plikiem i całą stertą faktur umila mi snucie...
  • Krewetki z czosnkiem z patelni

    Przepis dodany:
    4.81
    Krewetki z czosnkiem z patelni
     Najprostszy i bardzo smaczny sposób na przygotowanie krewetek. Chilli, pietruszka, czosnek, chlust wina i po 15 minutach można się cieszyć aromatyczną i smaczną kolacją lub ekspresowym obiadem. Przepis jest prosty i spodoba się zarówno...
  • Weselny survival - czyli jak przetrwać wesele i nie zwariować

    Przepis dodany:
    4.46
    Weselny survival - czyli jak przetrwać wesele i nie zwariować
    Cześć!Sezon weselny w pełni, więc dziś podzielę się moimi weselnymi doświadczeniami. Byłam gościem weselnym już 20 razy i obserwowałam przygotowania takiej imprezy z kilku perspektyw. Dzięki tym doświadczeniom stworzyłam listę przykazań, o...
  • Wołowina po burgundzku

    Przepis dodany:
    4.78
    Wołowina po burgundzku
    Są przepisy, do których zbieram się miesiącami. Bardzo długo marzyłam o przyrządzeniu wołowiny po burgundzku, ale każda okazja wydawała mi się zbyt błaha dla tego dania.Ostatecznie film Julie vs. Julia obejrzany jeszcze zimnym marcowym...
  • Jak mądrze robić zakupy

    Przepis dodany:
    4.53
    Jak mądrze robić zakupy
    Cześć! Dziś kilka wskazówek dotyczących mądrych zakupów. Mądrych, czyli takich, które nie zabierają ogromnej ilości czasu i pieniędzy, a pozwalają napełnić lodówkę i spiżarnię fantastycznymi produktami wysokiej jakości.Planuj swoje...
  • Tort czekoladowo-miętowy

    Przepis dodany:
    4.75
    Tort czekoladowo-miętowy
    Tort czekoladowo-miętowy, który na zawsze zostanie dla mnie tortem niezgody.Pierwszy razSmak pastylek After Eight albo się kocha albo nienawidzi. Mało kto pozostaje wobec niego obojętny. Znam dwóch największych fanów tych słodyczy, mojego Tatę i...
  • Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą od Liski z White Plate

    Przepis dodany:
    4.47
    Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą od Liski z White Plate
    Cześć!Jak zdążyliście pewnie zauważyć w tym poście  ostatnio przybyło mi kilka kulinarnych książek. Wszystkie pięć nowości to wspaniałe prezenty. Dzisiaj pokażę Wam przepis z książki Liski z bloga White Plate. Lubię tę pozycję za...
  • Makaron z pieczoną dynią, lazurem, pietruszką i chilli według przepisu Jamiego Olivera

    Przepis dodany:
    4.59
    Makaron z pieczoną dynią, lazurem, pietruszką i chilli według przepisu Jamiego Olivera
    Kiedy studiowałam zawsze wyobrażałam sobie, że po przejściu na cały etat będę mieć bardzo dużo wolnego czasu, który w dużej części spożytkuję na bloga i gotowanie. Myślałam, że skoro w pracy spędzam wyłącznie 8 godzin i po 16 będę...
  • Podsumowanie ostatnich miesięcy. Co dalej?

    Przepis dodany:
    4.85
    Podsumowanie ostatnich miesięcy. Co dalej?
    Cześć! Ostatnie miesiące, a w szczególności styczeń 2015 roku były dla mnie wyjątkowe. Zakończyłam ważny etap swojego życia i rozpoczęłam prawie dorosłe życie. Krótkie podsumowanie na dobry początek nowej przygody!Ukończone prace...
  • Pyszne czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

    Przepis dodany:
    4.87
    Pyszne czekoladowe ciasto bez mąki i cukru
    Cześć!Bardzo ciężko napisać mi pierwsze zdanie po takiej przerwie na blogu. Dziwnie się czuję ze świadomością, że to pierwszy mój post od października! Na powrót postanowiłam przygotować coś niezwykłego. O czekoladowym cieście z fasoli...
  • Banany z pianą z mleka kokosowego, orzechami włoskimi i dżemem z czarnej porzeczki

    Przepis dodany:
    4.83
    Banany z pianą z mleka kokosowego, orzechami włoskimi i dżemem z czarnej porzeczki
    Cześć!Dziś mam dla Was przepis na sycące i lekkie jak piórko śniadanie. W moim dorosłym życiu mam coraz mniej czasu na śniadanie, a każdą minutę w łóżku rano bardzo sobie cenię. Coraz rzadziej w ciągu tygodnia przygotowuję placuszki, a...
  • Przepalanka - najlepsza nalewka karmelowa! (18+)

    Przepis dodany:
    4.91
    Przepalanka - najlepsza nalewka karmelowa! (18+)
    Dzie? dobry!Dzi? wpis, jakiego jeszcze nie by?o! B?dziemy robi? nalewk? na spirytusie, wi?c je?eli nie macie sko?czonych osiemnastu lat, to niestety nie mo?ecie czyta? tego posta:)Przyznam szczerze, ?e nie mam zbyt du?ego do?wiadczenia z nalewkami. Robi?am...
  • Spring rollsy z orzechami ziemnymi (orzechowe spring rollsy)

    Przepis dodany:
    4.90
    Spring rollsy z orzechami ziemnymi (orzechowe spring rollsy)
    Cze??! Pora przed 15 w pracy to dla mnie zawsze kryzys energetyczny. Nie jestem w stanie absolutnie nic wykrzesa? ze swojego zm?czonego mózgu, powieki klej? mi si?, a g?owa opada na rami?. Na szcz??cie oko?o 15 przypada te? czas na posi?ek, który...
  • ?niadanie w Restauracji Ziemia?skiej

    Przepis dodany:
    4.54
    ?niadanie w Restauracji Ziemia?skiej
    Cze??!Wiecie czego najbardziej nie lubi? w ci?gu tygodnia? Tego, ?e musz? si? ci?gle ?pieszy?. Wstawa? zaraz po budziku, je?? ekspresowe ?niadanie, robi? turbo minimalistyczny makija? i biec na autobus, bo znów przez ciep?? ko?dr? i drzemk? uciek?y mi...
  • Szwajcarskie inspiracje VICTORINOX - Papet vaudois

    Przepis dodany:
    4.62
    Szwajcarskie inspiracje VICTORINOX - Papet vaudois
    Cześć!Dziś mam dla Was przepis na pyszną zapiekankę inspirowaną kuchnią Szwajcarii. Dzięki akcji Victorinox poczytałam na temat tego ciekawego kraju i jego bardzo różnorodnej kuchni, w której można odnaleźć wpływy francuskie, niemieckie i...
  • Streat Slow Food w Krakowie

    Przepis dodany:
    4.82
    Streat Slow Food w Krakowie
    Cześć! Już dawno na blogu nie zagościła żadna nowa relacja z miejsca, w którym można dobrze zjeść w Krakowie, pora to zmienić.W ostatnim okresie odwiedziłam dwa zupełnie nowe miejsca. Jedno okazało się niewypałem, drugie nie zawiodło...
  • 5 niekulinarnych blogów, które obserwuję

    Przepis dodany:
    4.87
    5 niekulinarnych blogów, które obserwuję
    Tak, na mojej liście obserwowanych jest zdecydowanie najwięcej blogów z przepisami i pomysłami do kuchni. Nic dziwnego, jedzenie i gotowanie to dla mnie największe przyjemności. Jeśli jednak mam ochotę poczytać coś ciekawego lub poczuć się...
  • Sierpień. Wszystko, byleby nie pisać pracy magisterskiej

    Przepis dodany:
    4.83
    Sierpień. Wszystko, byleby nie pisać pracy magisterskiej
    Jak w tytule! Post o tym co działo się u mnie przez ostatni miesiąc.Piję najlepsze frappe w Hola Lola w RzeszowieObiad w domu zawsze na propsieWesoła Kawka w KielcachŚliwkowe najlepszeAle Briche w Krakowie. Nie polecam!Romantyczna kolacja.,...... ze...
  • Pasztet z czerwonej soczewicy

    Przepis dodany:
    4.82
    Pasztet z czerwonej soczewicy
    Cześć! Nie mam pojęcia dlaczego tak szybko zrobiła się jesień. Czuję się ciągle nienasycona sukienkami, owocami i dużą ilością słońca! Równolegle z pogorszeniem pogody przyszła mi ochota na cięższe i bardziej sycące dania. Na stałe do...
  • Zapiekanka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów, kurczakiem i mozzarellą

    Przepis dodany:
    4.56
    Zapiekanka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów, kurczakiem i mozzarellą
    Cześć!W sierpniu opublikowałam tylko jeden wpis. To pierwszy taki miesiąc od założenia bloga. Ciesze się z tej przerwy, bo czuję, że była mi bardzo potrzebna. Z przyjemnością wrócę do szukania przepisów i gotowania czegoś nowego. Krysy...
  • Café da manhã w wersji brazylijskiej czyli co jedzą w Brazylii na śniadanie. Gościnny wpis Magdy

    Przepis dodany:
    4.58
    Café da manhã w wersji brazylijskiej czyli co jedzą w Brazylii na śniadanie. Gościnny wpis Magdy
    FOT. M. Kurdziel.Ciężko przypomnieć sobie jak smakuje świeży croissant kupiony w jednej z boulongerie w mojej ulubionej piętnastej dzielnicy Paryża. Ciężko również przypomnieć sobie aromat prawdziwego włoskiego cappuccino. Teraz jestem w...
  • Spaghetti alla carbonara

    Przepis dodany:
    4.75
    Spaghetti alla carbonara
    Włoski klasyk. Kilka składników i w 15 min można się cieszyć pysznym daniem!Żałuję, że zwlekałam z przygotowaniem tego makaronu tak długo. Teraz to dla mnie makaron numer jeden, zaraz przed normą. Wędzony boczek dodaje aromatu, a...
  • Lipiec

    Przepis dodany:
    4.57
    Lipiec
    Ciężko mi uwierzyć, że to już  koniec lipca! Jak to się stało, że zleciał mi w oka mgnieniu?Lipiec był zdominowany przez dwie rzeczy: stresującą przeprowadzkę i prawie 3 tygodniowy pobyt w domu.Zebranie wszystkich swoich manatek zajęło...
  • Pierś kurczaka w wędzonym boczku i grillowane młode marchewki

    Przepis dodany:
    4.87
    Pierś kurczaka w wędzonym boczku i grillowane młode marchewki
    Cześć!Lipcowe weekendy w tym roku rozpieszczają nas pogodą. Można spacerować, opalać się i plażować. Spotykać się ze starymi znajomymi, zabierać psy na wycieczki do lasu i grać w siatkówkę. Wieczorem za to cieszyć się z grilla, bo czy...
  • Pasta z bobu

    Przepis dodany:
    4.80
    Pasta z bobu
    Bób jest dla mnie elementem lata. Co prawda zajadam się nim dopiero od dwóch sezonów (wtedy właśnie spróbowałam go po raz pierwszy), ale polubiłam się z nim od pierwszego ziarenka. Najczęściej jem go w klasyczny sposób, na gorąco, prosto z...
  • Domowe lody stracciatella

    Przepis dodany:
    4.66
    Domowe lody stracciatella
    Cześć!W tym roku spędzam urlop z domu. Wbrew moim wcześniejszym oczekiwaniom, zamiast się lenić, mam pełne ręce roboty. Razem z Mamą sprzątamy, plewimy, zbieramy owoce, pieczemy i gotujemy. W tym całym zupełnie nowym natłoku obowiązków...
  • Pyszne domowe lody waniliowe bez maszynki

    Przepis dodany:
    4.77
    Pyszne domowe lody waniliowe bez maszynki
    Cześć!O zrobieniu domowych  lodów marzyłam już od bardzo dawna. Zawsze jednak proces ich przygotowywania wydawał mi się skomplikowany i czasochłonny. Dlatego kiedy miałam ochotę na lody, wypierałam się do ulubionej lodziarni. Kiedy...
  • Pstrąg pieczony z bakłażanem, pomidorami i kaparami / RYBA

    Przepis dodany:
    4.74
    Pstrąg pieczony z bakłażanem, pomidorami i kaparami / RYBA
    Cześć!Dziś mam dla Was przepis na elegancki i bardzo pyszny przepis na obiad lub kolację. Wizyty na targach są dla mnie bardzo inspirujące. Zawsze wychodzę obładowana świeżymi warzywami i owocami z głową pełną pomysłów na to jak je...
  • Delikatne ciasto z owocami z Moich Wypieków

    Przepis dodany:
    4.50
    Delikatne ciasto z owocami z Moich Wypieków
    Cześć! W każdy weekend w moim domu piecze się ciasto. Zimą najczęściej sięgamy po szarlotki, ciasto marchewkowe lub ciężkie ciasto owsiankowe. Latem stawiamy na ciasta z owocami, które są dla mnie nieodłącznym składnikiem wakacyjnych...
  • Sałatka z kaszy bulgur, szparagów i cieciorki

    Przepis dodany:
    4.46
    Sałatka z kaszy bulgur, szparagów i cieciorki
    Nie często zdarza mi się jeść sałatkę na obiad, ale taka sycąca propozycja może spokojnie zastąpić klasyczne danie. Wykorzystałam pyszną i bogatą w błonnik i białko kaszę bulgur, którą kupiłam w Tureckim Markecie na Starym Kleparzu....
  • Frytka is the new black?

    Przepis dodany:
    4.89
    Frytka is the new black?
    Krakowski Kazimierz to fantastyczne miejsce, w którym jak grzyby po deszczu pojawiają się całe zastępy nowych knajp. Jest ich tak dużo, że żeby być na bieżąco trzeba mieć naprawdę pojemny portfel i żołądek. Miejsce, które chcę dziś...
  • Warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim i wołowiną QMP

    Przepis dodany:
    4.79
    Warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim i wołowiną QMP
    W ostatnim tygodniu miałam okazję pojechać do Warszawy i uczestniczyć w warsztatach prowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego.Ich temat był bliski mojemu sercu: "Wołowina QMP w daniach z całego świata". Może właśnie dla tego świetnie...
  • Karkówka z coca-colą i kolendrą

    Przepis dodany:
    4.52
    Karkówka z coca-colą i kolendrą
    Cześć!W weekend byłam w domu. Bardzo lubię tam wracać, szczególnie w takie ciepłe dni, kiedy można posiedzieć z rodziną przy grillu i zajadać dobre rzeczy.Grillowanie to podobno narodowy sport Polaków. Zaraz obok piłki nożnej i skoków...
  • Hummus - pasta z cieciorki, sezamu i oliwy

    Przepis dodany:
    4.54
    Hummus - pasta z cieciorki, sezamu i oliwy
    Cześć!Dziś mam dla Was przepis na hummus, czyli pastę do pieczywa z kuchni Bliskiego Wschodu. Hummus jest popularny w Izraelu, Libanie i Turcji.  Miałam kilka razy okazję jeść go w różnych knajpach, np. w Sami Am Am czy Hamsa Isreaeli...
  • Śledzie z suszonymi pomidorami, świeżą bazylią i olejem rzepakowym

    Przepis dodany:
    4.58
    Śledzie z suszonymi pomidorami, świeżą bazylią i olejem rzepakowym
    Śledzie to dość niepozorne ryby. Gdzie im tam do majestatu łososia, tuńczyka czy jesiotra. Mimo tego, my, Polacy, kochamy śledzie. Szczególnie w towarzystwie alkoholu, bo powiedzmy sobie szczerze, sprawdzają się w tym celu znakomicie.Ja mam dziś...
  • Foodstock BBQ - gościnny wpis Kamili i Mateusza!

    Przepis dodany:
    4.88
    Foodstock BBQ - gościnny wpis Kamili i Mateusza!
    Cześć!Dziś dla odmiany czeka Was gościnny (i nieudolny) wpis, po którym jeszcze bardziej docenicie (nie tylko kulinarny) kunszt Pauliny. I jeśli czasem wplatała ona suchara porzucanego jej przez pewnego życzliwego Tomasza, to dzisiejszy wpis...
  • Guacamole - podstawowa wersja pasty z awokado

    Przepis dodany:
    4.65
    Guacamole - podstawowa wersja pasty z awokado
    Cześć! O tym dlaczego warto do swojej diety włączyć awokado pisałam już wiele razy. Pełne zdrowych tłuszczów świetnie działa na cerę, włosy i mózg. Więc jeśli chcesz być ładna i mądra lub ładny i mądry, jedz awokado.To gruszkowate...
  • Domowa nutella z daktyli i gorzkiej czekolady (zdrowa wersja nutelli)

    Przepis dodany:
    4.90
    Domowa nutella z daktyli i gorzkiej czekolady (zdrowa wersja nutelli)
    Cześć!Dziś mam dla Was przepis na bajecznie prosty krem czekoladowy! 3 składniki i dosłownie chwila przygotowania, po której można się cieszyć pyszną, zdrową wersja nutelli. To świetny dodatek do koktajli, np.tego, naleśników, placuszków,...
  • Pasta z czerwonej fasoli (pasta jajeczna z czerwoną fasolą)

    Przepis dodany:
    4.67
    Pasta z czerwonej fasoli (pasta jajeczna z czerwoną fasolą)
    Cześć!Dziś mam dla Was doskonały przepis na majowy piknik. Nie ma nic lepszego niż bagietka i pyszne dodatki jedzone na świeżym powietrzu. Sery pleśniowe i smarowidła są idealnym rozwiązaniem na pikniki. Po prostu muszą się tam znaleźć....
  • Pęczak z mlekiem kokosowym i truskawkami

    Przepis dodany:
    4.82
    Pęczak z mlekiem kokosowym i truskawkami
    Cześć!Kasza pęczak świetnie nadaje się do gulaszu, pęczotto i krupniku. Ma duże ziarna, które mimo długiego czasu gotowania są chrupiące. Chociaż na pierwszy rzut oka połączenie słodkich truskawek, kaszy i kokosa może wydawać się dziwne,...
  • Nowości w mojej kuchni

    Przepis dodany:
    4.52
    Nowości w mojej kuchni
    Cześć! Dziś kilka słów o nowych produktach w mojej kuchni. Większość już wypróbowałam i jestem z nich bardzo zadowolona.Olej kokosowy. Nie zdążyłam na nim jeszcze nic usmażyć, ale świetnie sprawdza się w roli naturalnego balsamu do...
  • Burger is dead. Antler Poutine&Burger na Gołębiej

    Przepis dodany:
    4.46
    Burger is dead. Antler Poutine&Burger na Gołębiej
    Zastanawiacie się, który już raz w tym tygodniu czytacie, ze burgery wyszły z mody i już się ich nie jada? Ja przestałam liczyć gdzieś w okolicach dwudziestego piątego razu. Jest to trochę dziwne, biorąc pod uwagę, że w Krakowie chyba co dwa...
  • Spaghetti z tuńczykiem, sosem pomidorowym i oliwkami

    Przepis dodany:
    4.61
    Spaghetti z tuńczykiem, sosem pomidorowym i oliwkami
    Cześć!Na ekspresowy obiad zawsze wybieram makaron. Kocham włoską kuchnię za to, że z kilku składników dobrej jakości można wyczarować w mgnieniu oka wspaniałe, sycące danie. Makaron z pomidorami to jedno z najprostszych i...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).