Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni zdrowe gotowanie

W kuchni zdrowe gotowanie jest już 28 dobrych przepisów:

  • Zdrowe niezdrowe

    Przepis dodany:
    4.75
    Zdrowe niezdrowe
    Ostatnio odwiedziła mnie przyjaciółka, na codzień mieszkająca w Szkocji. I dopiero po usłyszeniu jej ahów, ohów i parsknięć zdałam sobie sprawę, dokąd zmierza warszawska gastronomia. Niemalże nie ma lokalu, w którym nie podkreślono by super...
  • Nowalijki i grzyby!

    Przepis dodany:
    4.78
    Nowalijki i grzyby!
    Jak zapewne wiecie, dieta wegańska rozpowszechnia się coraz bardziej. Do tego stopnia, że gdy ostatnio komuś powiedziałam, że "jestem wege", od razu zaczęła się litania "olaboga, to mleka i jajek TEŻ nie jesz?" Jak każda dieta, i ten sposób...
  • Lunch słodki czy słony? Jaglanka w pół drogi

    Przepis dodany:
    4.61
    Lunch słodki czy słony? Jaglanka w pół drogi
    Koleżanka poleciła mi kiedyś smoothis ze szpinakiem i bananem. Ostatnio piłam też gdzieś na mieście koktajl bazujący na jarmużu, również z bananem. Dlatego też coraz mniej lękliwie podchodziłam do tego połączenia w mojej kuchni. A traf...
  • Bób w dziób!

    Przepis dodany:
    4.52
    Bób w dziób!
    W łuskach czy obrany- jak jecie bób? Są amatorzy i jednej, i drugiej metody. Nieobrany bób jest oczywiście jeść o wiele łatwiej, lecz łuska daje lekko goryczkowy posmak. Z kolei obieranie bobu jest świetną szkołą dla osób, które przeważnie...
  • Znów szparagi! Tym razem w towarzystwie ryżu i beszamelu

    Przepis dodany:
    4.80
    Znów szparagi! Tym razem w towarzystwie ryżu i beszamelu
    Nowalijki mniam mniam :) Kiedyś kupiłam szparagi, przyrządziłam je w moich ulubionych wersjach, a resztę chciałam ugotować w jakich nowy sposób. W tym przypadku zawsze warto zasięgnąć porady od najlepszych. Telefon do siostry. - Hej, Kaś. Z...
  • Zielony wiosenny koktajl

    Przepis dodany:
    4.85
    Zielony wiosenny koktajl
    Cóż to jest... napój turboodżywczy, dający dużo energii i na dodatek dobry w smaku? Nie, to nie sok z gumijagód ;) To oczywiście sezonowy koktajl. Po wypiciu jednej porcji czuję się pozytywnie naładowana do działania jak króliczek duracella i...
  • Francuskie panissy

    Przepis dodany:
    4.72
    Francuskie panissy
    Po powrocie stałam się strasznie francuska. Zjawisko to ma kilka objawów: przed wypiciem CZEGOKOLWIEK znajdującego się w szklance najpierw wącham, później piję. Niemalże jakbym testowała dobre francuskie wino 5-cio minutowe spóźnienie nie...
  • Pieczone buraki!

    Przepis dodany:
    4.46
    Pieczone buraki!
    Jakiś czas temu Michał Rusinek napisał książkę "Jak przeklinać? Poradnik dla dzieci" (swoją drogę pięknie zilustrowana). Myślę, że pieczone buraki mogłyby być również świetnym przekleństwem w wersji dziecięcej, pomimo że to raczej...
  • Co nieco o francuskim paradoksie

    Przepis dodany:
    4.69
    Co nieco o francuskim paradoksie
    Tyle się nachwaliłam o tym, że studiuję we Francji, a ani słowa jeszcze nie powiedziałam o najbardziej znanym francuskim zjawisku- Francuskim Paradoksie! Już to naprawiam :)   Definicja francuskiego paradoksu brzmi "występująca we Francji...
  • Brokułowy bulgur

    Przepis dodany:
    4.77
    Brokułowy bulgur
    Buraki, brokuły- chyba po prostu uwielbiam wszystkie warzywa rozpoczynające się na literę B! Gdy teraz myślę o pierwszym moim skojarzeniu z brokułami przypomina mi się reklama jakiejś lodówki (Whirpool?), gdzie autor wyłożył całą lodówkę...
  • Aromatyczny quiche

    Przepis dodany:
    4.85
    Aromatyczny quiche
    Ajajaj. Troszkę zaniedbałam tego bloga i jego czytelników nie publikując żadnych notek, ale już to naprawiam! Francja to kraj serów, chleba i generalnie dobrej kuchni więc studiując tutaj powinnam Was zasypywać przepisami z taką prędkością,...
  • Pasta marchewkowo-cebulowa, z zieloną nutą awokado

    Przepis dodany:
    4.66
    Pasta marchewkowo-cebulowa, z zieloną nutą awokado
    Uwielbiam chleb. Zwłaszcza ten całoziarnisty, z mnóstwem korzystnych dla zdrowia dodatków, takich jak orzechy, siemię lniane czy pestki nasion (ale uwaga, z tym też nie można zbytnio przesadzać!). Moja mama zawsze biła po łapach każdego, kto...
  • Makaron z warzywami

    Przepis dodany:
    4.74
    Makaron z warzywami
    Powrót do szko?y. Czyli sezon na jedzenie w pojemnikach uwa?am za otwarty! Poniewa? przewa?nie ca?e dnie sp?dzam na uczelni, staram si? przygotowywa? co? zdrowego i po?ywnego. A to danie jest bardzo fajn?, wysycon? warzywami propozycj? na szkolny obiad....
  • kotlety strączkowe

    Przepis dodany:
    4.70
    kotlety strączkowe
    Przeważnie jak robię kotlety w piekarniku, to mam ochotę powiedzieć: "wygląda jak kupa, ale smakuje znacznie lepiej"... Tym razem postanowiłam zrobić kotlety strączkowe- soczewicowo-kukurydziane. W dni takie jak dziś jest dodatkowy plus-...
  • Sałatka z kaszy jaglanej

    Przepis dodany:
    4.86
    Sałatka z kaszy jaglanej
    Wakacje (lub samo lato) to okres planowania. "W tym roku zaplanuję sobie najlepszy urlop świata!". "Nie będę tyle pracował(a)", "Zacznę pływać, zapiszę się na basen", "Schudnę! Tak żeby mnie nikt po wakacjach nie poznał" i wiele wiele innych....
  • Komosowe tabbouleh, czyli idealne letnie śniadanie

    Przepis dodany:
    4.65
    Komosowe tabbouleh, czyli idealne letnie śniadanie
    Pamiętam takie wakacje... Razem z siostrą i rodzicami wyjechałam nad morze. Zawsze zatrzymywaliśmy się nie w samych Dębkach, ale w przyjaznej odległości od hałasu motorów i tłumów ludzi "atakujących" plażę od samego rana, z dala od wiecznie...
  • Szparagowa sałatka ze skórką cytrynową

    Przepis dodany:
    4.69
    Szparagowa sałatka ze skórką cytrynową
    Znowu szparagi. Wybaczcie, ale je uwielbiam, a tak szybko się kończą! Zielone strączki w lekko chrupiącej wersji są ostatnio moim kulinarnym faworytem. Potrzebujemy: Trochę sałaty lodowej Kilku szparagów (ok.5-6) 1 dorodnej marchewki Skórki z 1...
  • Szparagi w sosie pomidorowo-bakłażanowym

    Przepis dodany:
    4.77
    Szparagi w sosie pomidorowo-bakłażanowym
    No i zaczęła się wiosna. A może to już lato? Trudno stwierdzić, taki mamy klimat ;) Nie ważne jak by to nazwać. Ważne jest, że wyszło słońce. A razem z nim- wyszły również uprawy. Spod szklarni na pola. Co prawda truskawki jeszcze w...
  • Brokuł z limonką

    Przepis dodany:
    4.77
    Brokuł z limonką
    Historia tego połączenia jest następująca: jak zwykle wszystko wyszło przez przypadek. Ale w odkrywaniu tego połączenia pomogła mi inna food-bloggerka, autorka bloga nasmak.pl. Ponieważ studiujemy razem (nasze spotkanie nie było specjalnie...
  • Cebulowy chleb razowy. Z domieszką kukurydzy

    Przepis dodany:
    4.48
    Cebulowy chleb razowy. Z domieszką kukurydzy
    Nigdy nie robiłam własnego zakwasu. Fakt- zajmuje to trochę czasu, ale ile zabawy i satysfakcji z domowego wypieku chleba na zakwasie! Dlatego też chciałam i tego spróbować. I wyszło pysznie! Do zrobienie zakwasu potrzebujemy bardzo niewielu...
  • Risotto z burakiem

    Przepis dodany:
    4.47
    Risotto z burakiem
    Powtórzę to po raz kolejny. Kocham buraki! Dlatego dziś serwuję Wam na obiad buraczane risotto. Powiem jedno: PYCHA! A potrzebujemy niewiele: (na 1 osobę) 1 burak 1 cebula Trochę mleka 30g ryżu Szczyptę czosnku sproszkowanego lub 1 ząbek...
  • Razowiec z majerankiem

    Przepis dodany:
    4.58
    Razowiec z majerankiem
    Oj dawno nie było tu chleba, a szkoda! Oprócz smaku świeżutkiego chleba domowego uwielbiam też jego zapach, który roznosi się po kuchni podczas pieczenia. Czy mówiłam już Wam, że mój kot uwielbia pieczywo? Nasza wspólna walka o bułkę stała...
  • Chorowanie może być... PYSZNE!

    Przepis dodany:
    4.69
    Chorowanie może być... PYSZNE!
    Przyszła zima, a wraz z nią przeziębienia. Niestety, mnie również dopadło. Pomimo, że próbowałam je wypierać, żyć jakbym była najzdrowszą osobą na świecie- czas przyznać, że jedyne czego potrzebuję to ciepły kocyk, herbata i kot. No i...
  • Leczo!

    Przepis dodany:
    4.76
    Leczo!
    Osobiście uważam, że największą mistrzynią robienia lecza jest moja mama. Skusiłabym się na nie nawet po dwóch obiadach u babci i wigilii. Żadne węgierskie mamy, matrony i babuszki nie będą w stanie ugotować dania lepszego, niż to którym od...
  • Pierogi! w wersji razowej

    Przepis dodany:
    4.89
    Pierogi! w wersji razowej
    Pomimo, że wigilijną tradycją stało się jedzenie pierogów z kapustą i grzybami, to w moim domu wcinamy zawsze pierogi z soczewicą. I pomimo, że zawsze lepię ich z moją siostrą miliony- wszyscy oszczędzając swoje żołądki na kolejne 11...
  • Mexico!

    Przepis dodany:
    4.50
    Mexico!
    Miałam dziś straszną ochotę na tortillę. Dlatego też zrobiłam pseudo-tortillę. No i ten brokuł! Na ciasto potrzebujemy: 1 kopiastą łyżkę mąki gryczanej sól do smaku trochę wody (tak, żeby konsystencja była lekko gęsta) białko (jajka...
  • Dyniowe Danie Dnia!

    Przepis dodany:
    4.83
    Dyniowe Danie Dnia!
    Macie jeszcze zapasy puree dyniowego? Jeżeli nie, teraz jest ostatni moment na zakup cudownej dyni. A jeżeli jeszcze macie puree, to nie ma przeciwwskazań, żeby na obiad zrobić sobie POMARAŃCZOWĄ KASZĘ GRYCZANĄ Potrzebujemy: 20g suchej kaszy...
  • Czas na piernik!

    Przepis dodany:
    4.75
    Czas na piernik!
    Tak tak. Zdaję sobie sprawę z tego, że jeszcze się grudzień nie zaczął, a ja już o świętach piszę. Prawdę mówiąc jestem wielką przeciwniczką rozpoczynania świątecznej nagonki tuż po zaduszkach. Przeraziłam się trochę, gdy będąc w...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).