Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Zdrowsze Smaki - czyli najlepsze połączenie ;-)

W kuchni Zdrowsze Smaki - czyli najlepsze połączenie ;-) jest już 26 dobrych przepisów:

  • Ho, ho, ho! Nadchodzą Mikołajki!!!

    Przepis dodany:
    4.83
    Ho, ho, ho! Nadchodzą Mikołajki!!!
    Już 6 grudnia... Już za tydzień... Ulubiony, wyczekiwany dzień - odwiedzi nas Św. Mikołaj!Chciałam w tym krótkim poście nieco zareklamować i zachęcić do wzięcia udziału w miłej, pomysłowej akcji, organizowanej przez autorkę bloga...
  • Polska. Makaron z grzybami pod oscypkiem zapiekany

    Przepis dodany:
    4.90
    Polska. Makaron z grzybami pod oscypkiem zapiekany
    No i wreszcie meta: dotarliśmy do PolskiJuż słyszę nasz uroczysty hymn narodowy, a przed oczami biel i czerwień! I myślałam, że na „swoim terenie” będzie mi łatwo... Ale mimo znajomości typowych ojczystych dań i tradycyjnych produktów,...
  • Niemcy. Apfelstrudel inaczej

    Przepis dodany:
    4.53
    Niemcy. Apfelstrudel inaczej
    Następny postój: NiemcyPrzyznam, że z tym państwem miałam największy kłopot. No bo cóż charakterystycznego jest w kuchni niemieckiej? I to do połączenia z makaronem? Na myśl przyszły mi tłuste mięsa, zapijane piwem... Ale wiedziałam, że to...
  • Francja. Sałatka słodko-słona

    Przepis dodany:
    4.76
    Francja. Sałatka słodko-słona
    Przystanek: FrancjaNie tak dawno opuściliśmy Włochy (przypominam przepis: klik), a już wjechaliśmy na ziemię francuską... Byłam w tym kraju tylko dwa razy, a pamiętam tylko ten ostatni raz (wcześniej byłam jeszcze za mała), więc początkowo...
  • Włochy. Tagliatelle z cukinią, gorgonzolą i grzybami

    Przepis dodany:
    4.86
    Włochy. Tagliatelle z cukinią, gorgonzolą i grzybami
    Wyruszam w podróż! Miejsce startu: WłochyZdecydowałam się wreszcie. Bardzo długo przymierzałam się do tego konkursu, zastanawiałam się nad możliwymi trasami, nad smakami różnych państw, nad różnorodnością makaronów... I w końcu...
  • Parowane kluski w menu szczupłej Francuzki ;-)

    Przepis dodany:
    4.84
    Parowane kluski w menu szczupłej Francuzki ;-)
    Kluski na parze~ jako że z mąki żytniej, nieco cięższe i bardziej zbite, nie tak pulchne, jak te sklepowe, ale smakiem i aromatem im nie ustępują, za to są dużo zdrowsze i lżejsze - zatem polecam, zwłaszcza dbającym o linię i dobre zdrowie!...
  • Włoskie danie w stylu paryskim: oto RISOTTO!

    Przepis dodany:
    4.59
    Włoskie danie w stylu paryskim: oto RISOTTO!
    Risotto pomodoro~ moje pierwsze prawdziwe risotto: od dawna zamierzałam je zrobić, a wreszcie ostatecznym impulsem okazał się zeszłotygodniowy kurs kuchni włoskiej (o czym też już wkrótce). Warto było - Wy też nie pożałujecie, przyrządzając...
  • Lekki i letni pomysł obiadowy, czyli potrawka z warzyw sezonowych

    Przepis dodany:
    4.89
    Lekki i letni pomysł obiadowy, czyli potrawka z warzyw sezonowych
    Potrawka bardzo strączkowa :-)~ kolejna moja propozycja na lekki letni obiad, złożony z najwspanialszych teraz, sezonowych, świeżych warzywWersja z bobem: 170 kcal- ząbek czosnku (na parze)- 100 g bobu (na parze)- 100 g pomidora- 15 g koncentratu...
  • Rocznicowy deser z zapiekanymi owocami, czyli clafoutis

    Przepis dodany:
    4.54
    Rocznicowy deser z zapiekanymi owocami, czyli clafoutis
    Clafoutis z wiśniami i czekoladą~ drylowałam właśnie wiśnie do mojej granoli wiśniowej, gdy przypomniałam sobie, że tego dnia wypada rocznica ślubu moich Rodziców! Co prawda oni jej nie obchodzą, ale ja postanowiłam zrobić im niespodziankę...
  • Póki sezon ciągle trwa - granola wiśniowa, słodko owocowa :-)

    Przepis dodany:
    4.84
    Póki sezon ciągle trwa - granola wiśniowa, słodko owocowa :-)
    Granola buraczano – wiśniowa z czekoladą~początek jest właściwie identyczny, jak w zwykłej granoli buraczanej. Dopiero po pierwszym upieczeniu zaczyna się proces przemiany jej w cudownie wiśniowe, naprawdę mocno owocowe musli, chrupkie i...
  • Mój powrót na bloga i obiadek na lato ;-)

    Przepis dodany:
    4.73
    Mój powrót na bloga i obiadek na lato ;-)
    Papryka faszerowana: bobem lub fasolą~ i warzywami, z fetą, w sosie pomidorowym: aromatyczna, sezonowa, po prostu pyszna! Dawno już nie pisałam, więc chciałam tym wpisem zacząć uzupełnianie zaległości i rozpocząć serię pomysłów na lekkie...
  • Nowe informacje o jogurcie domowym ;-)

    Przepis dodany:
    4.53
    Najnowsze wieści o robieniu jogurtu!!!Ten post jest uzupełnieniem do mojej Recenzji saszetek jogurtowych, zamieszczonej jakiś czas temu.Obiecałam w nim, że wypróbuję metodę przygotowywania domowego jogurtu już bez zużywania saszetki z bakteriami,...
  • Granola buraczana z kawą

    Przepis dodany:
    4.58
    Granola buraczana z kawą
    Granola buraczana z kawą~ nic dodać, nic ująć: po prostu kolejna odsłona granoli z użyciem buraka – dobra na pobudkę, bo z prawdziwymi ziarnami dobrej kawy ;-)Składniki:- 2 szklanki (ok. 220g) płatków jęczmiennych- 2 szklanki (ok. 220g)...
  • Granola buraczana z czekoladą

    Przepis dodany:
    4.66
    Granola buraczana z czekoladą
    Granola buraczana z czekoladą~ tyle tych granoli dyniowych i jabłkowych, nawet marchewkowych… Ale wydaje mi się, że jestem pierwszą granolową miłośniczką, która wpadła na pomysł użycia buraka :-D. Zmusił mnie trochę do tego koniec sezonu...
  • Granola kokosowa – z podwojonym orzechem kokosowym ;-)

    Przepis dodany:
    4.52
    Granola kokosowa – z podwojonym orzechem kokosowym ;-)
    Granola kokosowa – z kokosem~ najlepsza! Można przygotować ją z połowy składników, bo podawana przeze mnie ilość jest na naprawdę dużą porcję, ale myślę, że warto jednak sporządzić jej tyle, bo jak tylko skosztujecie po raz pierwszy,...
  • Recenzja saszetek jogurtowych ;-)

    Przepis dodany:
    4.56
    Recenzja saszetek jogurtowych ;-)
    Jogurt domowyPostanowiłam ostatnio zrobić domowy jogurcik. Jakoś tak straaaasznie mnie naszła ochota ;-) Robiłam kiedyś z gotowego jogurtu, ale to jednak nie to samo, co czyste bakterie jogurtowe! Udało mi się wreszcie namówić Mamę na...
  • Granola dyniowa

    Przepis dodany:
    4.75
    Granola dyniowa
    Granola dyniowa~ kiedy tylko nadchodzi sezon na dynię, kupuję jak największą i wykorzystuję na wiele sposobów: a to zupa, a to pesto, sos do makaronu, dżem, placuszki… A potem odkryłam granolę i moje życie już nigdy nie będzie takie samo ;-)...
  • Tort Tiramisu

    Przepis dodany:
    4.58
    Tort Tiramisu
    Tort Tiramisu~ moje popisowe ciasto – jedyne, które smakuje i mnie, i reszcie rodziny – zwykle albo za mało słodkie dla nich, albo za bardzo jak dla mnie… Ale to jest w sam raz, najlepiej w sezonie, ozdobione świeżymi truskawkami… Wychodzi...
  • Lekki, wegetariański bigosik

    Przepis dodany:
    4.73
    Lekki, wegetariański bigosik
    Lekki, wegetariański bigosik~bez dodatku tłuszczu, z soczewicą lub fasolą (nada się też ciecierzyca, ale ja osobiście nie przepadam) oraz dodatkiem suszonych pomidorówSkładniki:- 1kg kiszonej kapusty- 100g soczewicy lub fasoli- 2-3 pieczarki,...
  • Lekkie wigilijne kapusty

    Przepis dodany:
    4.85
    Lekkie wigilijne kapusty
    Lekkie wigilijne kapusty~ dwa tradycyjne dodatki do świątecznego obiadu, w wersji „lżejszej”, bo bez dodatku tłuszczu Kapusta z grzybamiSkładniki:- 1,2kg kiszonej kapusty- 60g suszonych grzybów (u mnie pieczarki  i koźlarze)- 2 cebule,...
  • Barszczyk wigilijny - z inspiracją od Magdy Gessler

    Przepis dodany:
    4.47
    Barszczyk wigilijny~ inspiracją był przepis Magdy Gessler, zamieszczony w miesięczniku „Świat Kobiety” (12/2012)Składniki:- 2,5kg buraków, ugotowanych na parze (ok. 45 min.)- 20g suszonych grzybów (użyłam podgrzybków, mogą też być...
  • Pierniko - Sernik na Święta :-D

    Przepis dodany:
    4.79
    Pierniko - Sernik na Święta :-D
    Pierniko-sernik  Masa piernikowa:- 40 g masła- 1/3 szklanki cukru- 1 łyżka miodu- 50 g gorzkiej czekolady- 2 łyżeczki przypraw korzennych-1 łyżeczka cynamonu- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej- ¾ szklanki...
  • Pyszne masło migdałowe

    Przepis dodany:
    4.78
    Pyszne masło migdałowe
    Masło migdałowe - idealne na chrupiącym toście lub zwykłej kromce, z plasterkiem gruszki bądź ananasa ;-) Składniki:- 300 g migdałów- 3 łyżeczki oleju lnianego- 2 łyżeczki miodu- szczypta soli- 1 łyżeczka cynamonuPrzygotowanie:1....
  • Ciasto czekoladowe i dżem dyniowy

    Przepis dodany:
    4.78
    Ciasto czekoladowe i dżem dyniowy
    Ciasto czekoladowe z dżemem dyniowym~ dla Św. Mikołaja ;-) Składniki:- 150 g miękkiego masła- 100 g cukru (dałam pół na pół zwykły i trzcinowy Demerara)- 2 łyżki miodu- 3 jajka- 140 g mąki pszennej- 3 łyżki otrąb owsianych- ½...
  • Na dobry początek - granola z jabłkiem

    Przepis dodany:
    4.81
    Na dobry początek - granola z jabłkiem
    GRANOLA Z JABŁKIEM     - moje ulubione śniadanie / II śniadanie / kolacja - wystarczy zalać jogurtem, dodać pokrojone owoce (ja zawsze daję też marchewkę, ale co kto lubi) - i gotowe! Jest to tego rodzaju przepis, który daje dużą...
  • Krem z marchewki

    Przepis dodany:
    4.78
    Krem z marchewki
    Krem z marchewki - z puree z zielonego groszkuna 2 porcjeSkładniki:- 600g marchwi (ok. 3 duże sztuki)- 600 ml wody (może być trochę mniej, żeby nie było za rzadkie)- 200 ml mleka (ew. więcej, jeśli będzie za gęste)- pieprz, ew. sól- 2-3...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).