Nakręciłam się na kaszkę mannę z bananem, pomyślałam, że będzie super żeby ją tutaj dodać. Kiedy przyszło do robienia zdjęć okazało się, że nie mam nic co mogłoby stylistycznie uwypuklić to zdjęcie. Mimo więc, że nie wygląda to...
Serniki to naprawdę moje utrapienie. Ciągle szukam przepisu na idealny, puszysty sernik, który będzie rozpływał się w ustach :-) Ten jest naprawdę bliski ideału, ale myślę, że jeszcze będę szukać, póki nie upiekę tego naj! Przepis...
Ratatouille to wspaniałe połączeniekilku tradycyjnych składników używanych we francuskiej kuchni śródziemnomorskiej: warzyw (pomidor, papryka, bakłażan, cukinia), oliwy z oliwek, cebuli, tymianku ibazylii. Przy przyrządzaniu tego dania,...
Tańsza i, przede wszystkim, o niebo zdrowsza wersja od tej puszkowanej. To esencja kokosowego smaku, bez zbędnych sztucznych dodatków. Domowe mleko kokosowe jest rzadsze od kupnego, ma lekko kwaśny smak. Można używać go zamiennie z mlekiem...
Zupa inspirowana przepisem z książki Gotujmy razem. Kuchnia Chińska. Jest to bardzo lekki rosołek na bazie kukurydzy z kawałkami kurczaka. Delikatny w smaku, słodko-słony i ciut rozgrzewający. Świetna propozycja na lekkostrawną i prostą w...
Pyszne kuleczki, których przygotowanie nie wymaga pieczenia co w takie upały jak nas teraz nawiedziły jest zaletą :))) Przepis znaleziony o TU. Moje kuleczki są ciut większe, niż prawdziwe kuleczki rafaello. Z podanego przepisu wychodzi ponad...
Chutney, czyli po prostu sos. Mój nie jest pikantny, lecz słodko - kwaśny. Świetnie pasuje do białego mięsa lub ryby, ożywia i nadaje wyrazistszego smaku.Składniki na ok. 500 ml chutney: 250 g agrestu (u mnie czerwony)250 g porzeczek (u mnie...
Już z utęsknieniem czekam na „prawdziwe” grzyby, a tymczasem jeszcze propozycja kurek z makaronem w sosie grzybowo-śmietankowo-tymiankowym. Penne z kurkami składniki: 160g makaronu penne 200g kurek 1 cebulka 100g serka do smarowania o smaku...
Tarta ze śliwkamiTa tarta ze śliwkami i kruszonką powstała na potrzebę chwili. Robiłam knedle ze śliwkami i okazało się, że wypestkowałam za dużo śliwek, a że były już zasypane mąką krupczatką nadawały się tylko na...
Na kolejny ogień w mojej serii gryczanej (czyli rzeczy, które zrobiłam z tego samego garnka kaszy gryczanej) pójdzie coś co w mojej kuchni pojawia się stosunkowo często, czyli kotlety. To jeden z najlepszych sposobów aby wykorzystać wszelkie...
Większość z nas zdaje sobie sprawę ze szkodliwości rafinowanego białego cukru, ale mimo to go stosuje. Jednym z jego zamienników jest ksylitol zwany cukrem brzozowym. Jest on równie słodki jak zwykły cukier, ale ma prawie połowę mniej kalorii....
Czerwony lakier do paznokci jest czymś, co warto mieć. Jednak czerwień czerwieni nie jest równa. Może być strażacka, pomidorowa, truskawkowa, pomarańczowa... Wymieniać można długo. Jednak jak znaleźć tę idealną czerwień? Nie za...
Kolejna próba ograniczenia glutenu w diecie, a jednocześnie zrobienia czegoś dobrego/innego z kaszy jaglanej. Próba całkiem udana, więc na pewno powtórzę.Ten deser bardzo smakował moim chłopakom - dla mnie był trochę zbyt...
Witajcie!Na wielu blogach widziałam bardzo fajne cykle, typu Tydzień w Obiektywie, Week in Pictures czy też Perełki Tygodnia. Pomyślałam, że warto zrobić też coś cyklicznego, gdyż dokładnie co tydzień będziecie mogli znaleźć na tym blogu 10...
Bardzo szybkie danie, jeśli mamy ugotowaną wcześniej fasolę, ewentualnie można użyć puszkowej, ale nie widziałam czarnej w takiej wersji. Danie idealne na upały, bo mało przy nim roboty, a na zimno smakuje równie dobrze jak prosto z patelni. A...
Przepis na tak ładnie wyglądające i smakowite ciasto znalazłam w gazetce Gotuj krok po kroku nr 7/2013. Ciasto polecam na upalne dni idealne.Składniki:2 opakowania okrągłych biszkoptów2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru3 szklanki mleka2...
Koktajl "Marrrroush"...ten deser to dopiero Was ochlodzi!Serwowany w jednej z libanskich restauracji w Abu Zabi jest moim numerem jeden jesli chodzi o desery lodowe.Dla tych, ktorzy akurat niezbyt maja po drodze do Emiratow, a doskwieraja im upaly,...
Strasznie długo nic nie pisałem, nie pisałem bo gotowałem.I nadal gotuje.Przewrotność życia dała znać...Co by tu wrzucić...Co by... Co by...Siedziałem i sie zastanawiałem...Zastanawianie zaczęło sie juz w Zamakowisku w Beskidzie Sądeckim...I...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).