Ta sałatka powinna nazywać się wiosenną lub chrupiącą :)Dla mnie to zestawienie warzyw plus żółty ser jest naprawdę smaczne.Polecam zrobić na Święta, bo roboty przy przyrządzaniu nie ma prawie wcale.Przepis dostałam od Renatki, dziękuję...
Składniki:225 g gorzkiej czekolady225 g masła2 łyżeczki aromatu waniliowego200 g cukru pudru3 duże jajka150 g migdałów w proszku100 g posiekanych orzechów włoskichPiekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 C. Na małym ogniu w rondlu z grubym dnem...
Prawie jak cesarski...bo nie w strzępkach :) Soczyste mango, delikatna ricotta i supersłodka konfitura z owoców leśnych, która w połączeniu z jajecznym smakiem omletu przywołała wspomnienie omletu robionyego przez mamę, kiedy byłam mała :)...
Moja ulubiona wigilijna potrawa. Idealna w swej prostocie, bez zbędnych dodatków (np. rodzynek, za którymi nie przepadam) i z własnoręcznie zrobionym ciastem na kluski. Masa makowa również nie może być gotowa z puszki, ale tutaj można sobie...
Jeżeli są mamy, które uwielbiają kuchenne wyzwania i uszczęśliwiać swoje pociechy własnoręcznie wykonanym tortem to zapraszam na wpis poświęcony tortu w kształcie konia Mój koń był z biszkoptu zrobionego z 17 jaj L, do tego jest kawowy...
500 g śledzi (marynowane w occie)słoiczek pesto z rukoli oliwa z oliwekziarenka dyniplasterki cytrynygałązki majeranku lub natka pietruszkiPesto (ja użyłam mrożone, własnej roboty pesto z rukoli) wymieszać z 2-3 łyżeczkami oliwy.Śledzie...
Świąteczne ciasta muszą być wyjątkowe, ale przede wszystkim smaczne;) U nas zawsze obowiązkowy jest sernik i makowiec, mile widziane są również ciasta orzechowe. Dlatego, aby ułatwić sobie nieco pracę, postanowiłam upiec jedno ciasto...
Płynę sobie powoli w tym świątecznym klimacie, w domu zaczynają się powoli rozchodzić świąteczne aromaty... Zapominam o wszelkich kłopotach i oczyma wyobraźni widzę już choinkę... Grudzień zawsze kojarzy mi się ze wzmożoną...
Wszyscy dookoła pieką te korzenne cuda, więc presji pierniczkowej uległam i ja. Pokażę Wam dzisiaj moje świąteczne pierniczki, które smakują wybornie nie tylko ciepłe wyjęte z piekarnika, ale także już po wystygnięciu i nie muszą...
Dzisiaj pokażę Ci jak przygotować bardzo dobre ciasto na święta ale nie tylko, ponieważ możesz go przygotować zawsze wtedy kiedy będzie na to okazja. Makowiec to ciasto znane przez wiele pokoleń i zapewne istnieje wiele, wiele wersji tego...
Małe migdałowe ciasteczka, które sprawdzą się w każdej sytuacji - jako przekąski o każdej porze roku lub też szybkie pierniczki w okresie świątecznym. Przyozdobione lukrem wręcz idealnym - wspaniałym do smarowania, malowania, barwienia,...
Topinambur to chyba jedno z najbardziej tajemniczych polskich warzyw. Lubi się kamuflować pod różnymi pseudonimami, jak karczoch jerozolimski, słonecznik bulwiasty czy polski żeń-szeń. Z wyglądu jest też całkiem niepozorny. Trochę jak imbir, a...
Istnieje wiele opinii o pieczywie. Jedni nie wyobrażają sobie życia bez bułek, bajgli, bagietek i chałek, inni pieką chleb we własnym zakresie lub poszukują dostawców naturalnych produkcji, a jeszcze inni całkiem wypierają pieczywo z diety. Kto...
Wbrew temu, co myśli wielu i jakiego argumentu często używa w dyskusjach na temat diet - uważam, że zima jest równie dobrym czasem, aby odżywiać się pokarmem raw (żywym, surowym, naturalnym). W mojej diecie jest obecnie ok. 70% takich produktów...
Jagody goji ostatnie moje odkrycie. Smakują trochę jak żurawina ale są mniej słodkie.To najzdrowsze owoce świata!Poleca się je jako roślinę wspomagającą trawienie, wzmacniającą odporność, poprawiającą ostrość widzenia czy opóźniającą...
Zostały Wam ziemniaki z wczorajszego obiadu? Serio? O szczęściarze ^^ U mnie ani grama. Tak po prawdzie raczej nie mogły zostać, bo taki kartofel to u mnie gość, dlatego kupienie tego warzywa umyka mi zawsze z pamięci. Zdarza...
Prosta i szybka sałatka śledziowa z białą fasolą, jabłkiem i czarnym pieprzemIdą święta, idą święta... :) Każdy z nas cieszy się, jak dziecko! Od kilku dobrych lat taka sama sytuacja - za oknem raczej wiosna, kompletny brak zimowej i...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).