Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Bazylia czy Wanilia

W kuchni Bazylia czy Wanilia jest już 347 dobrych przepisów:

  • Makaron z łososiem i szparagami

    Przepis dodany:
    4.69
    Makaron z łososiem i szparagami
    Składniki (2 porcje):makaron farfalle (ilość na 2 porcje)2 łyżeczki masła1 ząbek czosnku obrany i pokrojony w plasterki1/2 szklanki słodkiej śmietanyczubata łyżka utartego parmezanu150g łososia wędzonego na ciepło bez skóry i ości1 pęczek...
  • Sałatka z szynką parmeńską i różowym grapefruitem

    Przepis dodany:
    4.46
    Sałatka z szynką parmeńską i różowym grapefruitem
    Składniki (1 porcja):garść rukolikilka liści sałaty radicchio lub 1 czerwona cykoria4-5 plastrów szynki parmeńskiej1 różowy grapefruit obrany i podzielony na filety2 łyżki pestek z granatu1 łyżka obranych pistacjisos:1 łyżka oliwy1...
  • Risotto z czosnkiem niedźwiedzim, szparagami i łososiem wędzonym

    Przepis dodany:
    4.83
    Risotto z czosnkiem niedźwiedzim, szparagami i łososiem wędzonym
     Składniki (2 porcje):2 łyżki oliwy1 ząbek czosnku obrany i posiekany3/4 szklanki ryżu arborio1/2 szklanki białego wytrawnego winaskórka i sok z 1 małej cytryny0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego80-100 g liści czosnku...
  • Pieczone szparagi na serku labneh z posypką dukkah

    Przepis dodany:
    4.86
    Pieczone szparagi na serku labneh z posypką dukkah
    Składniki (na 2 duże porcje lub 4 małe )1 duży pęczek zielonych szparagów1 łyżka oliwysól 1 duży kubek serka labneh lub bardzo gęstego jogurtu greckiegoskórka otarta z 1 limonkisok z 1 limonki50 g masłaposypka...
  • Carpaccio z kaczki z i granatem i czerwonym pieprzem

    Przepis dodany:
    4.86
    Carpaccio z kaczki z i granatem i czerwonym pieprzem
    Składniki (2 porcje jako przekąska):1 duża pierś z kaczki1/2 - 3/4 szklanki białego, wytrawnego wina,1 gałązka rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego1 ząbek czosnkumielony czarny pieprzsólgarść rukoligarść pestek z granatu1 łyżka ziaren...
  • Humus z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami

    Przepis dodany:
    4.81
    Humus z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami
     Składniki (2 porcje);ok. 4 czubate łyżki humusu z czosnkiem niedźwiedzim10 ugotowanych zielonych szparagów50 g sera feta2 łyżki uprażonych na suchej patelni ziaren słonecznikaulubione kiełki2 łyżki oliwy1 łyżka pesto z czosnku...
  • Wegańskie gołąbki w liściach czosnku niedźwiedziego

    Przepis dodany:
    4.77
    Wegańskie gołąbki w liściach czosnku niedźwiedziego
     Składniki (8 szt):gołąbki:1 woreczek kaszy jęczmiennej (100g)1/2 szklanki brązowej lub zielonej soczewicy 3 łyżki oliwy1 duża cebula obrana i pokrojona w kostkę2 ząbki czosnku obrane i rozgniecione4 liście laurowe5 - 6...
  • Ravioli z dynią i pesto z czosnku niedźwiedziego

    Przepis dodany:
    4.51
    Ravioli z dynią i pesto z czosnku niedźwiedziego
    Składniki (20 szt):ciasto:200 g mąki1 jajko1 żółtko1 łyżka oliwyok. 1/2 szklanki ciepłej wodynadzienie:2 łyżeczki masła2 - 3 szalotki1 ząbek czosnkuok. 300 g dyni2-3 łyżki twarogu1/2 łyżki listków tymianku2 czubate łyżki utartego...
  • Makaron nero di sepia z ośmiornicą i pikantnym sosem pomidorowym

    Przepis dodany:
    4.79
    Makaron nero di sepia z ośmiornicą i pikantnym sosem pomidorowym
     Składniki (2 porcje):na bulion do ugotowania ośmiornicy:1 łodyga selera naciowego1 marchewkakilka gałązek tymiankuliść laurowy1 łyżeczka solikilka ziaren pieprzuskórka obrana z 1 cytrynyna sos pomidorowy:1 łyżka oliwy z oliwek1 ząbek...
  • Poke bowl z łososiem teriyaki i zielonymi warzywami

    Przepis dodany:
    4.89
    Poke bowl z łososiem teriyaki i zielonymi warzywami
    A gdyby tak klasyczny obiad zastąpić miską różności ... , to bylibyśmy na bieżąco z modą na tzw. poke bowl, która bezpośrednio pochodzi z Hawajów, ale swoje korzenie ma w Japonii (poke bowl ma pewne powinowactwo do sushi). W dosłownym...
  • Ravioli nadziewane ricottą i czosnkiem niedźwiedzim z masłem cytrynowym

    Przepis dodany:
    4.58
    Ravioli nadziewane ricottą i czosnkiem niedźwiedzim z masłem cytrynowym
    Składniki (ok. 25 szt):ciasto:200 g mąki (najlepiej typ 00 z pszenicy durum)1 jajko1 żółtko1 łyżka oliwyodrobina wodynadzienie:1 opakowanie (250-300 g) serka typu ricotta (ja użyłam wiedeńskiego)1 żółtko 1 pęczek czosnku niedźwiedziego...
  • Babka z mango i żurawiną

    Przepis dodany:
    4.48
    Babka z mango i żurawiną
    To jest babka, która jest wilgotna, pulchna i ma nieziemsko żółty kolor pochodzący z magicznego składnika, jakim jest w tym przypadku przecier z mango, który, dodatkowo, odpowiada za jej egzotyczny smak. Przy tym wszystkim jest nieszczególnie...
  • Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku i sera cheddar

    Przepis dodany:
    4.73
    Jajka faszerowane pastą z zielonego groszku i sera cheddar
    Składniki (10 porcji):5 dużych jajek250 g łuskanego zielonego groszku (można użyć mrożonego)garść świeżych, mieszanych ziół (u mnie była to bazylia i szczypiorek czosnkowy)½ ząbka czosnku2 łyżki utartego cheddara (użyłam cheddara...
  • Tarta z czekoladową truflą i wiśniami

    Przepis dodany:
    4.69
    Tarta z czekoladową truflą i wiśniami
    Składniki ( z podanych składników wychodzi 1 tarta w okrągłej formie lub 1 tarta w prostokątnej formie oraz 3 małe tartaletki):ciasto:210 g mąki150 g masła25 g cukru pudru20 g kakao1 żółtko1 -2 łyżki zimnej wodynadzienie:200 g kremówki70 g...
  • Muszle makaronowe z ricottą, szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Przepis dodany:
    4.58
    Muszle makaronowe z ricottą, szpinakiem i suszonymi pomidorami
    Składniki (25 muszli - 4 porcje):25 dużych muszli makaronowych100 g świeżego szpinaku1 strączek papryki pepperoni100 g pomidorów suszonych osuszonych z zalewygarść świeżych ziół (bazylia i oregano)1 - 2 zabki czosnku360 g serka wiedeńskiego...
  • Tom kha kai czyli tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym, wersja 2

    Przepis dodany:
    4.85
    Tom kha kai czyli tajska zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym, wersja 2
     Składniki (4 porcje):3 - 4 łodyżki trawy cytrynowej (tylko białe części)kawałek obranego galangalu (ok. 4-5 cm) lub 1 czubata łyżka przecieru z galangalu3 szklanki mleka kokosowego (ok. 750 ml)4 szalotki pokrojone na ćwiartki3 - 4 łyżki...
  • Sałatka z czerwonych pomarańczy, cykorii i karmelizowanej cebuli

    Przepis dodany:
    4.66
    Sałatka z czerwonych pomarańczy, cykorii i karmelizowanej cebuli
    Składniki (2 porcje): karmelizowana cebula: 5 małych czerwonych cebul2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego2 łyżeczki cukru3 łyżki octu balsamicznegospora garść poszatkowanej czerwonej kapusty2 główki czerwonej cykorii2 czerwone...
  • Ciasteczka migdałowo-kokosowe ze słonym karmelem

    Przepis dodany:
    4.72
    Ciasteczka migdałowo-kokosowe ze słonym karmelem
    Składniki (na 32 szt):ciastka:85 g płatków migdałowych85 g wiórków kokosowych1,5 szklanki mąki125 g miękkiego solonego masła (jeśli używasz masła niesolonego, dodaj 1/2 łyżeczki soli)½ szklanki cukru1 łyżeczka esencji waniliowej1...
  • Pączki z powidłami śliwkowymi i cukrem pudrem

    Przepis dodany:
    4.74
    Pączki z powidłami śliwkowymi i cukrem pudrem
    Jeśli chodzi o pączki, to jestem ortodoksem, radykałem i wyznawcą jedynej tylko słusznej wersji, która od zawsze jest w mojej rodzinie. Pączek musi być na porządnym maśle, dużej ilości żółtek (15 szt na kg. mąki) i, najważniejsze,...
  • Marokański tadżin (tagine) z kurczaka pieczony w piekarniku

    Przepis dodany:
    4.87
    Marokański tadżin (tagine) z kurczaka pieczony w piekarniku
    Jak się przyjęło w Maroku, potrawę tagine przygotowuje się w specjalnym naczyniu o takiej samej nazwie - tagine. Prawdziwy marokański garnek do tagine wykonany jest z gliny i ma specjalny, stożkowaty kształt, który wpływa na sposób cyrkulacji...
  • Makaron nero di sepia z chorizo i krewetkami

    Przepis dodany:
    4.55
    Makaron nero di sepia z chorizo i krewetkami
    Składniki (2 porcje):makaron typu spaghetti  nero di sepia - ilość na 2 porcjeok. 250 g hiszpańskiej kiełbasy chorizo (najlepiej surowej) pokrojonej na małe kawałki1 ząbek czosnku obrany i pokrojony 8-10 szt obranych krewetek 1/2 szklanki...
  • Kąski z kurczaka w cheddarowo-migdałowej panierce

    Przepis dodany:
    4.78
    Kąski z kurczaka w cheddarowo-migdałowej panierce
    Składniki (2 porcje)2 filety z kurczaka średniej wielkościsólodrobina mąki1 jajkopanierka:50 g wędzonego boczku 30 g migdałów w płatkach50 g sera cheddar (użyłam sera cheddar Kerrygold)3-4 utarte sucharki (lub 30g bułki tartej)dip:1 owoc...
  • Zielona sałatka z awokado i groszku z serem burrata

    Przepis dodany:
    4.61
    Zielona sałatka z awokado i groszku z serem burrata
    Składniki (1 porcja):1 mini sałata rzymska 1 dojrzały owoc awokadogarść strączków groszku śnieżnego1 kulka sera burrataok. 2 łyżek dobrej oliwy z oliwekskórka otarta z 1 małej cytrynygruba sól morskaszczypta płatków chiliSposób...
  • Chiński makaron z woka z krewetkami i groszkiem śnieżnym

    Przepis dodany:
    4.86
    Chiński makaron z woka z krewetkami i groszkiem śnieżnym
    Uffff... Można odetchnąć z ulgą. Za nami przedświąteczna spina, zwożenie do domu produktów spożywczych, wielogodzinne stanie przy garnkach, ubieranie choinki, której potem nikomu nie chce się rozbierać, goście, goście, goście, dojedzone po...
  • Trufle cynamonowe z mascarpone w prażonym kokosie

    Przepis dodany:
    4.89
    Trufle cynamonowe z mascarpone w prażonym kokosie
    Składniki (ok. 40 szt):125 g gorzkiej czekolady (ja akurat użyłam mlecznej, ale z gorzką są jeszcze lepsze)250 g biszkoptów1 opakowanie serka mascarpone (250 g)2-3 łyżeczki cynamonu1 solidna łyżka miodu100 g uprażonych na złoto na suchej...
  • Pieczone pierożki z farszem z kapusty i grzybów do barszczu wigilijnego

    Przepis dodany:
    4.80
    Pieczone pierożki z farszem z kapusty i grzybów do barszczu wigilijnego
    Składniki (ok. 20-22 szt) :farsz:250 g kapusty kwaszonej25 g grzybów suszonych (podgrzybki, prawdziwki)1 średniej wielkości cebula1 łyżka masłasól, pieprz ciasto:25 g świeżych drożdży½ opakowania kwaśnej śmietany250 g mąki pszennej½...
  • Ciasteczka migdałowe z marmoladą z moroszki

    Przepis dodany:
    4.83
    Ciasteczka migdałowe z marmoladą z moroszki
    Malutkie, pachnące i pyszne ciasteczka, to mój nieodłączny element oczekiwania na Święta. Nie gotuję z wyprzedzeniem dań z ryb, pieczeni świątecznych, ani nie piekę bożonarodzeniowych ciast. One wszystkie mają swoje miejsce w kulinarnym...
  • Pieczona dynia z pesto kolendrowo-pietruszkowym, sosem jogurtowym i granatem

    Przepis dodany:
    4.75
    Pieczona dynia z pesto kolendrowo-pietruszkowym, sosem jogurtowym i granatem
    Jesienno - zimowa sałatka nie musi opierać się na sałacie i pomidorach pozbawionych smaku o tej porze roku. Lepiej sięgnąć po warzywa sezonowe, gdyż one również dają wiele możliwości komponowania smacznych, wartościowych i kolorowych...
  • Sernik korzenno-dyniowy z sosem toffie

    Przepis dodany:
    4.61
    Sernik korzenno-dyniowy z sosem toffie
    Składniki (na tortownicę o średnicy 24-25 cm):spód:200 g ciasteczek korzennych50 g gorzkiej czekolady70 g masła1 łyżka kakao1/3 łyżeczki mielonego cynamonumasa serowa (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej):1 kg twarogu z wiaderkaok. 850 g...
  • Kotlety z cukinii z pistacjowo-ziołowym kuskusem

    Przepis dodany:
    4.71
    Kotlety z cukinii z pistacjowo-ziołowym kuskusem
    Składniki (15-18 sztuk):kotlety:1 cukinia o wadze 420 g1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej lub jaglanej (100 g przed ugotowaniem)1 obrany ząbek czosnku1 mała, obrana cebula1 strączek papryczki chili2 łyżki drobno posiekanych ziół (kolendra,...
  • Risotto dyniowo-cheddarowe z indykiem w czubricy

    Przepis dodany:
    4.74
    Risotto dyniowo-cheddarowe z indykiem w czubricy
    Składniki (2 porcje):Polędwica z indyka o wadze ok. 250 g2 łyżeczki bułgarskiej przyprawy czubrica (zielona)1 ząbek czosnkuok. 180 g dyni muszkatowej lub piżmowej (bez skóry i pestek)30 g sera cheddar  plus trochę do posypania  przed...
  • Chiński makaron z kaczką w sosie hoisin

    Przepis dodany:
    4.81
    Chiński makaron z kaczką w sosie hoisin
    Składniki (2 porcje):chiński makaron pszenny - ilość na 2 porcjemała garść orzeszków ziemnych2 dymki1 łyżka oleju arachidowego1/2 ogórka obranego i bez pestek pokrojonego w zapałkiok. 180g mięsa z kaczki upieczonego lub usmażonego w...
  • Dorsz w zatarze z pikantną salsą owocową

    Przepis dodany:
    4.81
    Dorsz w zatarze z pikantną salsą owocową
    Składniki (2 porcje):ryba: 2 kawałki polędwicy z dorsza o wadze ok. 120-130 g1 łyżka zataru1 posiekany mały ząbek czosnkuskórka otarta z 1 cytryny1 łyżka oliwyolej do smażeniasalsa:1 małe mango1/2 awokado1/2 czerwonej cebuli1 strączek...
  • Szarlotka na kruchym cieście

    Przepis dodany:
    4.59
    Szarlotka na kruchym cieście
    Składniki (na tortownicę o średnicy 26-27 cm)ciasto:500 g mąki pszennej200 g masła (użyłam masła Kerrygold)niepełna szklanka cukru2-3 łyżki kwaśnej śmietany2 żółtka skórka otarta z 1 pomarańczyskórka otarta z 1 cytryny1 opakowanie cukru...
  • Wolno pieczona kaczka w pięciu smakach

    Przepis dodany:
    4.57
    Wolno pieczona kaczka w pięciu smakach
    Składniki:1 kaczka w całości o wadze 2-2,5 kg2 łyżki chińskiej przyprawy 5 smakówsól1 średniej wielkości pomarańczasałatka:1 mały seler1 duże jabłko odmiany boskop1 twardy owoc mango1-2 łyżki posiekanej natki lub rukoli 2 łyżki gęstego...
  • Marynowane bakłażany

    Przepis dodany:
    4.59
    Marynowane bakłażany
    Składniki:ok. 15 mini bakłażanów lub 2 zwykłe bakłażany średniej wielkościoliwa1 posiekane czerwone chili2 łyżki posiekanej kolendry lub pietruszki2 łyżki posiekanego oregano1 posiekany ząbek czosnkusok z 1 cytrynygruba sól morskapieprz...
  • Pieczone buraki, karmelizowane winogrona, burrata i gremolata

    Przepis dodany:
    4.65
    Pieczone buraki, karmelizowane winogrona, burrata i gremolata
    Składniki (2 porcje):2 pieczone buraki średniej wielkości (przed zawinięciem w folię do każdego buraka dodałam po kilka ziaren kuminu , kolendry i kopru włoskiego)1 łyżeczka masła ok. 25 szt dużych różowych winogron1/2 łyżeczki cukru 1...
  • Falafele z piklowanymi warzywami

    Przepis dodany:
    4.46
    Falafele z piklowanymi warzywami
    Trzy sekrety udanych falafeli? Ciecierzyca wyłącznie suszona, mielona w maszynce do mięsa (a jeśli blendowana w robocie, to na absolutną miazgę), dodatek sody niezbędny. No i przyda się trochę cierpliwości, bo masa musi postać w lodówce, żeby...
  • Cynamonowe brownie ze śliwkami

    Przepis dodany:
    4.71
    Cynamonowe brownie ze śliwkami
    Lato w tym roku było niezwykłe: słoneczne, gorące, wręcz stabilnie upalne. Marzenia o deszczu pozostawały niespełnione, podobnie jak pragnienie jakiegoś odświeżającego podmuchu choćby w nocy. Oj nie miało się ochoty ruszyć ręką czy też...
  • Kaiserschmarren czyli szarpany omlet z musem jabłkowym

    Przepis dodany:
    4.91
    Kaiserschmarren czyli szarpany omlet z musem jabłkowym
     Kaiserschmarren, to przysmak z Austrii. Swoją trudną nazwę zawdzięcza Cesarzowi Franciszkowi Józefowi I, który był szalonym entuzjastą tego nieskromnie pysznego dania. Współcześnie znajduje się ono nawet na liście austriackich produktów...
  • Bakłażany zapiekane z chermoulą, z pomidorowym kuskusem i sosem jogurtowym

    Przepis dodany:
    4.88
    Bakłażany zapiekane z chermoulą, z pomidorowym kuskusem i sosem jogurtowym
    Jestem dzieckiem PRL-u. Kiedy sięgam pamięcią do dzieciństwa i przypominam sobie wyprawy z mamą lub babcią na rynek, to z warzyw widzę głównie marchew, buraki, ziemniaki i kapustę, latem dodatkowo pomidory, ogórki, sałatę, fasolę i groszek, a...
  • Sałatka z pomidorów i mozzarelli z kwiatami cukinii

    Przepis dodany:
    4.89
    Sałatka z pomidorów i mozzarelli z kwiatami cukinii
    Składniki (2 porcje):1 łyżka oliwy1 mała cukinia pokrojona w plasterki6-8 kwiatów cukinii bez środków (jeśli nie mamy, to pomijamy)po dużej garści pomidorków koktajlowych różnych odmian na każdą porcję 1 opakowanie małych kulek mozzarelli...
  • Cielęcina marynowana w żubrówce na kaszotto buraczkowo-chrzanowym

    Przepis dodany:
    4.71
    Cielęcina marynowana w żubrówce na kaszotto buraczkowo-chrzanowym
    Składniki (2 porcje):mięso:ok. 350 g polędwiczki cielęcej1/3 szklanki żubrówki1 ząbek czosnku1 źdźbło trawy żubrowej (jeśli nie mamy, to pomijamy)1 gałązka rozmarynu1/2 łyżeczki mielonego pieprzusól olej do smażeniakaszotto:1 łyżka...
  • Cynamonowe placki ze śliwkami na niedzielne śniadanie

    Przepis dodany:
    4.88
    Cynamonowe placki ze śliwkami na niedzielne śniadanie
    Składniki (na ok. 8 placków):1 jajko1 mały kubeczek jogurtu naturalnego (ok. 130g)1 łyżka roztopionego masła1,5 łyżki brązowego cukru2/3 - 3/4 szklanki mąki pszennej (ilość mąki jest zależna od tego, jak gęsty jest jogurt)1/2 łyżeczki...
  • Gazpacho z melona i ogórka z chipsami z szynki serrano

    Przepis dodany:
    4.90
    Gazpacho z melona i ogórka z chipsami z szynki serrano
    Jak tak się dobrze zastanowić, to dobiega końca czwarty miesiąc upałów, których wszyscy mieli już dosyć od jakiegoś czasu, bo temperatury nieznośne, susza, kurz, ogrody cierpią, rolnicy narzekają, a w ogóle, to najstarsi górale nie...
  • Sałatka z młodych buraczków, świeżego chrzanu i sardeli

    Przepis dodany:
    4.48
    Sałatka z młodych buraczków, świeżego chrzanu i sardeli
    Alain Ducasse, znany francuski restaurator, właściciel 20 restauracji na całym świecie i niemałego gwiazdozbioru Michelin, to ten spod którego rąk wychodzą najbardziej wyrafinowane frykasy kuchni francuskiej. Ostatnio wpadła mi w ręce jego...
  • Pikantny makaron z fasolką szparagową i tajską bazylią

    Przepis dodany:
    4.91
    Pikantny makaron z fasolką szparagową i tajską bazylią
    Nigdy nie sądziłam, że dopadnie mnie kiedyś klęska urodzaju tajskiej bazylii z własnej uprawy. Jednak tego lata okazało się to możliwe i pewno, gdyby się spiąć, to udałoby się też wyhodować  parę innych rzeczy zupełnie nietypowych...
  • Miętowo-limonkowy pieczony pstrąg z salsą verde

    Przepis dodany:
    4.80
    Miętowo-limonkowy pieczony pstrąg z salsą verde
    Składniki (2 porcje):2 wypatroszone pstrągisól, pieprz mielony1 limonka pokrojona w plasterkimarynata:skórka otarta z 1 limonki1 ząbek czosnku obrany i zmiażdżony2-3 łyżki oliwy1 mały pęczek świeżej mięty (listki obrane i posiekane)salsa...
  • Sałatka z pęczaku, papryki i orzechów z marynowaną fetą wg. Ottolenghiego

    Przepis dodany:
    4.86
    Sałatka z pęczaku, papryki i orzechów z marynowaną fetą wg. Ottolenghiego
    Ta sałatka, to w pewnym sensie odmiana taboulleh. Zasada jest zachowana: kasza, warzywa, orzechy. Co do szczegółów, nieco inna, ale równie pyszna i na ten moment, jak dla mnie, mieści się w top 3 wszystkich dań Yotama Ottolenghi, które trafiły do...
  • Makaron z kurkami, suszonymi pomidorami i orzechami

    Przepis dodany:
    4.51
    Makaron z kurkami, suszonymi pomidorami i orzechami
    Składniki (2 porcje):1 łyżka masła1 ząbek czosnku5 liści szałwii400 g kurek opłukanych i oczyszczonych6-8 kawałków suszonych pomidorów pokrojonych w paski8 połówek orzechów włoskich6-8 łyżek śmietany2 łyżki utartego parmezanusól,...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).