Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Inspirowane Smakiem

W kuchni Inspirowane Smakiem jest już 86 dobrych przepisów:

  • Peganizm – dieta roku 2019

    Przepis dodany:
    4.86
    Peganizm – dieta roku 2019
    Połączenie diety wegańskiej i paleo to nowy sposób żywienia – peganizm, który został okrzyknięty dietą 2019 roku. Peganizm łączy to, co najwartościowsze w dwóch restrykcyjnych sposobach żywienia. Połączenie niemożliwe? A jednak!The post...
  • 10 najbardziej inspirujących kulinarnych kont na Instagramie

    Przepis dodany:
    4.78
    10 najbardziej inspirujących kulinarnych kont na Instagramie
    Gdzie szukać inspiracji do gotowania? Najlepiej w Internecie. Portale społecznościowe kuszą ogromną liczbą kont kulinarnych, więc łatwo przeoczyć naprawdę wartościowe treści. Lepiej zaufać sprawdzonym rankingom. Od dawna...
  • Jak wykorzystać dynię w kuchni?

    Przepis dodany:
    4.57
    Z dyni można przyrządzić pikantny krem z dodatkiem chili lub słodkie ciasto. Możliwości jest wiele!The post Jak wykorzystać dynię w kuchni? appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Jak odżywiać się jesienią, by wzmocnić odporność?

    Przepis dodany:
    4.85
    Czosnek, imbir, cytrusy... co jeszcze jeść, by nie chorować?The post Jak odżywiać się jesienią, by wzmocnić odporność? appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Mini kiwi – nowy owoc w Polsce

    Przepis dodany:
    4.88
    Mini kiwi to gratka dla poszukiwaczy nowych smaków i ciekawych przepisów!The post Mini kiwi – nowy owoc w Polsce appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Kiszonki – zdrowie w słoiku

    Przepis dodany:
    4.81
    Kiszonki są niezwykle zdrowe i proste w wykonaniu. Dowiedz się co i jak kisić.The post Kiszonki – zdrowie w słoiku appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

    Przepis dodany:
    4.89
    Łosoś na szpinaku w cieście francuskim to dobrze i lubiane znane połączenie. Nowego wymiaru nadaje mu dodatek Sosu o smaku wasabi Mosso Impresje.The post Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Schab duszony w warzywach

    Przepis dodany:
    4.71
    Schab to jedna z najbardziej tradycyjnych potraw, pojawiających się na naszych stołach. Soczyste mięso, aromatyczne duszone warzywa i Sos Czosnkowo-Cebulowy Mosso Impresje - czego chcieć więcej?The post Schab duszony w warzywach appeared first on...
  • Guanabana – najgorętszy owoc 2018

    Przepis dodany:
    4.79
    Guanabana – smaczny owoc o cennych właściwościach prozdrowotnych.The post Guanabana – najgorętszy owoc 2018 appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Makaron nadziewany mięsem

    Przepis dodany:
    4.89
    Specjalnie do miłośników tego włoskiego przysmaku przygotowaliśmy przepis na makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym, szpinakiem i ricottą.The post Makaron nadziewany mięsem appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną

    Przepis dodany:
    4.86
    Kotleciki jajeczne z kaszą jaglaną, wyrazistym sosem o smaku wasabi i dodatkiem sałatki z pomidorami i mozzarellą to świetna propozycja na wegetariański obiad.The post Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Nietypowe sposoby na ziemniaki

    Przepis dodany:
    4.78
    Zastanawiasz się, jak przyrządzić ziemniaki? Dobrze trafiłeś!The post Nietypowe sposoby na ziemniaki appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Zero waste – trend, który chroni środowisko

    Przepis dodany:
    4.67
    W jaki sposób nasze codzienne wybory wpływają na środowisko?The post Zero waste – trend, który chroni środowisko appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Dania hybrydowe – co to?

    Przepis dodany:
    4.52
    Masz ochotę na dwie potrawy jednocześnie? Wypróbuj dania hybrydowe!The post Dania hybrydowe – co to? appeared first on Inspirowane Smakiem.
  • Zupa pieczarkowo-ziemniaczano-pomidorowa

    Przepis dodany:
    4.82
    Zupa pieczarkowo-ziemniaczano-pomidorowa
    Jeżeli lubicie pieczarkową, ziemniaczaną i pomidorową zupę – tutaj macie 3w1. Trochę obawiałam się takiego eksperymentu, ale szczęśliwie wyszło na plus. :)) Żaden ze smaków nie przebija, a czuć zarówno pomidory, pieczarki, jak i...
  • Chleb pszenno-żytni z ziemniakami, cebulą i szczypiorkiem

    Przepis dodany:
    4.85
    Chleb pszenno-żytni z ziemniakami, cebulą i szczypiorkiem
    Lubię domowy chleb, chociaż przyznam, że zazwyczaj jestem zbyt leniwa, by go piec. A przecież nie jest to wcale skomplikowane, czy czasochłonne. Mówię tu tylko i wyłącznie o chlebach drożdżowym, bowiem do tej pory jakoś nie po drodze było mi...
  • Tarta z gorgonzolą i gruszkami

    Przepis dodany:
    4.71
    Tarta z gorgonzolą i gruszkami
    Odnoszę wrażenie, że tarty opanowały ten blog. Ale trudno się dziwić, gdy można tworzyć nieskończenie wiele ich kombinacji. Połączenie słodkich gruszek i wyrazistej w smaku gorgonzoli od dawna mnie kusiło. I zdecydowanie nie rozczarowałam...
  • Oszukana Caldo Verde

    Przepis dodany:
    4.59
    Oszukana Caldo Verde
    Nie ma nic lepszego na obecne mrozy, niż miska rozgrzewającej zupy. Caldo Verde to popularna portugalska zupa, której bazą są ziemniaki, jarmuż i pikantna kiełbaska chorizo lub linguica. Podobno w Portugalii podawana jest przy okazjach takich jak...
  • Tartaletki z pieczoną papryką, zielonymi oliwkami i serem feta

    Przepis dodany:
    4.79
    Tartaletki z pieczoną papryką, zielonymi oliwkami i serem feta
    W Nowy Rok wkraczam z nowym przepisem. Życząc Wam przy okazji wszelkiej pomyślności w 2016. Niech się darzy. :))) Nie oznacza to niestety, że wracam do blogowania. Skoro jednak po raz pierwszy od kilku miesięcy miałam okazję, by uruchomić mojego...
  • Tarta z kurkami, serem niebieskim i świeżym tymiankiem

    Przepis dodany:
    4.54
    Tarta z kurkami, serem niebieskim i świeżym tymiankiem
    Nie bywam tu już, chociaż nie zapominam i bardzo tęsknię. Zbyt wiele pracy, obowiązków i życia, które toczy się poza internetem i blogosferą. Gdy jednak znalazłam krótką chwilę wytchnienia, a na bazarach i w sklepach zaczęły panoszyć się...
  • Makiełki / makówki

    Przepis dodany:
    4.55
    Makiełki / makówki
    O makiełkach/makówkach słyszałam dawno temu, spróbować ich miałam okazję dopiero dwa lata temu, a dziś postanowiłam zrobić własną wersję tej świątecznej potrawy. Podejrzewam, że jest to jeden z tych przepisów, który w każdym domu...
  • Muffiny bakaliowe z polewą cynamonową

    Przepis dodany:
    4.84
    Muffiny bakaliowe z polewą cynamonową
    Nadziane bakaliami jabłkowe muffiny z polewą cynamonową. Dla fanów zdecydowanych cynamonowych smaków. Jak to z muffinami – są szybkie w przygotowaniu, idealne na śniadanie, kolację czy przerwę w pracy z kubkiem kawy lub herbaty. Jeżeli nie...
  • Tort kakaowy z powidłami śliwkowymi i nasączeniem kawowym

    Przepis dodany:
    4.62
    Tort kakaowy z powidłami śliwkowymi i nasączeniem kawowym
    Lubię torty z wilgotnymi, a nie suchymi biszkoptami. Dlatego przepis na biszkopt z dodatkiem oleju od razu podbił moje serce. Nie myliłam się, całość okazała się po prostu pyszna. Kawowe nasączenie wzbogaciło smak kakaowego biszkoptu. Klasyczny...
  • Porady #3 – jak zrobić idealne ciasto drożdżowe?

    Przepis dodany:
    4.62
    Porady #3 – jak zrobić idealne ciasto drożdżowe?
    Uwielbiam pracować z ciastem drożdżowym. Żaden inny wypiek nie daje mi tyle satysfakcji, co pięknie wyrastające drożdżowe. Tym bardziej, że bywa kapryśne i wymaga zaangażowania, ale gdy będziemy trzymać się podstawowych zasad – sukces...
  • Tarta z grzybami leśnymi i cheddarem

    Przepis dodany:
    4.88
    Tarta z grzybami leśnymi i cheddarem
    Już prawie połowa listopada, a ja jeszcze mogę cieszyć się smakiem leśnych grzybów, pieczołowicie zbieranych przez rodziców kilka dobrych tygodni temu. I z premedytacją to wykorzystuję. Na przykład w takiej tarcie. Klasycznej, nie wymagającej...
  • Szarlotka z budyniem

    Przepis dodany:
    4.75
    Szarlotka z budyniem
    Zimne dni sprzyjają ciepłym ciastom. Bo szarlotka najlepiej smakuje jeszcze ciepła. Chociaż ta sprawdzi się również na drugi dzień, po przestudzeniu. Albo i na trzeci. O tym, że połączenie kruchego ciasta, owoców i budyniu bardzo dobrze...
  • Tapenada z zielonymi oliwkami

    Przepis dodany:
    4.88
    Tapenada z zielonymi oliwkami
    Jedno z większych smakowych zaskoczeń, jakich było mi dane doznać. Oliwek unikam jak ognia, ale w tym wydaniu nie ma dla mnie limitów. Połączenie oliwek, kaparów, czosnku i pietruszki jest po prostu idealne. Pasta początkowo wydaje się lekko...
  • Świeży halibut w sosie pieczarkowym z czerwonym winem

    Przepis dodany:
    4.74
    Świeży halibut w sosie pieczarkowym z czerwonym winem
    Danie dobre dla przemycenia w diecie zdrowej ryby, chociaż nie dla dzieci. Smakowało mi bardzo, a szczerze przyznaję, że za rybami nie przepadam i ryb unikam. Tutaj na szczęście cały smak „robi” sos, który jest niesamowicie aromatyczny...
  • Porady #1 – Jak zrobić pizzę idealną?

    Przepis dodany:
    4.48
    Porady #1 – Jak zrobić pizzę idealną?
    Uwielbiam pizzę. Nie zawaham się napisać, że mogę jeść ją na obiad, kolację, w domu, na mieście i nigdy mi się nie nudzi. I nigdy nie mam też jej dość. Trochę to zgubne, ale zupełnie mi nie przeszkadza. ;)) Dlatego nie mogłam postąpić...
  • Placki ziemniaczane – przepis podstawowy

    Przepis dodany:
    4.69
    Placki ziemniaczane – przepis podstawowy
    Ilu kucharzy, tyle rodzajów placków ziemniaczanych. Tarte z m?odych ziemniaków i tych drugiej m?odo?ci, na tarce o grubych oczkach czy o ma?ych oczkach, z cebul? i bez cebuli, z czosnkiem i bez czosnku. I oczywi?cie dodatki. Niektórzy lubi? klasycznie...
  • Najlepsza zupa ?wiata – zalewajka!

    Przepis dodany:
    4.46
    Najlepsza zupa ?wiata – zalewajka!
    Zupa, która w moim domu go?ci chyba najcz??ciej. Im bardziej kwa?na, tym lepsza. Im ma wi?cej wsadu, tym lepiej. A w tej wersji wsad jest nie byle jaki, bo i boczek, i kie?baska, i schabik, i frankfurterki. Chocia? osobi?cie uwa?am, ?e pierwsze skrzypce...
  • Bak?a?an zapiekany z mi?sem i kasz? gryczan?

    Przepis dodany:
    4.77
    Bak?a?an zapiekany z mi?sem i kasz? gryczan?
    Bak?a?an to takie pi?kne warzywo. Intensywny fioletowy kolor, b?yszcz?ca skórka. A potem przecinamy go i nast?puje pierwsze rozczarowanie – nijaki mi??sz, szarobury i ponury. My?limy „podsma?ymy, podpieczemy, b?dzie lepiej”, a tu kolejne...
  • Omlet z salami i serem feta

    Przepis dodany:
    4.85
    Omlet z salami i serem feta
    Omlet to dla mnie taka ma?a pizza. Sma?ony na okr?g?ej patelni, z pouk?adanymi na wierzchu dodatkami, chrupi?c? skórk? i spodem. Do mnie najbardziej przemawia wersja tzw. „hiszpa?ska”, gdzie wybrane sk?adniki dodaje si? do jeszcze surowej masy...
  • Polędwiczki w sosie kurkowym z koperkiem

    Przepis dodany:
    4.52
    Polędwiczki w sosie kurkowym z koperkiem
    Kurki to moje odkrycie tego lata. Wstyd przyznać, ale dotychczas nigdy ich nie jadłam. Stracone 25 lat życia? ;) Nie jest chyba aż tak tragicznie, aczkolwiek wiem, że zagoszczą w moim jadłospisie na dłużej. Plasują się, od razu po kaniach, w...
  • Konkurs ze „Śniadaniową”!

    Przepis dodany:
    4.69
    Konkurs ze „Śniadaniową”!
    Ostatnio na blogu miałam okazję publikować swój pomysł na kanapkę inspirowaną margaryną „Śniadaniowa” i  „Atlasem Kanapek Świat” (kto nie widział klika tu). Dziś proponuję Wam, dzięki uprzejmości ZT...
  • Croque-madame

    Przepis dodany:
    4.60
    Croque-madame
    Niby zwykły tost, a razem z Croque-monsieur tworzą duet znany na całym świecie. Chrupiąca ona i chrupiący on. Różnica między kanapkami przejawia się w usadowieniu na wierzchu Croque-madame jajka, które ma kojarzyć się z damskimi starodawnymi...
  • Ciasto drożdżowe z owocami lata i kruszonką

    Przepis dodany:
    4.72
    Ciasto drożdżowe z owocami lata i kruszonką
    Uwielbiam pracować z ciastem drożdżowym. Za zapach, smak, puszystość, cały proces jego wyrastania. Może dlatego nie straszne mi spędzanie wielu godzin w kuchni by tworzyć kolejne, mniej lub bardziej skomplikowane wypieki. I chociaż teraz tego...
  • Kawa mrożona – moja ulubiona

    Przepis dodany:
    4.85
    Kawa mrożona – moja ulubiona
    Gdy jest ciepło, jedyne co nas ratuje to zimne napoje. Najlepiej woda – to prawda. Ale kto by przeżył o samej wodzie? ;) Dlatego niezastąpiona dla mnie w upalne dni jest kawa mrożona. Banalna w przygotowaniu i pyszna w smaku. Z dodatkiem...
  • Banany smażone w cieście kakaowym z borówką amerykańską

    Przepis dodany:
    4.54
    Banany smażone w cieście kakaowym z borówką amerykańską
    Mistrz smażenia placków ze mnie żaden. Naleśniki samodzielnie nauczyłam się robić dopiero kilka miesięcy temu (chociaż wciąż potrzebuję do tego patelni mniejszej niż przeciętna,  bo inaczej za nic ich nie obrócę), a i tak dalej moim...
  • Ciasto jogurtowe z owocami i galaretką

    Przepis dodany:
    4.79
    Ciasto jogurtowe z owocami i galaretką
    Lekkie, smaczne i proste w wykonaniu. Czego chcieć więcej? :) Przepis mamusi. :)
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i szpinakiem

    Przepis dodany:
    4.65
    Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i szpinakiem
    Wszystko co lubię – makaron, szpinak i mięso mielone duszone w sosie pomidorowym. Być może nie jest to najszybsze danie, ale w przypływie wolnego czasu warto je zrobić, bo jest pyszne. :) Smaki nie zaskakują, ale są pewne i sprawdzone. Dla...
  • Drożdżówki z budyniem i rabarbarem

    Przepis dodany:
    4.51
    Drożdżówki z budyniem i rabarbarem
    Pyszne, słodko-kwaśne drożdżówki. Sezon na rabarbar trwa, więc trzeba korzystać z niego w pełni. ;) O czym pamiętać? O zachowaniu odpowiedniej gęstości budyniu (nie może „pływać”) i o przykryciu drożdżówek w czasie pieczenia,...
  • Krem ze szparagów i porów

    Przepis dodany:
    4.48
    Krem ze szparagów i porów
    Lubię kremy. I polubiłam szparagi. Stąd ich wykorzystanie w zupie musiało tutaj zagościć. Z dodatkiem porów (które lubię równie mocno) i ziemniaków (które lubię nie mniej) tworzą trio idealne i pożywne. Dobrze przyprawione ucieszą...
  • Sernik zebra z Nutellą

    Przepis dodany:
    4.55
    Sernik zebra z Nutellą
    Kremowy, słodki, mocno czekoladowy sernik. Absolutnie pyszny, ja jestem nim zauroczona. Było to moje pierwsze podejście do ‚zebry’, co zapewne widać. ;) Ale sernik jest tak dobry, że zdecydowanie pojawi się jeszcze na moim stole, a wtedy...
  • Babeczki bananowe z Nutellą

    Przepis dodany:
    4.66
    Babeczki bananowe z Nutellą
    Ponownie zostałam poproszona do akcji testowania nowego produktu marki Delecta - Babeczek na 1001 sposobów. Sam produkt jest bazą do różnego rodzaju kombinacji. Zawiera w sobie suche składniki, do których dodajemy jajko, olej, mleko (lub jogurt)...
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą i mięsem mielonym

    Przepis dodany:
    4.52
    Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą i mięsem mielonym
    Obłędny smak! Tylko tyle i aż tyle potrafię powiedzieć o tej zapiekance. Jeżeli ktoś jest sympatykiem kapusty kiszonej, niezwłocznie powinien spróbować tego połączenia, a jeżeli jest jej fanem (jak ja) to wręcz musi to zrobić! U mnie w domu...
  • Ciasto bananowe pełnoziarniste

    Przepis dodany:
    4.61
    Ciasto bananowe pełnoziarniste
    Uwielbiam chlebki bananowe. Tym razem wydanie pełnoziarniste. Z niewielkim dodatkiem orzechów włoskich. Miękkie, wilgotne, zachowujące długo świeżość. Idealne do porannej kawy. :) Składniki na klasyczną keksówkę.
  • Makaron z cukinią, pistacjami, szynką i parmezanem

    Przepis dodany:
    4.61
    Makaron z cukinią, pistacjami, szynką i parmezanem
    Bardzo smaczne i szybkie danie makaronowe. Cebula dymka duszona w winie pozostawiającym słodki posmak, miękka cukinia, pistacje i szynka, rozpuszczony parmezan powodujący, że danie jest wyczuwalnie serowe. Nie wymaga wiele pracy i wysiłku, idealne na...
  • Naleśniki z nadzieniem ruskim

    Przepis dodany:
    4.49
    Naleśniki z nadzieniem ruskim
    Uwielbiam nadzienie ruskie. Dotychczas próbowałam go jedynie w pierogach, dziś przyszedł czas na naleśniki. Danie wychodzi równie pyszne jak w tej podstawowej wersji, a zdecydowanie mniej przy nim pracy, niż przy lepieniu pierogów. ;) Do farszu...
  • Muffiny waniliowe z marmoladą

    Przepis dodany:
    4.67
    Muffiny waniliowe z marmoladą
    Te muffiny w smaku miały przypominać pączki i być alternatywną dla tych smażonych. Osobiście uważam, że smakują jak najzwyczajniejsze i klasyczne muffiny waniliowe z marmoladą, zdecydowanie nie jak pączki. Nie będę więc reklamować ich jako...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).