Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Smaki i smaczki

W kuchni Smaki i smaczki jest już 20 dobrych przepisów:

  • Tofu smażone w miso

    Przepis dodany:
    4.66
    Tofu smażone w miso
    Doskonałe połączenie smaków. W paście miso dashi i sambalu oelek smażone tofu. Porcja dla 2 osób gotowa w 10 minut.Składniki:200 g tofu4 łyżki pasty miso dashi1 łyżka sosu sambal oelekseler naciowy8 szt pomidorków koktajlowychgałązki...
  • Patyczki a`la szaszłyk

    Przepis dodany:
    4.67
    Patyczki a`la szaszłyk
    Szybko i smacznie. Gotowa sycąca potrawa w 15 minut. Delikatne piersi z kurczaka w połączeniu z wyjątkowym sosem Satay. Składniki:1 pierś z kurczaka1 pomarańcza1 kiwi6 łyżek sosu SatayMieszanka soli AzjaticoPrzygotowanie:Zaczynamy od...
  • Tajniki Foie Gras

    Przepis dodany:
    4.78
    Tajniki Foie Gras
    Eskalopki z kaczego foie grasOdkrywanie Foie GrasProdukcja foie gras to tradycja sięgająca starożytności. Początków można doszukać się w antycznym Egipcie już 4.500 lat temu. Rąbka tajemnicy odkrył fresk, na którym można zauważyć...
  • Ostryga pod pikantną pierzynką

    Przepis dodany:
    4.90
    Ostryga pod pikantną pierzynką
    Kulinarny przysmak od tysiącleci. Ceniony już w starożytności. Ostrygi to wykwintna potrawa - odrobina luksusu w domowej kuchni.Składniki dla 2 osób:8 ostryg1 cytrynaPesto z dzikiego kopru włoskiego w oliwie extra virginDressing z wasabi i limonką1...
  • Przepis dodany:
    4.75
    Balsamico! Un Miracolo.Tak Włosi wołają na octy balsamiczne. Aromatyczna historia octów balsamicznych O słodko-kwaśnym sosie powstałym z winogron po raz pierwszy napisał Apicjusz, pionier w...
  • Andrzejki w SmArt Studio

    Przepis dodany:
    4.87
    Andrzejki w SmArt Studio
    Dzień dobry, z okazji wróżb i pieczenia andrzejkowych ciasteczek spotkaliśmy się z Panią Moniką Mrozowską i Panią Alicją Safarzyńską w SmArt Studio przy ul. Hożej 51. Choć za oknem siąpiło deszczem to w lofcie...
  • Czarny makaron tagliatelle z musztardowym sosem i tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.73
    Czarny makaron tagliatelle z musztardowym sosem i tuńczykiem
    Widowiskowa potrawa. Czarny makaron Tagliatelle przybrany musztardowym sosem z mascarpone, świeżo posiekaną pietruszką i dymką. To musi zrobić wrażenie!Składniki:500 g makaronu tagliatellemascarpone 500 g1 mały jogurt naturalny2 łyżki musztardy...
  • Oliwa z oliwek w szczegółach

    Przepis dodany:
    4.58
    Oliwa z oliwek w szczegółach
    Łyk historii Od tysiącleci do dziś mieszkańcy basenu morza śródziemnego kultywowali uprawę drzew oliwnych i korzystali z jej owoców w swoim codziennym życiu. Oliwki i oliwa były wykorzystywane w ówczesnej kuchni. Oliwa jak i liście drzewa...
  • Sałatka z kurczakiem, miętą i imbirem

    Przepis dodany:
    4.58
    Sałatka z kurczakiem, miętą i imbirem
    Lekka sałatka powstała z inspiracji smakami Tajlandii. Oryginalnie podaje się ją zarówno na ulicy jak i w eleganckich restauracjach.Składniki:175 g piersi z kurczaka75g kiełków75 g ogórka 75g cebuliListki kolendry, mięty1...
  • Sałatka w pomarańczy z krewetkami

    Przepis dodany:
    4.80
    Sałatka w pomarańczy z krewetkami
    Wyjątkowo dekoracyjne a przy tym proste w wykonaniu danie. Doskonałe jako zapowiedź dalszych atrakcji kulinarnych.                                ...
  • Szpinak z japońskim omletem

    Przepis dodany:
    4.82
    Szpinak z japońskim omletem
    Na pierwszy rzut oka – po prostu przystawka. Ale nie taka zwyczajna. Wygląda bardzo dekoracyjnie. Omlet przygotowaliśmypo japońsku. A szpinak? Spróbujcie sami. Składniki:100 g świeżego szpinakuSos sojowy jasny1 łyżka oliwy z oliwek1...
  • Chrupiące mille-feuille z bakłażanem, grzybami oyster i filetami z białego tuńczyka

    Przepis dodany:
    4.56
    Chrupiące mille-feuille z bakłażanem, grzybami oyster i filetami z białego tuńczyka
    Niezwykła chrupiąca potrawa z pogranicza kilku kuchennych kultur. Prosta do przygotowania, jednocześnie wyszukana i oryginalna.Składniki:jeden słoik filetów z białego tuńczyka Serrats1/2 bakłażana1 paczka grzybków oyster1/2 zielonej paprykioliwa...
  • Włoska tradycja, smak i jakość - Trimarchi di Villa Marchese

    Przepis dodany:
    4.57
    Włoska tradycja, smak i jakość - Trimarchi di Villa Marchese
    Właśnie otrzymaliśmy szereg przepięknych zdjęć od naszego włoskiego dostawcy. Poza tym trochę nam zdradził ciekawostek na temat swojej działalności, którymi musimy się podzielić!Na zdjęciu malowniczy kościół w miejscowości Savoca....
  • Risotto konesera z truflami

    Przepis dodany:
    4.49
    Risotto konesera z truflami
    Tradycyjne włoskie danie jest dla każdego miłośnika kuchni wyzwaniem. Najlepsze risotto powinno być przygotowane z wysokiej jakości ryżu, najlepiej carnaroli oraz dobrego białego wina. Wspaniałe włoskie risotto z truflami. Doskonałe na...
  • Elegancka przekąska z prosciutto

    Przepis dodany:
    4.64
    Elegancka przekąska z prosciutto
    Banalny pomysł na elegancką przekąskę. Wyjątkowo prosty w przygotowaniu.Składniki: Stiratini z cebulą Panealba 300 g szynki parmeńskiej Oliwa extra virgin DOP Frantoi CutreraOliwę warto pozostawić na stole. Tak, by każdy mógl polać nią...
  • Warzywny wrap z białym tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.60
    Warzywny wrap z białym tuńczykiem
    Świetny pomysł na lekką przekąskę. Idealny do przygotowania dla zaproszonych gości!Składniki:1 słoik filetów z tuńczyka w oliwie extra virgin BIO 150 g Callipo1 cebula2 żółte i 2 czerwone papryki3 łyżeczki posiekanego szczypiorku2 łyżeczki...
  • Spring rollsy z białym tuńczykiem oraz puree z warzyw

    Przepis dodany:
    4.47
    Spring rollsy z białym tuńczykiem oraz puree z warzyw
    Zdrowe warzywa z tuńczykiem zawinięte w delikatny papier ryżowy.     Składniki: 3 słoiki białego tuńczyka w oliwie 400 g Serratspapier ryżowy House of Asia1 czerwona papryka1 pomidor1 cebula 2 ząbki czosnkuoliwa z oliwek Foods &...
  • Chrupiące placuszki z filetami anchois z zatoki biskajskiej

    Przepis dodany:
    4.80
    Chrupiące placuszki z filetami anchois z zatoki biskajskiej
    Łatwa w przygotowaniu i niezwykle smaczna potrawa. Wypróbuj ten przepis. Składniki: 1 puszka filetów anchois z zatoki biskajskiej Serrats1 bakłażanPanierka do tempury House of Asiacuier trzcinowyoliwa extra virgin O-MedJak przygotować tempurę?...
  • Canelloni z pora z białym tuńczykiem

    Przepis dodany:
    4.56
    Canelloni z pora z białym tuńczykiem
    Świetny pomysł na szybką sycącą przekąskę. Wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 puszki białego tuńczyka w oliwie Serrats1 duży por2 jajkaser żółty oliwa z oliwek Frantoi CutreraAby zachować jak najwięcej aromatu tuńczyka przy skrapianiu...
  • Rollsy z cukinii i żółtopłetwego tuńczyka

    Przepis dodany:
    4.46
    Rollsy z cukinii i żółtopłetwego tuńczyka
    Efektowne rollsy to doskonała, pełna aromatów potrawa.  Składniki:2 puszki tuńczyka żółtopłetwego Serrats1 puszka filetów z anchois w oliwie z zatoki biskajskiej Serrats2 cukinie2 łyżeczki kaparów Trimarchi12 zielonych oliwek z pestkami...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).