Ostatnie przepisy kulinarne w kuchni Smaki i smaczki
W kuchni Smaki i smaczki jest już 20 dobrych przepisów:
Tofu smażone w miso
Przepis dodany:Doskonałe połączenie smaków. W paście miso dashi i sambalu oelek smażone tofu. Porcja dla 2 osób gotowa w 10 minut.Składniki:200 g tofu4 łyżki pasty miso dashi1 łyżka sosu sambal oelekseler naciowy8 szt pomidorków koktajlowychgałązki...Patyczki a`la szaszłyk
Przepis dodany:Szybko i smacznie. Gotowa sycąca potrawa w 15 minut. Delikatne piersi z kurczaka w połączeniu z wyjątkowym sosem Satay. Składniki:1 pierś z kurczaka1 pomarańcza1 kiwi6 łyżek sosu SatayMieszanka soli AzjaticoPrzygotowanie:Zaczynamy od...Tajniki Foie Gras
Przepis dodany:Eskalopki z kaczego foie grasOdkrywanie Foie GrasProdukcja foie gras to tradycja sięgająca starożytności. Początków można doszukać się w antycznym Egipcie już 4.500 lat temu. Rąbka tajemnicy odkrył fresk, na którym można zauważyć...Ostryga pod pikantną pierzynką
Przepis dodany:Kulinarny przysmak od tysiącleci. Ceniony już w starożytności. Ostrygi to wykwintna potrawa - odrobina luksusu w domowej kuchni.Składniki dla 2 osób:8 ostryg1 cytrynaPesto z dzikiego kopru włoskiego w oliwie extra virginDressing z wasabi i limonką1...Andrzejki w SmArt Studio
Przepis dodany:Dzień dobry, z okazji wróżb i pieczenia andrzejkowych ciasteczek spotkaliśmy się z Panią Moniką Mrozowską i Panią Alicją Safarzyńską w SmArt Studio przy ul. Hożej 51. Choć za oknem siąpiło deszczem to w lofcie...Czarny makaron tagliatelle z musztardowym sosem i tuńczykiem
Przepis dodany:Widowiskowa potrawa. Czarny makaron Tagliatelle przybrany musztardowym sosem z mascarpone, świeżo posiekaną pietruszką i dymką. To musi zrobić wrażenie!Składniki:500 g makaronu tagliatellemascarpone 500 g1 mały jogurt naturalny2 łyżki musztardy...Oliwa z oliwek w szczegółach
Przepis dodany:Łyk historii Od tysiącleci do dziś mieszkańcy basenu morza śródziemnego kultywowali uprawę drzew oliwnych i korzystali z jej owoców w swoim codziennym życiu. Oliwki i oliwa były wykorzystywane w ówczesnej kuchni. Oliwa jak i liście drzewa...Sałatka z kurczakiem, miętą i imbirem
Przepis dodany:Lekka sałatka powstała z inspiracji smakami Tajlandii. Oryginalnie podaje się ją zarówno na ulicy jak i w eleganckich restauracjach.Składniki:175 g piersi z kurczaka75g kiełków75 g ogórka 75g cebuliListki kolendry, mięty1...Sałatka w pomarańczy z krewetkami
Przepis dodany:Wyjątkowo dekoracyjne a przy tym proste w wykonaniu danie. Doskonałe jako zapowiedź dalszych atrakcji kulinarnych. ...Szpinak z japońskim omletem
Przepis dodany:Na pierwszy rzut oka – po prostu przystawka. Ale nie taka zwyczajna. Wygląda bardzo dekoracyjnie. Omlet przygotowaliśmypo japońsku. A szpinak? Spróbujcie sami. Składniki:100 g świeżego szpinakuSos sojowy jasny1 łyżka oliwy z oliwek1...Chrupiące mille-feuille z bakłażanem, grzybami oyster i filetami z białego tuńczyka
Przepis dodany:Niezwykła chrupiąca potrawa z pogranicza kilku kuchennych kultur. Prosta do przygotowania, jednocześnie wyszukana i oryginalna.Składniki:jeden słoik filetów z białego tuńczyka Serrats1/2 bakłażana1 paczka grzybków oyster1/2 zielonej paprykioliwa...Włoska tradycja, smak i jakość - Trimarchi di Villa Marchese
Przepis dodany:Właśnie otrzymaliśmy szereg przepięknych zdjęć od naszego włoskiego dostawcy. Poza tym trochę nam zdradził ciekawostek na temat swojej działalności, którymi musimy się podzielić!Na zdjęciu malowniczy kościół w miejscowości Savoca....Risotto konesera z truflami
Przepis dodany:Tradycyjne włoskie danie jest dla każdego miłośnika kuchni wyzwaniem. Najlepsze risotto powinno być przygotowane z wysokiej jakości ryżu, najlepiej carnaroli oraz dobrego białego wina. Wspaniałe włoskie risotto z truflami. Doskonałe na...Elegancka przekąska z prosciutto
Przepis dodany:Banalny pomysł na elegancką przekąskę. Wyjątkowo prosty w przygotowaniu.Składniki: Stiratini z cebulą Panealba 300 g szynki parmeńskiej Oliwa extra virgin DOP Frantoi CutreraOliwę warto pozostawić na stole. Tak, by każdy mógl polać nią...Warzywny wrap z białym tuńczykiem
Przepis dodany:Świetny pomysł na lekką przekąskę. Idealny do przygotowania dla zaproszonych gości!Składniki:1 słoik filetów z tuńczyka w oliwie extra virgin BIO 150 g Callipo1 cebula2 żółte i 2 czerwone papryki3 łyżeczki posiekanego szczypiorku2 łyżeczki...Spring rollsy z białym tuńczykiem oraz puree z warzyw
Przepis dodany:Zdrowe warzywa z tuńczykiem zawinięte w delikatny papier ryżowy. Składniki: 3 słoiki białego tuńczyka w oliwie 400 g Serratspapier ryżowy House of Asia1 czerwona papryka1 pomidor1 cebula 2 ząbki czosnkuoliwa z oliwek Foods &...Chrupiące placuszki z filetami anchois z zatoki biskajskiej
Przepis dodany:Łatwa w przygotowaniu i niezwykle smaczna potrawa. Wypróbuj ten przepis. Składniki: 1 puszka filetów anchois z zatoki biskajskiej Serrats1 bakłażanPanierka do tempury House of Asiacuier trzcinowyoliwa extra virgin O-MedJak przygotować tempurę?...Canelloni z pora z białym tuńczykiem
Przepis dodany:Świetny pomysł na szybką sycącą przekąskę. Wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 puszki białego tuńczyka w oliwie Serrats1 duży por2 jajkaser żółty oliwa z oliwek Frantoi CutreraAby zachować jak najwięcej aromatu tuńczyka przy skrapianiu...Rollsy z cukinii i żółtopłetwego tuńczyka
Przepis dodany:Efektowne rollsy to doskonała, pełna aromatów potrawa. Składniki:2 puszki tuńczyka żółtopłetwego Serrats1 puszka filetów z anchois w oliwie z zatoki biskajskiej Serrats2 cukinie2 łyżeczki kaparów Trimarchi12 zielonych oliwek z pestkami...