Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne (242223 przepisów)

  • Spaghetti z awokadowym pesto

    Przepis dodany: na
    4.78
    Spaghetti z awokadowym pesto
    Bardzo lubię pesto, ale nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby wykonać je samodzielnie... aż do dzisiaj :)Porcja dla dwóch głodnych osób :P 400 g makaronu do spaghetti, polecam taki grubszy 'z dziurką' duża garść świeżej bazyliikilka...
  • MUFFINKI kontra ‘MUCHY’ – czyli olewając niepogodę pichcimy coś na osłodę

    Przepis dodany: na
    4.79
    MUFFINKI kontra ‘MUCHY’ – czyli olewając niepogodę pichcimy coś na osłodę
    Tegoroczne lato nas nie rozpieszcza. Za oknem szaruga i plucha, w sercu tęsknota za słońcem i ciepełkiem, a w nosie pojawia się pierwsza mucha.Wskazane natychmiastowe działanie - zanim w mym powonienia organie zagnieździ się cały rój tych niezbyt...
  • Crumble z rabarbarem

    Przepis dodany: na
    4.86
    CRUMBLE Z RABARBAREM  Wspanialy deser na lato, kwaskowato chrupiacy, moze byc podany na cieplo lub na zimno. Dla wszystkich amatorow crumble i rabarbaru. Składniki:•600 g rabarbaru pociętego w kawaleczki•50 g drobnego...
  • Crumble z rabarbarem

    Przepis dodany: na
    4.89
    CRUMBLE Z RABARBAREM  Wspanialy deser na lato, kwaskowato chrupiacy, moze byc podany na cieplo lub na zimno. Dla wszystkich amatorow crumble i rabarbaru. Składniki:•600 g rabarbaru pociętego w kawaleczki•50 g drobnego...
  • bananowy omlet!

    Przepis dodany: na
    4.80
    bananowy omlet!
    omlet bananowy!Inspiracja składniki:5 białek 1 łyżka otrąb1 bananDo dekoracji/polania:100g jogurtu naturalnego cynamonłyżka masła orzechowegołyżka wiórków kokosowychPrzygotowanie:1/4 banana kroimy w średniej wielkości kawałki. W misce...
  • A ku ku

    Przepis dodany: na
    4.71
    Była przerwa.Bo blogger się zbuntował przeciwko mnie i zabrał mi część postów, a taka zniewaga krwi wymaga, więc i ja zbuntowałam się przeciwko niemu (lub niej - jeśli blogger, to platforma bloggingu). Założyłam blog na...
  • Warzywo po przejściach - ZJARANA PAPRYKA z PIEKARNIKA. Totalna miazga!

    Przepis dodany: na
    4.64
    Warzywo po przejściach - ZJARANA PAPRYKA z PIEKARNIKA. Totalna miazga!
    Papryka czerwona w piekarniku spalona zyskuje piękny dymny słodkawy smak. Dziś serwujemy ją obdartą ze skóry, zmiażdżoną i zmieszaną, na szczęście nie z błotem!, lecz z pomidorami na rauszu. Takie bestialskie traktowanie gwarantuje...
  • Green Lady- drink

    Przepis dodany: na
    4.54
    Green Lady- drink
    Pogoda może nie nastraja na drinkowanie, ale już niebawem ma być ciepło (miejmy nadzieję), więc przepis w sam raz na gorący wieczór :)Do wykonania jednego drinka potrzeba40 ml likieru Blue Curacao60 ml Martini Bianco90 ml soku pomarańczowegosok z...
  • Muffinki z szynka i z serem tallegio.

    Przepis dodany: na
    4.66
     Muffinki z szynka i serem tallegio  Propozycja piknikowa, male muffinki, ale na slono, z szynka i z serem wloskim tallegio. Serek ten moze byc zastapiony jakimkolwiek zoltym serem lub kozim serkiem.Latwo zlapac w lapke i wlozyc do buzi,...
  • Muffinki z szynka i z serem tallegio.

    Przepis dodany: na
    4.89
     Muffinki z szynka i serem tallegio  Propozycja piknikowa, male muffinki, ale na slono, z szynka i z serem wloskim tallegio. Serek ten moze byc zastapiony jakimkolwiek zoltym serem lub kozim serkiem.Latwo zlapac w lapke i wlozyc do buzi,...
  • Zapiekany bakłażan z kuskusem

    Przepis dodany: na
    4.62
    Zapiekany bakłażan z kuskusem
    2 bakłażany5 pieczarek0,5 czerwonej papryki0,5 żółtej papryki1 cebulagarść natki pietruszkisól, pieprz, czosnekoliwa z oliwek1 filiżanka kuskusuBakłażany wydrążyć (grubość miąższu od skórki powinna zostać do 1 cm). Miąższ pokroić na...
  • Żeberka w polewie

    Przepis dodany: na
    4.79
    Żeberka w polewie
    Szukałam pomysłu na żeberka i znalazłam;) w gazetce "Prześlij przepis". Pyszne danie obiadowe, chociaż ma jedną wadę, mianowicie trzeba na nie poczekać 1,5 godziny, ale zapewniam Was, że naprawdę warto. Przepis podaję z moimi zmianami, a jak...
  • Zapiekanka ziemniaczana z bakłażanem

    Przepis dodany: na
    4.50
    Zapiekanka ziemniaczana z bakłażanem
    kilka ziemniaków1 bakłażankilka pomidorów2 kulki mozarellisól, pieprz, czosnek, rozmaryn/ zioła prowansalskieZiemniaki obrać, ugotować. Przygotować naczynie żaroodporne, dno wysmarować oliwą z oliwek. Ułożyć na dnie pokrojone w plastry...
  • faszerowana papryka!

    Przepis dodany: na
    4.74
    faszerowana papryka!
    papryka faszerowana ;)składniki:1 duża żółta (bądź inna) papryka pół cukinii2garście soczewicy zielonej1/2 puszki pomidorów krojonychząbek czosnku2łyżeczki natki pietruszkikilka listków świeżej bazyliiPrzygotowanie:Od papryki odciąć...
  • Bakłażanowa sałatka z quinoa.

    Przepis dodany: na
    4.85
    Bakłażanowa sałatka z quinoa.
            Smaki  lata  zmieszane  ze  smacznymi  ziarnami  quinoa.  Idealna  do  pudełka  z  drugim  śniadaniem,  ale  z  powodzeniem  może ...
  • Sexy Swedish Buns

    Przepis dodany: na
    4.59
    Sexy Swedish Buns
    Nareszcie! Tak oczekiwany..jakże upragniony..koniec! Koniec sesji.Najdłuższej, najcięższej..do tej pory, najgorszej.. Na tyle wyczerpującej, iż po raz pierwszy od początku studiów, zarzuciłem swój 'słodki rytuał'. Idąc na każdy egzamin, mam...
  • Owocowe brownie

    Przepis dodany: na
    4.87
    Owocowe brownie
    Na deszczową niedzielę najlepszym rozwiązaniem jest gorąca herbatka i coś słodkiego. Dziś będzie to brownie z agrestem, czerwoną porzeczką i jagodami. Połączenie wilgotnego, słodkiego ciasta czekoladowego i lekko kwaskowych owoców, to...
  • Ciastka z płatkami kukurydzianymi

    Przepis dodany: na
    4.88
    Ciastka z płatkami kukurydzianymi
    Naaaaaajsmaczniejsze jakie jadłam. Oczywiście nie chwalę tu siebie - nie nie ... jeszcze nie teraz ;) Ciacha każdemu tak dobre wychodziły, wychodzą i wychodzić będą. Nawet ja nie potrafię tego przepisu spieprzyć :) Znalezione gdzieś w gazecie...
  • malina, jagoda, porzeczka i agrest!

    Przepis dodany: na
    4.60
    malina, jagoda, porzeczka i agrest!
    owsianka jagodowo- malinowo- porzeczkowo - agrestowa !składniki:2łyżki płatków owsianych górskich łyżka otrąb pszennychłyżka otrąb owsianychpół łyżki zarodków pszennych szklanka wodyłyżeczka siemienia lnianego1/3 szklanki malin,...
  • Ratatuj pizza, czyli bieda nad Śródziemnym.

    Przepis dodany: na
    4.67
    Ratatuj pizza, czyli bieda nad Śródziemnym.
    Pizza to takie biedne włoskie jedzenie.Ratatouille to takie biedne francuskie jedzenie.Uwielbiam i jedno i drugie i je oba razem. Zrobiłam pizzę z ratatouille.Najprościej na świecie: najpierw upichciłam ratatouille, potem na spodzie od pizzy (ciasto...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).