Dla wszystkich odwiedzających moją stronkęZdrowia, szczęścia, humoru dobrego A przy tym wszystkim stołu bogatego. Mokrego dyngusa, smacznego jajka i niech te święta będą jak bajka.
Przepis pochodzi z książki "New baking book" wydawnictwa Meredith Books.Chlebuś jest smaczny i długo zachowuje świeżość.Składniki:* 1 i 1/2 cups wody (1 cup=240 ml)* 1 średni ziemniak ugotowany i zgnieciony* 1 cup maślanki lub kwaśnego mleka* 3...
To taki rodzaj hot-dogów pieczonych w piekarniku, uwielbiany przez moje dzieci i nie tylko.Można je jeść na ciepło, na zimno, z barszczykiem, żurkiem albo zupełnie bez dodatków.Do przepisu tego próbowałam już kilku rodzajów ciasta...
Chlebuś pochodzi ze stronki mojej przyjaciółki Dany: www.dancia.bloog.plSkładniki:* 300 g aktywnego zakwasu z mąki żytniej (dokarmionego dzień wcześniej)* 300 g semoliny* 425 g mąki pszennej o wysokiej zawartości białka* 350 ml wody* sól morska...
To naprawdę szybki i pyszny chlebuś na drożdżach, ale najpyszniejszy gdy upieczemy go na kamieniu.Piękny zapach, chrupiąca skórka i mięciutki środek :) Przepis pochodzi ze stronki www.smakiaromaty.blogspot.comPolecam !Składniki na 2 bochenki :*...
To prosty i smaczny chlebuś ze stronki www.pracowniawypiekow.blogspot.comSkładniki:* 500 g mąki pszennej (najlepiej chlebowej)* 1 łyżeczka soli ( ja dałam 1 i 1/2 łyżeczki)* 300 g wody* 8 g świeżych drożdży* 150 g zakwasu żytniegoWszystkie...
A ja w tym roku ostatnie dni karnawału uczczę właśnie tym wypiekiem.To przepyszne muffinki z ciasta drożdżowego z prawdziwą czekoladą w środku.Gorąco polecam !Składniki:* 800 g dobrej mąki pszennej* 30 g świeżych drożdży* 2 całe jajka* 150...
Ten prosty w smaku i wykonaniu chlebek wzięłam od mojej przyjaciółki Dany z jej stronki www.dancia.blog.plSerdecznie polecam!Składniki:* 600 g ciasta zakwaszonego z mąki żytniej 720* 650 g mąki pszennej 550* 330 g wody* sól (ja dałam 2...
To bardzo prosty, ciemny chleb.Równie dobrze wlaściwie może być jasny, ale musiałam wykorzystać moje zapasy ciemnej mąki żytniej i stąd jego kolor.Składniki:* 250 g ciasta zakwaszonego z mąki żytniej ciemnej* 300 g mąki pszennej chlebowej* 100...
Sprawa jest banalnie prosta, przynajmniej jak już mamy pastę truflową. Ja, od kilku dni, przy okazji różnych zakupów polowałem na pastę truflową, natomiast nie udało mi się kupić takiej typowej, której zresztą kiedyś używałem
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).