Nie wiem dlaczego sesja musi przebiegać w takich terminach, w których człowiekowi nie chce się żyć. Zimowa po świętach, a przed przesileniem wiosennym - człowiek zmęczony, mający we wspomnieniach błogie lenistwo, a przed sobą wypadanie...
Moje ukochane (nie tylko przeze mnie zresztą ;)) muffiny cappuccino robię przy każdej możliwej okazji. Równie często robię je też bez okazji :) Kiedy robiłam je na Nowy Rok, postanowiłam nadać im jakiś szczególny wygląd. Nie chciałam robić...
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku kochani , w końcu ogarnęłam się po operacji i wróciłam do kuchni na dobre. Dziś coś szybkiego , smacznego na kolacje i śniadanie. Fajne gdy wpadną goście.Składniki :150 g masła250 g wątróbki wieprzowej250 g...
Te kluski to po prostu niebo w gębie :). Musicie je spróbować. Składniki:1 i 1/2 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki wody2 jajkaszczypta soli3 łyżki roztopionego masła2 łyżki cukruDo miski wsypuję mąkę i sól. Dodaję wodę i roztrzepane...
Już dawno postanowiłam, że mój dom będzie pachniał domowym jedzeniem, ciastem i drożdżami. Tak jak dom rodzinny, tak jak dom dziadków...Nie wiem, czy tak będzie zawsze, ale bardzo bym chciała. Póki co, pytanie męża "co tak ładnie pachnie?",...
Gdy nie mogę gotować, na przykład z powodu choroby, najbardziej brakuje mi domowego pieczywa. Ostatnie kilka dni musiałam się żywić sklepowym... I tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że jednak pieczywa własnej roboty nic nie przebije. Tak...
W tym tygodniu na moim stole króluje spaghetti cukiniowe. Dużo minęło czasu odkąd jadłam cukinie i przyszła mi ochota na taki oto przepis. Wbrew pozorom ten przepis jest bardzo sycący. Jednak jeśli nie lubisz cukiniowego spaghetti możesz ...
Ostatnio byliśmy bardzo miło zaskoczeni ziarnem orkiszu, ale wczoraj okazało się, że jest coś jeszcze smaczniejszego. Ziarno owsa kompletnie mnie zauroczyło. Jest pyszne, ma idealną konsystencję, łatwiej się je gotuje. A, że ryż w domu lubię...
Składniki:4 duże buraczki2 ząbki czosnkusólpieprzszczypta cukru2 łyżki soku z cytrynyBuraczki w skórce ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczach. Posolić, dodać pieprzu, cukru i sok cytrynowy,...
- Mamaaa!! Co na obiaaaad???!! Takie pytanie słyszała moja mama dzień w dzień przez kilkanaście lat i dopiero teraz rozumiem, dlaczego reagowała na nie rozdrażnieniem. No bo jak tu ugotować, żeby nie było "powtórki z rozrywki" (choć...
Moja pierwsza.Zrobiona byłaby już wiele lat temu gdyby nie to, że nie posiadałam foremki do tart i dopiero tydzień temu zobaczyłam zobaczyłam, że moja babcia taką posiada! ;) I to nie byle jaką, tylko piękną,...
On lubi ostry chrzan i zupy. Zupy lubi też Ona, szczególnie ostatnio te kremowe - nie ma co ukrywać, także dlatego, że są łatwe i szybkie w przygotowaniu i najczęściej też ładnie się prezentują.Korzeń chrzanu przeleżał jednak dość długo,...
Z ciastem marchewkowym miałam już do czynienia w wieku 6 lat. Przepis na jego wykonanie znajduje się już pierwszych stronach naszej rodzinnej książki kucharskiej. Tata zawsze tarł marchewkę, a ja zajmowałam się resztą. Uwielbiałam to ciasto i...
Najpierw, przewrotnie, o tym czego nie znajdziecie na blogu, a co wyszło spod mojej ręki od ostatniego wpisu. Z okazji moich urodzin przybyłym na imprezę gościom zaserwowałem tartę limonkową (no dobra, to akurat było opublikowane na blogu, ale...
Świeży, pyszny, naturalnie słodki. Absolutnie bez dodatku jakichkolwiek zewnętrznych konserwantów. Dotarł do mnie wczoraj jeszcze cieplutki po 80 stopniowej pasteryzacji. Po spróbowaniu stwierdziłam, że jest 100 razy lepszy niż niby-100%...
Dzisiaj w naszym domu rządzi ciasto francuskie :)Niestety ze względu na oszczędność czasu i promocję w Lidlu ciasto kupione gotowe.Kanapki przygotowane na słono, bardzo fajnie się nadają jako przekąski na imprezie, ale i jako przystawki przed...
Duża dawka słodyczy w dojrzałym ananasie i chrupiącej kruszonce była mi dziś zdecydowanie potrzebna. To nic, że piję teraz niesłodzoną herbatę. I tak nie słodzę jej od piętnastego roku życia. Dlatego nie mam żadnych wyrzutów sumienia, gdy...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).