Zawsze mi się podobały takie duże muszle makaronowe, ale jakoś do tej pory ich nie przygotowywałam. Teraz wiem, że na pewno będę je robić częściej, tym bardziej, że uwielbiamy wszyscy zapiekane makarony. Poza tym dużo łatwiej nadziewa się...
Skąd ten przepis się wziął?Nadszedł najwyższy czas, aby skrzyżowały się pewne dwie drogi. Jedna z nich wytyczona jest przez, tak dobrze nam znane, dylematy: cóż można tu zjeść na śniadanie, a druga - to poszukiwanie kombinacji smakowej dla...
Skąd ten przepis się wziął?Oto kolejny przepis z książeczki o jakże wdzięcznym tytule "Z kuchennej półeczki. Czekolada" autorstwa Jacqueline Bellefontaine. Tym razem nie obyło się bez moich delikatnych modyfikacji, ale w końcu bez...
Na początku chciałam Wam podziękować za zachętę do napisania czegoś więcej na temat Indii. Ze względu na dużą ilość pytań, na które odpowiadałam znajomym i w pracy, potrzebowałam chwili przerwy. I refleksji...A jak Agra czyli najbrzydsze...
Jeszcze przez chwilę pozostańmy w korzennych klimatach.. Mam nadzieję, że wraz z końcem Bożego Narodzenia, nie porzuciliście piernikowych smaków. Bo jeśli o mnie chodzi...to ja się dopiero rozkręcam;)) Tak jak na początku grudnia, po dłuższej...
Specjalistką nie jestem,korzystałam z przepisów Liski i Mirabelki:-).Ponad rok temu robiłam po raz pierwszy-udał się idealnie,służył mi długo,ale mąż/córka chlapnęli zbyt gorącą wodę i umarł!;-)Zrobiłam po raz...
Ludzie dzielą się na tych, którzy awokado kochają i na tych, którzy go nienawidzą. Nie spotkałam jeszcze nikogo, kto na jego temat miałby inne zdanie. Ja osobiście baaardzo go kiedyś nie lubiłam. Wydawało mi się mdłe, zbyt miękkie...
Korzystając ze chwili wolnego czasu jakim jest weekend postanowiłyśmy 'upichcić ' coś słodkiego. Każdy z nas lubi czasem rozsiąść się na ulubionym fotelu z kawałkiem ciasta na talerzu i filiżanką gorącej kawy czy herbaty. Zima jest porą,...
Crazy about Oreo! Po zajęciach szkolnych udałyśmy się na lekcje angielskiego, które pozbawiły nas resztek mocy i poczułyśmy niesłychaną potrzebę odwiedzin Askany – jednego z center handlowych w naszym mieście. Będąc już w owym...
Drodzy Czytelnicy, co by Was tu nie pognębiać naszym zrzędzeniem w związku ze zbliżającym się majowym egzaminem maturalnym, a podnieść trochę na duchu, wstawiamy te dwa (trzy?) proste przepisy. Idealne na luźne spotkanie z przyjaciółmi lub po...
Autorem artykułu jest Marta MalarskaSerdecznie zapraszam do zapoznania się z moim domowym sposobem na przygotowanie sushi.Będziemy robić dwa najprostsze w przygotowaniu rodzaje tej potrawy: maki i nigri.Serdecznie zapraszam do zapoznania się z...
Po zrobieniu sznycli po szwajcarsku - których zdjęcia nie udało mi się zrobić, gdyż zostały natychmiast pochłonięte - został mi nieduży kawałek dobrej cielęciny. Ten nieduży kawałek miał stanowić bazę dla obiadu , który wystarczy dla 3...
Są pyszne-leciutkie,puszyste,b.dobre.Mój mąż zjadł ostatnio 3 nna raz,jeden,po drugim,moja córka dzisiaj-2.Ja jednego i więcej nie jem! Przepisów na pączki jest b. dużo,ten pochodzi...
Dziś przeczytałam, że z elewacji Hotelu Victoria w Warszawie znikają litery "VICTORIA"... Szkoda... bo były tam od zawsze... bo lubię ciekawe liternictwo... bo nie dałam rady wybrać się na wystawę liternictwa do Bęc Zmiana w grudniu...I bo...
Pewnego razu zastanawiałyśmy się z siostrą na co mamy ochotę na obiad. Ja miałam na makaron, ona na łososia. Na początek padł pomysł na makaron z łososiem w kremowym sosie. Nie podpasywał nam obu więc go skreśliłyśmy. Drążyłyśmy dalej....
Wołowe zrazy zawijane to jedno z moich ulubionych zimowych, polskich dań. Bardzo długo nie robiłam ich sama i do debiutu doszło gdy grupa moich kolegów z pracy - pochodzących z różnych krajów - postanowiła zorganizować kolację...
Uwielbiam tego typu słodkości. A jeszcze bardziej lubię, gdy powód do ich zrobienia pojawia się sam. Jakiś czas temu zauważyłam, że po świętach zostało mi dużo różnego rodzaju "resztek" - połamane ciasteczka, wyschnięte ciasta... No więc...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).