Na dobry początek 2011 roku i na dobry początek każdego dnia proponuję bułeczki. Razowe. Mięsiste i sycące. Bogate w błonnik dzięki śrucie orkiszowej. Ulubione mojej siostry. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Bułeczki na śniadanieprzepis...
Ha! Zwizytowałem Chińskie Centrum w Wólce Kossowskiej. Duża rzecz - jak dla mnie nawet za duża. Wiadomo - hurtownicy, masa ciuchów, butów, taniej tandety, chińskiego czy pakistańskiego drobnego AGD. Głowa zaczęła mnie boleć po godzinie...
Takimi właśnie karmelkami obdarowałam w ostatnim czasie parę osób. Uwielbiam dawać i dostawać własnoręcznie wykonane prezenty. Mają one dla mnie dużo większą wartość przez włożony do nich dodatkowo czas i pewien (nawet minimalny, ale...
Dawno tu nie zagladałem, a zainteresowanych coraz więcej. Nie będe się rozpisywał, bo nie zaglądacie tu przecież dla moich wywodów tylko dla przepisów:)Przepis na "Czeski przysmak":Kostkę sera żółtego o grubości 2,5 cm oraz wymiarach 4X5cm...
Najwyraźniej zaczął się sezon na awokado. Na początek chcę zaprezentować dwa moje ulubione, i jak zwykle super proste przepisy. Jeden na dip awokadowy - wariację na temat pasty kanapkowej prezentowanej tutaj - drugi na prostą, lecz bardzo...
Witam wszystkich w Nowym Roku i oczywiście szczęścia, miłości i fantastycznych przygód w kuchni jak i w codziennym życiu życzę :) Z okazji "nowego" przyszły mi na myśl wspomnienia z przeszłości, a mianowicie o ... GOFRACH! Nie takich...
Przepis banalnie prosty a powstaje niesamowicie pyszna pasta do kanapek. Od kiedy spróbowałam pierwszy raz, jem prawie codziennie.Za przepis bardzo dziękuję Gosi :)Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: 5 minutSkładniki:150-300g...
Dziś na obiad przygotuję schab z bryndzą. Danie szybkie, proste i smaczne.Przepis na schab z bryndzą.Świeży schab bez kości kroję w plastry, które następnie biję tłuczkiem do mięsa dokładnie tak jak na kotlety. Potłuczone plastry przyprawiam...
Przepis od Tatter,b. je lubię.Gdyby miał ochotę robić je ktoś mi podobny(-> sprawny inaczej;-),ostrzegam:są pracochłonne.Dla takich,jak ja,bo normalnie,to bez problemu.Warto je zrobić,są pyszne. SKŁADNIKI:-285 g....
Obiecałam poprawę, więc słowa dotrzymuję :-)Te święta ponownie były wyjazdowe. Wyjazd był krótszy, ale miły. Oczywiście kupiłam sobie coś nowego do kuchni :-)Po jednej z naszych wypraw zakupowych, stwierdziliśmy z Tatem że jesteśmy bardzo...
Wreszcie po Świętach. Ja się nawet cieszę, wszystko wreszcie wróci do normy. Wszyscy wypłukaliśmy się z pieniądzy, więc przyszedł czas aby znowu zacząć zarabiać. Przejadłem się po tych wolnych dniach, przybyło też parę kilo, ale to chyba...
Skąd ten przepis się wziął?Nastał nowy rok, więc wypadałoby zrobić coś na dobry początek ;-) Jednak po wigilijno-noworocznym obżarstwie większość z Nas nie ma miejsca lub siły, a czasem i jednego i drugiego na jakieś wielkie desery....
Dziś Sylwester, jeden z najważnieszych dni w roku. Najważniejszy bo ostatni. Spędzę go tak jak w poprzednich latach, w małym gronie przyjaciół. Od rana zamiast ślęczeć w kuchni ruszyłem w poszukiwaniu petard. Postanowiłem w...
Pomyślicie: "zwariował! Makowiec na sylwestra??".. Ba, dla niektórych nawet makowiec na Boże narodzenie jest czymś egzotycznym, nieznanym. U mnie w domu jednak, od kiedy tylko pamiętam, strucla z makiem gościła na stole i w Wielkanoc, i na Boże...
Korzystając z wolnego – poświątecznego, a zarazem przedsylwestrowego – umieszczamy przepis na naleśniki w wersji zmodyfikowanej, a właściwie pomysł na ciekawe nadzienia. Źródłem, z którego czerpałyśmy inspirację, jest książka,...
Święta to okres na który, przygotowujemy się od kilku tygodni. Wiąże się on ze spędzaniem bardzo dużej ilości godzin wkuchni, przy przygotowywaniu posiłków na całe 3 dni. Szczególnie Wigilia wymaga od nas długotrwałych...
Witamy, Bez Sosiku znowu w kuchni i rozrabia. Ostatnio miałyśmy mało czasu, matura się zbliża wielkimi krokami i coraz mniej czasu dla siebie, nie wspominając już o gotowaniu. Ale w związku z przerwą swiąteczną i chwilą oddechu,...
Moja przygoda z gotowaniem rozpoczęła się kiedy byłem jeszcze nastolatkiem. Nie objawiało sie to szczególnie, początkowo były to jedynie eksperymenty. Po skończeniu "podstawówki" pojawilo się pytanie, co mam robić w przyszłości? Jaki zawód...
No i skończyły się święta:(( Choć ja nie mogę narzekać..wszak wciąż mam wolne.. Mogę spać do południa jeśli tylko chcę, mogę godzinami przeglądać nowe książki kucharskie, które dostałem od Gwiazdora, mogę wpatrywać się w spowitą...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).