...bo czasem już tak jest... Marzysz o tym, czekasz niecierpliwie, przygotowujesz się..dniami, miesiącami, nawet latami...Jedna chwila...Jedna decyzja niezależna od Ciebie i wszystko się wali...Próbujesz działać, ratować swoje...
Tarta z jabłkamiU mnie w domu nie robiło się tarty, wszelkiego rodzaju jabłeczniki gościły na naszym stole owszem, ale nie tarta. Mi tarta kojarzy się z bajkami Disneya :p. Czyli: blaszka z pofalowanym brzegiem i szachownica ciasta na wierzchu....
Skąd ten przepis się wziął? Jest to jeden z tych przepisów, do których nie potrzeba piekarnika, jedynie źródło ciepła, nad którym można roztopić składniki oraz lodówkę lub inne chłodne miejsce, w którym bezpiecznie można odstawić...
Ciastka, które mnie zaskoczyły - nie myślałam, że będą aż tak dobre, chrupiące, zarazem lekkie i pożywne. Szczerze polecam! Może będę je piec częściej i używać na spód do sernika? Wcale tego nie wykluczam...Herbatniki razowe digestive -...
Muszę przyznać, że jako dziecko nie lubiłam tego typu ciasteczek. Wolałam, żeby ciastka były bardziej "jednosmakowe", a jeśli musiały już być czymś przełożone, to tylko czekoladą (najlepiej zresztą, żeby całe były czekoladowe. Albo żeby...
klasykę polskiej kuchni czas odkurzyć. krupnik to jedna z tych zup, która krwi w moich żyłach nie podgrzewa, jednak dla podtrzymania rodzinnych tradycji, raz na czas można z podrobami powalczyć. pół kurczaka 30 dkg żołądków drobiowych 20 dkg...
klasykę polskiej kuchni czas odkurzyć. krupnik to jedna z tych zup, która krwi w moich żyłach nie podgrzewa, jednak dla podtrzymania rodzinnych tradycji, raz na czas można z podrobami powalczyć. pół kurczaka 30 dkg żołądków drobiowych 20 dkg...
Jestem dziś niezwykle dumna, gdyż od jakiegoś czasu całkiem ładnie wychodzą mi okrągłe chleby. Przedstawiam Wam kolejny. Ma cudownie chrupiącą skórkę. Można jeść już 10 minut po upieczeniu. W moim domu 1 bochenek znika zaraz po wyjęciu z...
Witajcie! Wszystkiego najlepszego w nowym roku Wam życzę! My za dwa dni wyjeżdżamy, podekscytowani, ale i pełni obaw jak to właściwie będzie. A jak będzie czas pokaże i blog pokaże, gdyż postanowiliśmy (na ile to będzie możliwe)...
Pierwsze danie na nowym parowarze - pieczarki faszerowane. Bardzo proste do zrobienia (chociaż chwilę trzeba poświęcić) a przy okazji coby nie mówić, dosyć efektowne i smaczne danie. Taka przystawka, mini kolacja czy hmmm deser. Można takie...
Jesto bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu salatka , niezastapiona kiedy masz malo czasu a za chwile maja przyjść goście.Skladniki:1 puszka ananasa1 puszka kukurydzy1 sloik selera w zalewie1 mala cebula5 jajek ugotowanych na twardo20 dkg szynki w...
Gulasz węgierskiAutorem artykułu jest Tobiasz DudaGulasz węgierski słynie i pochodzi od naszych bratanków czyli z Węgier. Jednak gdybyśmy przygotowali polski gulasz wszystkim by równie dobrze smakował. Potrawa jest dobra na jesienną porę, gdy za...
...czyli jak szybko i w prosty sposób umilić sobie życie. Bardzo lubię, kiedy mogę tak błyskawicznie osłodzić sobie (i innym) czas. O jakimkolwiek poziomie trudności nie może tu być nawet mowy - ot kilka składników, z których można stworzyć...
Lubicie kolorowe galaretki w piance ze śmietany?Na b./ delikatnym biszkopcie?Lubicie nie napracować się za dużo i zbierać pochwały za dzieło?Lubicie?TO RÓBCIE GO!! I-BISZKOPT:- 5 jajek ( białka i żółtka osobno )- 1 szkl....
Tak mnie dzisiaj naszło, żeby zjeść na śniadanie coś innego niż ciągle te same kanapki z wędliną czy płatki na mleku. Naszła mnie ochota na ... pizzę. Pora śniadaniowa, więc pizzę trzeba by było jakoś lekko zmodyfikować na poranny...
Biały szalik, zielone kozaki... Płatki śniegu na ostatnich liściach... Chyba z tym skorzyłyby mi się kolory dzisiejszej zupy - nadspodziewanie smacznej i bardzo prostej do przyrządzenia. Delikatny smak kalafiora bardzo wdzięcznie chłodnie aromat...
Przepis na ciasto kapuśniaczkowe pochodzi od Quinomatorki, która prezentowała go zarówno na swoim blogu jak i w GP. Chodziły za mną te kapuśniaczki od bradzo dawna. Miałam je zobić na Wigilię - właśnie z kapustą - ale los chciał inaczej...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).