Sezon na robienie przetworów uważam za otwarty!Rabarbar to jeden z moich ulubionych przysmaków i zimą właśnie za nim często tęsknię.Smak i aromat jest przecudny. Już podczas smażenia w całym domu roztacza się piękny, świeży zapach.Oto...
Bułeczki-kajzerki, kto ich nie zna. Wiem, że białe pieczywo jest niezdrowe, mało wartościowe i tak dalej, ale czasem można sobie pozwolić :) bułeczki są miękkie, szybko się robią, są bardzo przyjemne w wyrabianiu.Przepis na nie krąży po...
Już po raz drugi w tym tygodniu zajadam się oto tym śniadanie z którym dzisiaj do Was przychodzę ;) Tak wiem ,wiem ,ze już mamy porę obiadową ,ale co tam ;) Przepyszne i szybciutko się go robić i co najważniejsze - NIE MIAŁAM PROBLEMU Z...
Niekiedy przeczuwasz jej nadejście i masz czas, żeby się przygotować. Chwilami łapie Cię, kiedy jesteś na zakupach i zmusza Cię do włożenia nadprogramowej rzeczy do koszyka. Jednak jej specjalnością są napaści znienacka - kiedy ani trochę...
Nie musze chyba pisac o korzystnym wplywie ryb na nasze zdrowie, bo wszyscy je doskonale znamy, ale niestety nie kazdy je lubi. Ja sama jeszcze pare lat temu ryby omijalam szerokim lukiem, nawet w Wigilie dopiero z koniecznosci, ale z wielka niechecia...
Zainspirowałam się przepisem na Tostadas z kurczakiem z książki wydanej przez Rzeczpospolitą Podróże kulinarne świata. Kuchnia meksykańska. Tom V, s. 100. Składniki:pszenna tortilla1/2 piersi z kurczaka 1 mały pomidor1/4 czerwonej...
Składniki:2 szkl. mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g roztopionego masła3/4 szkl. cukru3 jajka3/4 szkl. nutelliPrzygotowanie:Wlej roztopione masło i jajka do jednego naczynia. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier i...
Kilka dni temu wróciłam z 4 dniowego pleneru organizowanego przez naszą szkołę z racji tego, że jesteśmy profilem architektonicznym, któremu przysługuje taka ,,wycieczka''. Cały ten wyjazd wyobrażałam sobie zupełnie inaczej. Myślałam, że w...
Przepis znalazłam w majowej gazecie Biedronki. Pierwszy raz jadłam połączenie szpinaku i truskawek. Sałatka ciekawa, miła dla oka i bardzo szybka w przygotowaniu. Koszt też nie jest porażający. Idealnie nadaje się na letnie przyjęcia, grilla...
Udało nam się! Tak jak obiecywałam, wraz z przekroczeniem 1000 fanów na facebooku, organizuję konkurs :) I oto jest! Długo kombinowałam jakie zadanie dla Was wymyślić. W głowie pojawiał mi się pomysł za pomysłem, ale żaden nie był...
Nie znam osoby która nie lubi barszczu czerwonego! A skoro barszcz czerwony, to musi być jakiś dodatek, krokiety, uszka, paszteciki. Ja proponuję takie z ciasta francuskiego. Wykonanie szybkie, a w smaku wyśmienite. Składniki na...
Jeśli ktoś nie przepada za oliwkami czy kaparami to nie polecam. Obydwa smaki są mocno wyczuwalne i trzeba je po prostu lubić. Sama kiedyś nie lubiłam oliwek. Unikałam ich jak ognia i albo wykluczałam dania z ich użyciem, albo odkładałam je na...
Lubię herbatki ziołowe. A w tym roku pierwszy raz mam na balkonie dużo mięty, z której z radością robię herbatkę. To nie jest przepis - to radość, smak i piękne, wiosenne kolory!herbatka miętowamiętaplasterek cytrynywodaewentualnie -...
Styropian to kruche ciasto z delikatną śmietankową pianką z wiśniami. Masa jest bardzo delikatna, smakuje trochę jak jogurtowa, ale można ją też pomylić z delikatnym sernikiem. Ciasto można znaleźć też pod nazwą śmietanowiec lub sernik bez...
Niby jedno, a jednak cztery. Ciasto w stylu babkowym, lecz nie jest suche. Samo przygotowanie zabiera zdecydowanie mniej czasu, niż pieczenie. Każdy ma szansę znaleźć w nim swój ulubiony smak. Dla mnie najlepszy to makowy i kisielowy....
Grillowany antrykot z dojrzewającej wołowiny Grilled beef entrecoteEntrecot a la parrilla Wołowina nie trzeba przygotowywać tak jak wieprzowiny, nie musimy marynować mięsa. Przed grillowaniem nacieramy lekko oliwą i posypujemy świeżo...
Wyróżnienie Liebster Award. Cóż, chyba po raz pierwszy będę pisać o czymś takim :) i będzie to pierwszy "niejedzeniowy" wpis od...zawsze? Do Liebster Award wyróżniła mnie Życie smakiem się toczy. Zabawa polega na odpowiedzeniu na 11 pytań...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).