Hej Miśki!Po ostatnim wstępie do cykul o fotografii kulinarnej chciałam przejść do podstaw np. kompozycji lub wyjaśnień któregoś z parametrów aparatu.Zmieniłam jednak zdanie ;)Postanowiłam Was czymś zainspirować, pokazać jakie macie...
Jeśli szukacie ciekawych smaków i lubicie eksperymentować, polecam ten przepis:) Składniki:4 duże marchewki2 średnie cebule1 ząbek czosnkuok. 700 ml bulionu warzywnego150ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczypęczek liści mięty (około 3...
Myślałem że mnie już nic nie zaskoczy,a jednak. Dziś chciałbym przedstawić najbardziej ekstramalną wersję kurczaka Gong Bao bez kurczaka i orzeszków. Mam nadzieję że będzie wam smakować.Składniki:Papryka czerwona lub zielona20 niewielkich...
Delikatne i kruche ciastoChociaż szarlotka kojarzy się głównie z jesienią, to trzeba było wykorzystać prażone jabłka w słoikach. Przepis ten jest w naszej rodzinie bardzo długo i niezmiennie kojarzy mi się ze świętami. Można je zrobić z...
Kolejna wersja moich bułeczek owsianych, tym razem z mieszanką płatków zbożowych i siemieniem lnianym. Wychodzą nieco twardsze, nie mniej jednak stanowią zdecydowanie zdrowszą alternatywę dla białych mięciutkich bułeczek:) Zapraszam na mojego...
Prosty przysmakByć może początek czerwca to nie sezon na jabłka, ale przecież te owoce smakują cały rok. W każdej chwili może przyjść ochota na jabłecznik, albo po prostu jogurt z takim pysznym musem. Smakuje doskonale , jest aromatyczny,...
Czekoladowa wariacja na temat muffinek. Tym razem typowe babeczki, małe, z kominkami, z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz czekoladowych kropelek. Nie za słodkie, pyszne do herbaty. Oczywiście można upiec je w tradycyjnej formie do pieczenia muffin. Z...
Jeśli znudziły się Wam kiełbaski z grilla zachęcam do wypróbowania pomysłu na kaszankę lub krupnioka z grilla w kapuście kiszonej i cebulce. Smakują rewelacyjne, a przekona się o tym każdy kto tylko spróbuje. Zapraszam!SKŁADNIKI: (ilość...
No nareszcie, po długiej nie obecności znalazłam czas by coś zmajstrować. Długo sie zastanawiałam jakie ciasto zrobić, i nagle olśnienie. Mam ochotę na tiramisu, to będzie tiramisu.A wiec zachęcam was do zrobienia Tiramisu z blatem...
Akcja z Maggi na Durszlaku… Kto jak kto, ale moja rodzina zdecydowanie zalicza się do fanów tej przyprawy. Do wszelkich zup, sosów, pierogów, krokietów, bigosu no i gołąbków. Nigdy nie zapomnę wzroku mojej teściowej gdy wlewałam litry...
For the recipe in English please scroll down Na ciasto:250 ml mleka125 g czekolady125 g masła lub margaryny250g cukru pudru2 jajka300g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody2 łyżki kakaoCzekoladę roztopić w misce nad rondlem z...
Miałam ogromną przyjemność brać udział w warsztatach pieczenia organizowanych przez Good Cake.Kameralne grono (6 uczestniczek), przeurocza prowadząca Bella i tony przepysznych cupcakeów i melting moments. Warto było!Jeśli lubicie piec lub...
Coś zdrowe do popołudniowej kawki... zalet żurawiny nie będę zachwalać...Do napisania tego postu zabierałam się już od dwóch dni, w końcu się udało...Jupi!!!Składniki:1,5 szkl. płatków owsianych błyskawicznych1 szkl. mąki pszennej1 szkl....
Znowu przepis będzie nieścisły, ale mam tę przypadłość, że robię "na oko" czyli absolutny brak konkretów, ale w końcu w tym cała zabawa!Składniki:ciasto4 jaja300g jogurtu naturalnego3 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła1 cukier waniliowy2...
sezon truskawkowy powoli się zaczyna. truskawkową tartę już robiłam, teraz proponuje truskawki w innej odsłonie. dla tych, którzy lubią coś na słodko z lekkim twistem ;)składniki:10 dorodnych truskawek4 łyżki masła lurpak lekko solonego100 g...
Dzisiaj znów potrawa inspirowana telewizją. Przepis pochodzi z "Rewolucji na talerzu" ale odrobinkę zmieniłam składniki. Smak jest dla mnie samej zaskoczeniem - warzywny, ale jakiś taki pełny (dzięki tofu) i wyrafinowany. Cała zapiekanka ma ok....
Maggi... kojarzy mi się ewidentnie z dzieciństwem. Wtedy Babcia nauczyła mnie jeść praktycznie wszystko z dodatkiem Maggi, jedzenie bez Maggi nie istniało. Pierogi mogły być bez cebulki ale z Maggi, albo makaron gotowany podany tylko z Maggi,...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).