Wszyscy te szparagi robią. To grillowane, to gotowane, to z tym, to z tamtym, to białe, to czarne, znaczy zielone. My lubimy bardziej zielone, jakoś tak więcej smaku mają. No i są ładniejsze i zielone, a zielony kolor fajny jest. … Czytaj...
-Kochanie zrób mi coś lekkiego na szybkoZa godzinę trening więc coś sycącego nie wchodziło w rachubę. Na początku miała to być zwykła granola z patelni z jogurtem, ale los tak sprawił że musiałam przełożyć ręką płatki i kiedy je...
Mam przyjemność przedstawić wam dzisiaj przepis, które zrealizowałam na specjalną prośbę mojego Rogalika. Nie jest skomplikowany i idealnie nadaje się na piątkowy bezmięsny obiad.Składniki, których będziecie potrzebować, to:pół pęczka...
Les asperges sauvages sont pour moi une quintessence de fragilité, avec un goût qui balance entre une légère amertume et une touche sucrée, et leur côté croquant qui me fait tourner la tête! Elles sont rares et difficiles à trouver sur les...
U góry: marchewka + seler + kalarepa = marynowane przez noc w czosnku i pieprzu. Na dole: brązowy ryż z jajkiem i pietruszką, uprzednio ugotowany z dodatkiem świeżego lubczyku.
Przepyszna drożdżowa bułka idealna na śniadanie. A jeśli jakimś cudem uda Wam się nie zjeść jej od razu to rewelacyjna będzie na drugi dzień w postaci francuskich tostów.BriocheSkładniki:630 g mąki pszennej (ok 4 1/2 szklanki)1/2 szklanki...
Malinowy sezon uważam za otwarty. Połączenie malin, mascarpone, śmietany i herbatników to majstersztyk. Lekki, chłodny, nie za słodki deser idealnie zastępujący lody w upalne dni.Za przepis dziękuję Ewelinie :*SKŁADNIKI (na 6...
Uwielbiam wszystko co z grzybami. Cały proces od początku: od wyprawy do lasu, długich spacerów w poszukiwaniu grzybów, czyszczenie i na koniec oczywiście grzybową ucztę. Nie jest tajemnicą że to co sami zbierzemy zawsze smakuje najlepiej, bo...
Ulubiony miesiąc wszystkich polaków z reguły mnie rozpieszcza. Nie dość, że powietrze pachnie przepięknie, to jeszcze mogę jeść wszystko co kocham, jak botwinkę czy truskawki. W tym roku niekwestionowanym hitem, nowym mrożonym chlebem,...
Oj dawno mnie tu nie było. Ale ten czas był mi potrzebny, zdecydowanie.Pierwszy egzamin za mną, środek sesji to przecież idealny moment na powrót :)Wasze blogi dzielnie śledziłam, podczytywałam i komentowałam ale na twórczość własną...
Źródło przepisuSkładniki:4 jajka1 szklanka cukru1 1/2 szklanki mąki pszennej1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaPrzygotowanie:1. Jajka i cukier miksować do momentu aż masa będzie mieć jasnożółty kolor. 2. Wymieszać mąkę z...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).