Zupełnie inny rodzaj sernika, nie dość, że w małej wersji, to jeszcze z użyciem ricotty zamiast klasycznego twarogu.Skąd pomysł?W moim przypadku było to po prostu wykorzystanie zawartości lodówki, gdzie leżał ten właśnie serek. Szczerze nie...
Sezon szparagowy w pełni. W tym roku to moje pierwsze spotkanie z nimi, bo najzwyczajniej w świecie nie mogłam ich kupić. Na innych blogach widziałam coraz to nowe przepisy, a sama cierpiałam, bo nie miałam szparagów! Jednak przyszedł też czas na...
Przepisów na winegret są tysiące. Powstały również przeróżne wariacje na temat tego sosu. Stanowi on genialną bazę do szaleństw z przyprawami i różnymi dodatkami. Często jedna drobna zmiana proporcji lub dodanie jakiegoś składnika...
Najlepszejsze wiosenne ciasto, a nawet lepiej- powitanie lata… Pomieszanie z poplątaniem, słone słodkości i kolorowy galimatias! Innymi słowy Panna Monika zainspirowana KUKBUK’iem!Składniki:bazylia 2 pęczki 200ml oliwy z...
Publikując ten przepis mam wielką nadzieję, że wielu z Was, tak jak mi, znudziły się ziemniaki w klasycznym wydaniu. Ten przepis urzeknie Was swoją wszechstronnością (pasuje do naprawdę wszystkiego), prostotą (ziemniaczki możemy podać po prosu...
Panna Monika dostała fiksacji na punkcie Pana Szparaga! Takie tego konsekwencje...Składniki:Cannelloni zielone szparagi śmietana 18% około 60g sera pleśniowego np. roquefort, dor blue, gorgonzola świeży...
For the recipe in English please scroll down Poza zapachem bzu i kwitnącym kasztanem nie ma chyba przyjemniejszej oznaki wiosny niż rabarbar. Zawsze przegapiałam okazję na upieczenie z nim ciasta, ale postanowiłam, że tej wiosny muszę z nim...
Dziwnie to zabrzmi, ale to dzięki bajce wytwórni Pixar "Ratatuj" dowiedziałam się o tej potrawie. Minęło już kilka lat i dopiero teraz zrobiłam Ratatouille. Nigdy nie zagłębiałam się w tematykę kuchni francuskiej, jednak do tej potrawy na...
Sztuka pieczenia jeszcze nie jest dobrze mi znana. Od niedawna uczę się tej niełatwej dla mnie (przyznaję się bez bicia) dziedziny kulinarnej. Na razie mogę się pochwalić dobrymi wynikami. Odczuwam niebywałą satysfakcję, gdy witam w mojej kuchni...
Ciasto w jesiennych klimatach. Kruche orzechowe ciasto oraz lekko kwaskowate jabłka przyprawione cynamonem. Pyszne i zdrowe ciasto.ciasto:125 g mąki pszennej tortowej125 g mąki pszennej krupczatki80 g mielonych orzechów włoskich4 łyżeczki...
Już nie liczę w ilu warsztatach Szkoły na Widelcu brałam udział. Pomagałam w organizacji przeróżnych imprez w szkołach, przedszkolach, klubikach, w trakcie wydarzeń zwiazanych z jedzniem, zdrowym trybem życia.Przez kilka tygodni samodzielnie...
Czas troszkę odpocząć od przepisów, nie wiem czy je ktoś wypróbował czy nie, no ale mam nadzieję że są przydatne. ;) Dzisiaj podzielę się z wami kilkoma pomysłami na udekorowanie babeczek, od tych najprostszych po te troszkę...
Kanapki większości z nas ograniczają się do plastra żółtego sera lub wędliny. Stąd pomysł na pożywną kanapkę, idealną jako przekąska w ciągu dnia. Do jej przygotowania potrzebujesz:1 grahamkikilku pomidorków koktajlowychsera...
Już prawie o nich zapomniałam, ale przypomniała mi babcia. Ostatnio trafiły nam się dość duże pieczarki, więc szkoda ich było, żeby drobno pokroić, no i postanowiłam zostawić je w całości. Do środka włożyłam mięso mielone i wszystko...
Gdyby ktoś zorganizował kiedyś konkurs na najprostsze francuskie danie Croque-monsieur pewnie zająłby pierwsze miejsce. Tak, tak, pobiłby sałatę, bo do niej trzeba przygotować sos :-)"Krok-myssieu" - tak napisalibyśmy po polsku, jest to rodzaj...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).