Przepis pochodzi z książki "30 minut w kuchni". Polecam ją, gdyż zawiera łatwe i niebanalne przepisy na ciekawe i przepyszne obiady.4 piersi z kurczakamały pęczek świeżej natki pietruszkikilka listków świeżej bazylii2 ząbki czosnku8 suszonych...
śledzieser żółtyjaja na twardoczerwona fasolakukurydzakoperekporśmietana 12%musztarda majonezsól, pieprz do smakuPora poszatkować i sparzyć. Jaja i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek poszatkować.Wymieszać...
Ciasto marchewkowe jest pyszne, bardzo wilgotne i nadaje się do samodzielnego podania w towarzystwie lodów lub bitej śmietany (porcja na tortownicę 24cm). Przepis znalazłam na blogu mrufkizet, ale wprowadziłam kilka zmian. Ciasto marchewkowe:4...
Curry stało się powszechnie uwielbianą potrawą w moim domu. Tylko curry, curry, curry...ale nie ma się co dziwić. Zwłaszcza jeśli posiada się 2 wielkie opakowania garam masala ;). Dziś będzie orzechowo. No bo kto...
Krem z ryżu jaśminowego (Britta) z masłem orzechowym crunchy, kaki, twarożkiem, cynamonem i mielonym lnem.Złapało mnie. Skubane! Przeziębienie. Zawsze wciśnie się tam, gdzie nie potrzeba. No bo co - jak się rozłożę zupełnie, nie pójdę jutro...
トマトとアボカドの素麺Makaron somen wyrabia się z mąki pszennej, wody i soli. Dodatkowo zwilża się go olejem sezamowym lub bawełnianym, by chronić go przed pękaniem. Makaron ten jest cienki i zazwyczaj biały (można spotkać też lekko...
Zaskakujące...Ciasto z kremem czekoladowym i galaretkąSkładniki:średni słoik kremu czekoladowego typu NutellaSucharki - niebieskie MAMUT Delikatesowe2 serki homogenizowane Danio waniliowe2 kubki śmietany 36% (w jednym jest 200g)cukier waniliowy...
Przepis wydał mi się idealny. Idealny na leniwą rodzinną niedzielę. Idealny na zalegające w zamrażalniku śliwki. Ciasto pachniało od samego patrzenia na zdjęcie. Więc co miałam robić? Upiekłam :)Znalazłam go jak zwykle - na blogu...
Pączki mają to do siebie, że... za nimi nie przepadam ;-PJednak czego się nie robi dla mężczyzny. Zakasałam, więc rękawy, wyciągnęłam kostkę sera z lodówki i zabrałam się za przygotowywanie tych małych tłuścioszków.W trakcie smażenia...
Niby zwykłe ciasto drożdżowe, bez kruszonki czy owoców, ale dzięki dużej zawartości masła wydaje się dużo bogatsze w smaku niż nie jedno ciasto z kremem. Butterkuchen, bo tak brzmi w oryginale jego nazwa jest bardzo popularne w Niemczech,...
Dziś kolejny post niesiony smakiem i aromatem krewetek. Będzie truizmem jeśli powiem, że kuchnia arabska bogatą jest w dania rybne, owoce morza głównie (jeśli nie jedynie :)) tam, gdzie są one dostępne z natury. Jeśli natomiast stwierdzenie to...
Kocham rukolę, mogę ją jeść na kanapkach, pizzach, sałatkach, no wszędzie (deser z rukolą, zna ktoś?:)) Kiedy więc wpadł mi w ręce przepis na sos Karola Okrasy, od razu wiedziałam, że muszę go zrobić. Jest pyszny, aksamitny,...
Przepis na chałkę już kiedyś podawałam, ale na naszą ulubioną z kruszonką jeszcze nie:). Wykonanie jest banalnie proste i nie będziecie mieć z nią żadnych problemów. Moim zdaniem chałka z tego przepisu nie ma sobie równych. Zaraz po...
DARK RESTAURANT- zacznijmy od początku......w ostatnim tygodniu miałam przyjemność uczestniczyć w degustacji zorganizowanej specjalnie dla blogerów przez poznańską Dark Restaurant, która znajduje się na ulicy Garbary 48. Swoją drogą jest...
Dawno już nie było serników, a tym bardziej sernik na zimno w zimie .... No co, ot przychodzi ochota i już. A żeby nie było prosto i dosłownie, sernik na zimno w formie De-Serka i z zimowym prażonym jabłuszkiem. Oczywiście bez cukru,...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).