Jak wiele innych propozycji w moim kuchennym repertuarze, także i tę przywiozłam do Polski z Anglii. Z Anglii – choć właściwie napój pochodzi z krajów śródziemnomorskich. No ale że z braku południowej pogody Anglicy muszą posiłkować się...
Święta tuż tuż, a na wielkanocnym stole nic nie może się równać z żurkiem na własnym zakwasie. To ostatnie chwile, najwłaściwsze na nastawienie zakwasu. Jeśli ktoś wyobraża sobie, że to wielka filozofia, to niech ten przepis wyprowadzi go z...
Precle? Dlaczego nie! Nigdy ich nie robiłam.. a jak mi wyszły to każdemu wyjdą!250 dag mąki pszennej (pomieszałam pszenną, orkiszową i pełnoziarnistą)25 g świeżych drożdżyłyżeczka soliłyżeczka cukruwodałyżka sody oczyszczonejjajko do...
To danie powstało kilka lat temu przez przypadek, a może nawet i z konieczności:) Przed urlopem zostały mi jakieś składniki w lodówce, które postanowiłam w pierwszym momencie tylko zabezpieczyć obsmażając, w drugim zaś połączyłam,...
Do zrobienia tego sosu zainspirował mnie lunch w przemiłej restauracji na jednym ze stoków w Dolomitach, zjedzony w bardzo sympatycznym towarzystwie. Oczywiście najlepiej użyć do niego oryginalnej włoskiej kiełbasy o nazwie salsiccia (z mięsa...
Przyznaję się, jestem uzależniona od cukru, czekolady i domowych wypieków. Nie wiem, kiedy to się stało, ale stało się i już. Nie tylko ja popadłam w ten nałóg, Luby, o zgrozo! również. Złożyłam obietnicę, że tylko raz w tygodniu...
Przyznaję się, jestem uzależniona od cukru, czekolady i domowych wypieków. Nie wiem, kiedy to się stało, ale stało się i już. Nie tylko ja popadłam w ten nałóg, Luby, o zgrozo! również. Złożyłam obietnicę, że tylko raz w tygodniu...
Kilka dni temu wstałam rano, a tu w lodówce pusto- tylko rosół, makaron do niego, resztka masła- dobrze, że mleko do kawy było. Zakupy dopiero miały się robić po południu rękami Lubego, a tu by się coś przydało przekąsić. Od poprzedniego...
Kilka dni temu wstałam rano, a tu w lodówce pusto- tylko rosół, makaron do niego, resztka masła- dobrze, że mleko do kawy było. Zakupy dopiero miały się robić po południu rękami Lubego, a tu by się coś przydało przekąsić. Od poprzedniego...
Plecionki Swarowskiego Moja nowa inspiracja jest ksiazka „Divines Parures”, a szczegolnie model kompletu „Dionysos”, ktory postanowilam zrealizowac z malymi zmianami.Pierscionek, branzoletka i kolczyki zrobione sa z...
Plecionki Swarowskiego Moja nowa inspiracja jest ksiazka „Divines Parures”, a szczegolnie model kompletu „Dionysos”, ktory postanowilam zrealizowac z malymi zmianami.Pierscionek, branzoletka i kolczyki zrobione sa z...
Cieniutka, chrupiąca taką właśnie lubię. Wkurzało mnie tylko to czekanie...2 godziny? Masakra. Ale...warto było. Oczywiscie na wierzch możecie położyć Wasze ulubione składniki, ale pamietajcie - nie przesadzajcie z ich ilością! Ja dzisiaj...
Wszystko co cytrynowe, to jest to co tygryski lubią najbardziej. Te ciasteczka pierwszy raz jadłam jakiś czas temu w czyimś wykonaniu i bardzo mi smakowały. Potem odkryłam lemon curd w pobliskim sklepie i postanowiłam je zrobić sama. Ciasteczka...
Fondant au chocolat Wersja polska J’ai cherché un dessert à faire pour l’anniversaire de mon M. et il fallait trouver quelque chose avec du chocolat obligatoirement, puisque il adore le dessert au...
Fondant au chocolat Wersja polska J’ai cherché un dessert à faire pour l’anniversaire de mon M. et il fallait trouver quelque chose avec du chocolat obligatoirement, puisque il adore le dessert au...
ciasto na naleśniki:wodamleko2 jajkaszczypta soli2 łyżeczki kurkumymąka pszennakilka łyżek olejunie wiem, jakie są dokładnie proporcje, naleśniki powinny być dosyć cienkie (ale tak naprawdę to zależy od upodobań)farsz:3-5 łyżek oliwy/...
Kruszonka z jabłkami, tym razem w odsłonie super uroczej. Ceramiczne serduszka do zapiekania zapewniła oczywiście moja owszystkimyśląca mama - ach, gdybym miała polegać tylko na sobie, dziesiątej części gadżetów by nie było. No, śmichy,...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).