Nareszcie przyszła do nas wiosna – tak naprawdę. W moim komputerze jeszcze wiele zdjęć zimowych dań, którymi nie zdążyłam się z Wami podzielić, a tu nagle zrobiło się ciepło i słonecznie – w sam raz na coś lekkiego i kolorowego:) Ten...
Bardzo fajny pomysł na rybę. Dorsza lub jak w orginalym przepisie - żabnicę możemy usmażyć na patelni lub grilować. Ryba przed smażeniem jest marynowana w skórce cytryny i rozmarynie, co sprawia, że już sama w sobie jest niezwykła. Pasta z...
Bardzo lubię ciasta robione na bazie śmietany. Są takie delikatne, wilgotne, puszyste i lekkie. I pyszne w dodatku :)A najlepsze w tym cieście jest to, że robi się je szybko!Tak sobie myślę, że już od jakiegoś czasu wszystko, co robię, robię...
Firmowe ciasto mojej mamy pieczone z myślą o wnukach. Kiedyś również moje ulubione, ale...Wnucząt jest sześcioro, więc szarlotka jest pieczona od lat. I...przejadła mi się, nie robię szarlotek ( niektórzy mówią...
W zasadzie lubię ciemne ciasta, jednak jakoś rzadko pojawiają się w moim piekarniku (jedynie Murzynek Gabrysi i ciasto królowej Saby miały odpowiednio dużą siłę przebicia, by znaleźć się na blogu). No ale brownie z serem? Pycha. Ciasto w...
Mimo, że nie jestem wielbicielką marchewkowych ciast to to ciasto jest jednym z moich ulubionych i jednym z tych, które robie bez żadnej okazji i tylko dla przyjemności. Jest mięciutkie, aromatyczne porzez dodatek startej skórki z pomarańczy i...
Czas umyka nie wiadomo gdzie i kiedy. Moja Natalka chwilę temu jeszcze dobrze nie siedziała, a teraz zaczęła przemieszczać się w błyskawicznym tempie. Pilnuje mnie i J., wodzi za nami wzrokiem i jak odejdziemy gdzieś, w jej mniemaniu za daleko, to...
Jakiś czas temu postanowiłam wziąć się za siebie i zapisałam się na siłownię. Po ciężkiej harówce jeszcze większe są wyrzuty sumienia jak coś słodkiego się zje.. więc zaczęłam szukać "chudych" ciast.. no i znalazłam. Ciasta na bazie...
Pamiętam, gdy zjadłam czerwone kokosowe curry po raz pierwszy. To było dawno, choć wydaje się, jakby wczoraj. A może wcale nie tak dawno?W każdym razie na długo przed tym, nim kokosowe curry zagościło również na polskich stołach. Zamówiłam...
Jamie bardzo często prezentuje ten przepis. A odkąd jest on w moim posiadaniu, bardzo czesto z niego korzystam. Cała rodzinka z apetytem zajada się przepysznymi, chrupiącymi ziemniaczkami. Są idealnym dodatkiem do smażonego lub pieczonego mieska....
Z wielu, głównie bardzo przyjemnych, powodów prześladował mnie ostatnio brak czasu. Mam jednak nadzieję niebawem to nadrobić:)Zapiekanka jest efektem spotkania polsko-szwedzko-szwajcarskiego - ze Szwajcarii przyjechał do nas w miłym towarzystwie...
Ja nie mogę przestać cieszyć się z wiosny - od razu mam pełno energii, tysiące planów i idei a cała promienieje, gdy widzę jak wiosna pojawia się też na rynku! Pojawiła się pani od serków kozich, pojawiły się stragany z kwiatami, pan...
Czasami mamy ochotę na jakieś pieczywo. Kiedyś bywało tak, że rano, niechętnie (bo przecież rano), wyskakiwaliśmy do sklepu po bułki. Odkąd pokochałam suche drożdże (przechowuję je, za radą jednej z blogowiczek, zamknięte w słoiczku...
Czasami mamy ochotę na jakieś pieczywo. Kiedyś bywało tak, że rano, niechętnie (bo przecież rano), wyskakiwaliśmy do sklepu po bułki. Odkąd pokochałam suche drożdże (przechowuję je, za radą jednej z blogowiczek, zamknięte w słoiczku...
Oglądanie tv czasem przynosi dobre skutki :). Na Kuchni zwiedziłem Olivera jak pokazywał robienie domowego makaronu. Nigdy samodzielnie się nie porwałem na taką sztukę a tu nagle patrzę, że to banalnie proste!Następny dzień zaowocował kupnem...
W ramach wolnej chwili, wczoraj pozwiedzałem targi gastronomiczne. Międzynarodowe co jak co. W sumie dla przeciętnego zjadacza chleba to było tam niewiele, bo to bardzo branżowa impreza ale też nudne to nie było. Parę fotek poniżej.Pan z obsługi....
Ale dawno mnie tu nie było! Czasu zbrakło.Teraz też przerwa- jadę się rehabilitować do Konstancina...Zdjęcia takie sobie- robiła moja córka, jedząc . Tak trochę Z ŁACHY- i jadła (jedną ręką ) i zdjęcie robiła ( to już...
...z kremem na bazie śmietany o smaku wiśni! Muszę przyznać, że nigdy nie lubiłam tortów. Zawsze wydawały mi się jakieś takie za ciężkie, "mulące" i zapychające. Może to przez tłuste maślane masy, albo niesamowicie alkoholowe ciasto? I...
Błękitne niebo, 20 stopni, na rynku truskawki, rabarbar i maliny...Poczułam powiew lata i mimo, że może jeszcze nie czas...może jeszcze nie sezon...być może to wszystko bardzo drogie, ale to nic - jest wiosna i mi się chciało truskawek z...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).