Uwielbiam bezy. Najlepsze są oczywiście domowe. Nie wychodzą one tak białe jak te ze sklepu, ale to nawet i lepiej. Bezy nie są pracochłonne, ale ich suszenie trwa dość długo. Zaletą domowych bezów, jest brak konserwantów, a także możliwość...
Rolmopsy Śledzie marynowane i zawijane inaczej rolmopsy. Już jako małe dziecko uwielbiałam tak przygotowane śledzie. W tamtych czasach te sklepowe rolmopsy były całkiem jadalne, a dziś już nie bardzo. Zamiast śledzi sprzedają jakąś breję. Na...
Rolmopsy Śledzie marynowane i zawijane inaczej rolmopsy. Już jako małe dziecko uwielbiałam tak przygotowane śledzie. W tamtych czasach te sklepowe rolmopsy były całkiem jadalne, a dziś już nie bardzo. Zamiast śledzi sprzedają jakąś breję. Na...
Borodinsky Wspaniale pachnący chleb. Bardzo sycący, długo zachowuje świeżość. Dobrze, że posłuchałam Tili oraz Ali :* i upiekłam go na święta. Przepisem podzieliła się Tatter na forum CinCin. Składniki: Zaczyn: * 200 g mąki żytniej...
Borodinsky Wspaniale pachnący chleb. Bardzo sycący, długo zachowuje świeżość. Dobrze, że posłuchałam Tili oraz Ali :* i upiekłam go na święta. Przepisem podzieliła się Tatter na forum CinCin. Składniki: Zaczyn: * 200 g mąki żytniej...
Nowy rok powoli się rozkręca, a ja jeszcze nie rozliczyłam się z poprzednim :/ Mam taki plan na 2010 rok, żeby pozamykać niektóre wątki… Czy mi się uda? O tym za rok Może na początek zamknę temat świątecznego menu… Sałatka...
Nowy rok powoli się rozkręca, a ja jeszcze nie rozliczyłam się z poprzednim :/ Mam taki plan na 2010 rok, żeby pozamykać niektóre wątki… Czy mi się uda? O tym za rok :) Może na początek zamknę temat świątecznego menu… Sałatka...
Oto przepis na pyszną, gęstą zupę gulaszową. Świetna na zimne dni!!!Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 30 minut przygotowania + 1,5h gotowaniaLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg mięsa wieprzowego (może być polędwiczka wieprzowa albo...
Szpinak jest zdrowy i pyszny, o czym przekonałam się dopiero parę lat temu. Wcześniej kojarzył mi się głównie z paskudnym jedzeniem wmuszanym w przedszkolu...Tak przygotowany szpinak można podać jako dodatek do obiadu, lub użyć do wykonania...
To taki prosty, smaczny i trzymający długo świeżość chlebuś.Najlepiej wykorzystać do tego przepisu ziemniaki pozostałe z obiadu, które nadają się idealnie :)Składniki:* 800 g mąki pszennej chlebowej* ok. 500 ml ciepłej wody* 3 płaskie...
Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około pół godzinyLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg mięsa mielonego1 cebula1 ząbek czosnku1 puszka fasoli czerwonej z kukurydzą po meksykańsku Bonduelle (można zastąpić puszką fasoli, 1/2...
Pestkówka Świetna do aromatyzowania kremów, ciastek, tiramisu. Ma charakterystyczny „cyjankowy” tzn. migdałowy posmak ;) Lepiej nie nadużywać… z drugiej strony doskonała na prezent! ;-P Słodka i pyszna. Składniki: * 1/4 l...
Pestkówka Świetna do aromatyzowania kremów, ciastek, tiramisu. Ma charakterystyczny “cyjankowy” tzn. migdałowy posmak Lepiej nie nadużywać… z drugiej strony doskonała na prezent! ;-P Słodka i pyszna. Składniki: * 1/4 l spirytusu...
Pieczeń z łososia Danie proste i szybkie niesłychanie Marynata jest wyważona w smaku. Ryba wychodzi soczysta i aromatyczna. Godna świątecznego stołu. Przepis dostałam od Mamusi. Porcja dla 5-6 osób: * filet z łososia bez skóry (około 1 kg)....
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).