Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne (242223 przepisów)

  • Deser Pavlova w dwóch odsłonach

    Przepis dodany: na
    4.62
    Deser Pavlova w dwóch odsłonach
    Uwielbiam bezy. Najlepsze są oczywiście domowe. Nie wychodzą one tak białe jak te ze sklepu, ale to nawet i lepiej. Bezy nie są pracochłonne, ale ich suszenie trwa dość długo. Zaletą domowych bezów, jest brak konserwantów, a także możliwość...
  • Rolmopsy

    Przepis dodany: na
    4.81
    Rolmopsy
    Rolmopsy Śledzie marynowane i zawijane inaczej rolmopsy. Już jako małe dziecko uwielbiałam tak przygotowane śledzie. W tamtych czasach te sklepowe rolmopsy były całkiem jadalne, a dziś już nie bardzo. Zamiast śledzi sprzedają jakąś breję. Na...
  • Rolmopsy

    Przepis dodany: na
    4.61
    Rolmopsy
    Rolmopsy Śledzie marynowane i zawijane inaczej rolmopsy. Już jako małe dziecko uwielbiałam tak przygotowane śledzie. W tamtych czasach te sklepowe rolmopsy były całkiem jadalne, a dziś już nie bardzo. Zamiast śledzi sprzedają jakąś breję. Na...
  • Chleb Borodinsky

    Przepis dodany: na
    4.70
    Chleb Borodinsky
    Borodinsky Wspaniale pachnący chleb. Bardzo sycący, długo zachowuje świeżość.  Dobrze, że posłuchałam Tili oraz Ali :* i upiekłam go na święta. Przepisem podzieliła się Tatter na forum CinCin. Składniki: Zaczyn: * 200 g mąki żytniej...
  • Chleb Borodinsky

    Przepis dodany: na
    4.68
    Chleb Borodinsky
    Borodinsky Wspaniale pachnący chleb. Bardzo sycący, długo zachowuje świeżość.  Dobrze, że posłuchałam Tili oraz Ali :* i upiekłam go na święta. Przepisem podzieliła się Tatter na forum CinCin. Składniki: Zaczyn: * 200 g mąki żytniej...
  • Pożegnanie roku 2009

    Przepis dodany: na
    4.58
    Pożegnanie roku 2009
    Nowy rok powoli się rozkręca, a ja jeszcze nie rozliczyłam się z poprzednim :/ Mam taki plan na 2010 rok, żeby pozamykać niektóre wątki… Czy mi się uda? O tym za rok Może na początek zamknę temat świątecznego menu… Sałatka...
  • Pożegnanie roku 2009

    Przepis dodany: na
    4.78
    Pożegnanie roku 2009
    Nowy rok powoli się rozkręca, a ja jeszcze nie rozliczyłam się z poprzednim :/ Mam taki plan na 2010 rok, żeby pozamykać niektóre wątki… Czy mi się uda? O tym za rok :) Może na początek zamknę temat świątecznego menu… Sałatka...
  • Zupa gulaszowa

    Przepis dodany: na
    4.72
    Zupa gulaszowa
    Oto przepis na pyszną, gęstą zupę gulaszową. Świetna na zimne dni!!!Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 30 minut przygotowania + 1,5h gotowaniaLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg mięsa wieprzowego (może być polędwiczka wieprzowa albo...
  • Sałatka z karczochów

    Przepis dodany: na
    4.81
    Sałatka z karczochów
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 20 minutLiczba osób: 2Składniki:1 słoiczek karczochówok. 20 czarnych oliwek bez pestek1/2 słoiczka szparagów1 pomidor10 liści bazylii5 plasterków szynki wędzonejSos:oliwa z oliwek1/2 łyżeczki...
  • Szpinak

    Przepis dodany: na
    4.53
    Szpinak
    Szpinak jest zdrowy i pyszny, o czym przekonałam się dopiero parę lat temu. Wcześniej kojarzył mi się głównie z paskudnym jedzeniem wmuszanym w przedszkolu...Tak przygotowany szpinak można podać jako dodatek do obiadu, lub użyć do wykonania...
  • 125-PSZENNY IZY Z ZIEMNIAKAMI

    Przepis dodany: na
    4.70
    125-PSZENNY IZY Z ZIEMNIAKAMI
    To taki prosty, smaczny i trzymający długo świeżość chlebuś.Najlepiej wykorzystać do tego przepisu ziemniaki pozostałe z obiadu, które nadają się idealnie :)Składniki:* 800 g mąki pszennej chlebowej* ok. 500 ml ciepłej wody* 3 płaskie...
  • Szampańskiej zabawy

    Przepis dodany: na
    4.75
    Szampańskiej zabawy
    Życzę Wszystkim szampańskiej zabawy oraz spełnienia marzeń w Nowym Roku Aga z Zapiecka Posted in inne
  • Szampańskiej zabawy

    Przepis dodany: na
    4.65
    Szampańskiej zabawy
    Życzę Wszystkim szampańskiej zabawy oraz spełnienia marzeń w Nowym Roku :) Aga z ZapieckaPosted in inne
  • Burrito

    Przepis dodany: na
    4.68
    Burrito
    Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: około pół godzinyLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg mięsa mielonego1 cebula1 ząbek czosnku1 puszka fasoli czerwonej z kukurydzą po meksykańsku Bonduelle (można zastąpić puszką fasoli, 1/2...
  • ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE 2009

    Przepis dodany: na
    4.78
    ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE 2009
  • Wesołych Świąt!

    Przepis dodany: na
    4.57
    Wesołych Świąt!
    Moi Drodzy Znajomi i Nieznajomi, zdrowych, smacznych i radosnych Świąt Wam życzę Aga Posted in inne
  • Wesołych Świąt!

    Przepis dodany: na
    4.64
    Wesołych Świąt!
    Moi Drodzy Znajomi i Nieznajomi, zdrowych, smacznych i radosnych Świąt Wam życzę AgaPosted in inne
  • Pestkówka

    Przepis dodany: na
    4.49
    Pestkówka
    Pestkówka Świetna do aromatyzowania kremów, ciastek, tiramisu. Ma charakterystyczny „cyjankowy” tzn. migdałowy posmak ;) Lepiej nie nadużywać… z drugiej strony doskonała na prezent! ;-P Słodka i pyszna. Składniki: * 1/4 l...
  • Pestkówka

    Przepis dodany: na
    4.67
    Pestkówka
    Pestkówka Świetna do aromatyzowania kremów, ciastek, tiramisu. Ma charakterystyczny “cyjankowy” tzn. migdałowy posmak Lepiej nie nadużywać… z drugiej strony doskonała na prezent! ;-P Słodka i pyszna. Składniki: * 1/4 l spirytusu...
  • Pieczeń z łososia

    Przepis dodany: na
    4.58
    Pieczeń z łososia
    Pieczeń z łososia Danie proste i szybkie niesłychanie Marynata jest wyważona w smaku. Ryba wychodzi soczysta i aromatyczna. Godna świątecznego stołu. Przepis dostałam od Mamusi. Porcja dla 5-6 osób: * filet z łososia bez skóry (około 1 kg)....

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).