Kwiecień to dla mnie miesiąc kilku okazji do świętowania. Nie potrafię robić tortów, nie jestem ogólnie ich entuzjastką, więc nie trudno zgadnąć, na jakie ciasto padło ;)Przepis zaczerpnięty od Agnieszki. Niestety linijkowa równość nie...
Na dzień dzisiejszy, to mój ulubiony sernik. Mokry, ciężkawy, z mocną kwaśno-słodką nutą. Z jajek "0", o które zwykle nie jest łatwo, ale i w moim sklepie jak widać cuda się zdarzają ;). Sernik jest, a jakoby już go nie...
Moja druga zupa z mlekiem kokosowym. Orientalna z nazwy, pikantna w smaku, składnikowo przystępna, szybka i syta, pyszna i prosta. Matko, ile przymiotników na p! Indyjska dahl. Litera "p" ma udział w jeszcze jednym ważnym pojęciu. W sumie można...
Po raz kolejny skorzystałem z usługi Animoto i po raz kolejny jestem mile zaskoczony. Spójrz na poniższy film - jest on niskiej jakości więc zdjęcia są nieostre. Animoto przydaje się nie tylko jako narzędzie do tworzenia wspaniałego...
Ostatnio coraz częściej sięgam po nietypowe składniki. Wśród wielu nowości, moją uwagę przykuł właśnie czarny czosnek, po który jeszcze co prawda nie sięgnąłem, ale zamierzam, dlatego też przed zakupem chciałem sobie i Wam przybliżyć...
Nie da się ukryć, że uwielbiam bezy :)Niedawno prezentowałem pyszny rosyjski deser bezowy o nazwie Pavlova, teraz kolejny bezowy przysmak, tym razem angielski -Eton mess. Eton mess (czyt. bałagan w Eton), to nic innego jak kruszone kawałki bezów z...
A oto szybki wpisik z równie szybka sałatką, bądź surówką do obiadku. Idealnie pasuje do paluszków rybnych. Wiem, bo sama wypróbowalam :) Sałatka made by mła.Składniki:główka sałaty lodowejjedna duża rzodkiew białacebula...
Oto pierwsza część nowego cyklu Profile Fotografów Żywności.Rita Maas jest fotografem żywności z Nowego Yorku. Rita preze 15 lat swojej kariery pracowała z najlepszymi stylistami żywności z USA. Jej klientami była m.in. Martha Stewart. Rita...
Kiełbaski z soczewicą To danie nierozłącznie kojarzy mi się z Francją oraz oczywiście z kuchnią francuską (lentilles et saucisses de Morteau (ou de Montbéliard)), choć równie dobrze można je spotkać w kuchni hiszpańskiej (lentejas con...
Kiełbaski z soczewicą To danie nierozłącznie kojarzy mi się z Francją oraz oczywiście z kuchnią francuską (lentilles et saucisses de Morteau (ou de Montbéliard)), choć równie dobrze można je spotkać w kuchni hiszpańskiej (lentejas con...
Bardzo smaczne i zdrowe.Piekę je bardzo często.Polecam !Składniki na 12 sztuk:* 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej* ok. 150 ml ciepłego mleka* ok. 150 ml ciepłej wody* 2 łyżki masła* 1 całe jajko* 30 g świeżych drożdży* 2 płaskie...
Dzisiaj mam dla Was dwa przepisy na pyszne ciasteczka. Poza tym, że są to ulubione ciacha naszej Malutkiej łączy je coś więcej… po pierwsze świetnie się przechowują, można zrobić na zapas i trzymać w puszce (zwłaszcza potworne...
Dzisiaj mam dla Was dwa przepisy na pyszne ciasteczka. Poza tym, że są to ulubione ciacha naszej Malutkiej łączy je coś więcej… po pierwsze świetnie się przechowują, można zrobić na zapas i trzymać w puszce (zwłaszcza potworne...
Poziom trudności: łatweCzas przygotowania: około 15 minutLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg makaronu (na przykład parpadelle, polecam makarony firmy Mediterranea - są pyszne!)1/2 kg pieczarek250 ml śmietanki słodkiej 18%2 łyżki masłaparmezansól,...
Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 60 minutLiczba osób: 4Składniki:4 sznycle z indyka4 plastry żółtego sera (lub serka topionego w plastrach)szpinak według mojego przepisujajkobułka tarta4 łyżki olejusól, pieprzSposób...
Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 30 minut przygotowania + 60 minut gotowaniaLiczba osób: 4Składniki:1/2 kg schabu bez kości10 dag sera feta20 zielonych oliwek1/2 szklanki przecieru pomidorowego (lub 1 łyżeczka koncentratu...
Poziom trudności: średnieCzas przygotowania: 40 minutLiczba osób: 4Składniki:1 opakowanie grzybów mrożonych (np. borowików lub podgrzybków)1,5l rosołu lub bulionu1 łyżka masła50 ml śmietankipietruszkaSposób przygotowania:Grzyby...
Tort Izydor Warto go zrobić chociaż raz… Przepis pochodzi z książki Ewy Wachowicz “Słodki świat”. Proporcje na foremkę o średnicy 18 cm. Ciasto: * 3 jajka, * 80 g cukru, * 80 g miękkiego masła, * 60 g mielonych orzechów...
Tort Izydor Warto go zrobić chociaż raz… Przepis pochodzi z książki Ewy Wachowicz „Słodki świat”. Proporcje na foremkę o średnicy 18 cm. Ciasto: * 3 jajka, * 80 g cukru, * 80 g miękkiego masła, * 60 g mielonych orzechów...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).