Łyżka zawiedziona brakiem zadowalającej reakcji Widelca na poprzednią sałatkę, postanowiła Go zaskoczyć inną odsłoną brokuła. Pomyślała sobie: Może w tej wersji w końcu mu posmakuje i zmieni swoje negatywne nastawienie...
Ano tak! Pierwszy raz o takiej pizzy słyszałem od Anki. Po powrocie z wczasów w Turcji dzieliła się z nami wrażeniami. Między innymi ubolewała nad generalnie słabą jakością jedzenia w tureckich barach. Jako przykład wymieniła wtedy pizzę z...
Do chleba białego na zakwasie, wg Liski, dodałam semolinę, której worek zakupiłam jakiś czas temu i trzeba ją jakoś wykorzystać...Ile można jeść chleb tostowy! Chleb b. mi smakuje, mojemu mężowi też.Warto...
To jeden z moich smaków dzieciństwa. W soboty gdy mamie nie chciało się robić normalnego obiadu, zawsze robiła coś, co sama nazwała pizzą jajeczną :) Jeśli masz w domu kawałek szynki, sera żółtego i parę jajek to gra gitara!składniki:-...
Danie to wykonałem w pewien piątek po zajęciach. Miało być ot tak, na szybko, a wyszło bardzo smaczne. Oto jak to mniej więcej było:1 filet z piersi kurczaka100 g sera z niebieską pleśnią100 g camembert100 ml białego wytrawnego wina100 ml...
Torcik ten jest dość czasochłonny, lecz absolutnie wart pracy w niego włożonej. Zaskakuje połączeniem delikanej masy twarogowej z kwaśną konfiturą owocową i kakaową nutą. W większości przepisów do mas tego typu dodawana jest żelatyna,...
Pomysł na ten przepis podsunął mi tata. Opowiadał, że podczas ostatniego pobytu w Łebie jadł obiad w jakiejś restauracji, gdzie zamówił, jak się okazało, całkiem smaczny warkocz z polędwicy wołowej. To właśnie podsunęło mi tenże...
No właśnie... Ten nowy nabytek to ,,Kuchnia polska XXI wieku" autorstwa Wojciecha Modest Amaro (czy może powinienem odmienić Modesta Amaro - nie ważne). Co prawda samą treścią książki jestem nieco rozczarowany, jednak oczywiście musiałem od...
No i stało się! Założyłem sobie bloga. Postaram się nie stracić zapału w pisaniu go, chociaż z tym zazwyczaj różnie bywa. Chyba tyle na wstęp wystarczy... Zresztą zaraz napiszę drugiego posta, bardziej konkretnego. Pzdr.
W oryginale tytuł powinien brzmieć kurczak w cieście francuskim, ale danie to funkcjonuje też pod nazwą mumia i ta wersja jakoś bardziej przypadła mi do gustu. Korzystałam z przepisu znalezionego u Majanki, ale nie byłabym sobą gdybym czegoś nie...
No i przyszło lato! Co prawda póki co nie może się do końca zdecydować, czy chce się już na dobre rozgościć, czy tylko od czasu do czasu na chwilę pojawić, niemniej jednak pogoda coraz częściej skłania nas do pikników, plenerowych...
Przepis na te kulki dostałam wczoraj od szefowej. Są równie proste jak poprzednie ciasto, a nawet prostsze bo wszystko robimy na zimno :)składniki:- półtorej paczki herbatników (paczka taka jak przy poprzednim przepisie)- cukier puder (wg uznania)-...
Jakiś czas temu spędziłam miły weekend w Krakowie. Razem z Siostrą biegałyśmy po centrum handlowym w poszukiwaniu torebek, sukienki i butów ;) Oczywiście w międzyczasie zgłodniałyśmy ... standardowo do wyboru miałyśmy fast foody i Salad...
Na dzień mamy... jedni kupują prezenty. Ja owszem, kupiłam kwiatki, ale zamiast prezentu zrobiłam ciasto. Jakiś spory czas temu gdy odwiedzałam babcię, zostałam poczęstowana ciastem. Włożyłam kęs do buzi i krzyknęłam "O jezu!". Po czym...
Lody, lody dla ochłody! Ups, przepraszamy, to nie ta bajka... Dzisiaj proponujemy wam coś równie orzeźwiającego - chłodnik. Jako że nie jesteśmy fanami botwinki i buraków - głównych składników chłodnika - wyłączyłyśmy te warzywa z...
Wiosna i lato to dobry czas na serniki na zimno z owocami. Mój sernik na bazie jogurtu greckiego, z galaretką i truskawkami. Idealny z okazji Dnia Matki. Przepis pochodzi z tej strony, w niewielkim stopniu zmodyfikowany przeze mnie. Składniki na...
Wiem... Strasznie długo mnie nie było.. Ale już jestem...wracam...Nie będzie to jednak powrót w wielkim stylu, z jakimś wymyślnym, bardzo praco-, czasochłonnym i efektownym dziełem.. O nie.. Na takie jeszcze będziecie musieli poczekać;))) Ale i...
Wygląda na to, że zanosi się u nas na weekend z Nigellą, po prostu nie możemy wypuścić dobrej książki kucharskiej z rąk. Tak mamy ze wszystkimi dobrymi książkami, ciężko nas namówić wtedy na czytanie czegoś innego ;)Dzisiaj wykorzystamy...
Dziś jest bardzo kolorowo*...bo to inny dzień...wesoły...Dwa święta dzisiaj mam. Dwa dla mnie wyjątkowe, bo jestem blogująca mamą, a bloguję już okrągły rok!Ale dośc o mnie.Dzisiaj swoje świeto ma też bardzo ważna i wyjątkowa Osoba....
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).