Kto mi powie, że gotowanie jest czasochłonne, tego nazwę przesadzaczem i wymyślaczem. Ja to dzisiaj po raz kolejny obaliłam. Ale nawet mnie zaskoczyło, jak szybko zrobiłam to tajskie rajskie szamanie. W jedzeniu o to, według mnie, chodzi: żeby...
Ten przepis znalazłam na blogu Fabryka przepisów i od razu mi się spodobał. Takiej wersji murzynka jeszcze nie jadłam. Ciasto wyszło przepyszne, cięższe od typowego murzynka, ale nie tak jak brownies. Całości dopełnia krem na bazie serka z...
Gdy Kasia wymieniła składniki swojej pysznej słodko-kwaśnej sałatki, byłam zaskoczona: kombinacja żurawiny, syropu klonowego i melona była dla mnie całkowicie nowa. A teraz jest już i moja :)Składniki (duuuże porcje dla 2 osób):pół główki...
Sernik na migdalowym mlekuNowy sernik, kolejna proba, tym razem z mlekiem migdalowym wlasnej roboty.Ten migdalowy smaczek w serniku jest tylko lekko wyczuwalny, choc nie zalowalam migdalow. W koncu aby nadac mu charakteru nalozylam na wierzch cienka...
Sernik na migdalowym mlekuNowy sernik, kolejna proba, tym razem z mlekiem migdalowym wlasnej roboty.Ten migdalowy smaczek w serniku jest tylko lekko wyczuwalny, choc nie zalowalam migdalow. W koncu aby nadac mu charakteru nalozylam na wierzch cienka...
Zupa warzywna z zacierką W moim rodzinnym domu nazywana po prostu zacierką. Moja Mama pamięta z dzieciństwa zacierkę ze skwarkami, ale sama już takiej nie robiła, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem Ja znam smak zacierki gotowanej na kości, czyli...
Zupa warzywna z zacierką W moim rodzinnym domu nazywana po prostu zacierką. Moja Mama pamięta z dzieciństwa zacierkę ze skwarkami, ale sama już takiej nie robiła, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem :) Ja znam smak zacierki gotowanej na kości,...
Czarna soczewica, tytułowa black beluga, smakuje nie tylko ludziom o czarnych sercach i czarnych charakterach. Zapewniam osobiście. Jest smaczna i zdrowa i na pewno błyskawicznie rosną od niej mięśnie, haha!Bardzo łatwo przygotować dowolne danie z...
Przepyszna, lekka i delikatna babka. Słodka, ale bez przesady. Z chrupiącym, pistacjowym wnętrzem. Doskonała zarówno do herbaty jak i na piknik :) Ciasto można upiec w tradycyjnej formie na babkę, ale ja niedawno kupiłam foremkę na słodkie,...
Mam dziś dla Was coś pysznego. To był mój pierwszy raz, ale zdecydowanie nie ostatni! Nie wiedziałam, że kanapki z owocem mogą smakować tak ... jak smakowały czyli bosko! Rozpływająca się gruszka, chrupiące orzeszki oraz ostry posmak...
Ten post mógłby też nosić tytuł "pochwała prostoty", albo "śniadania wszech czasów", albo "buongiorno, prncipessa". Bruschetta to klasyk wśród włoskich przekąsek, świetnie nadaje się na śniadanie. Prosto, świeżo i bardzo aromatycznie. Taka...
Jeszcze przed świętami weszłam w posiadanie mrożonego królika i coś trzeba było z nim zrobić;) Postanowiłam trochę przewertować moje książki kucharskie i oto jest. Pyszny, kruchy, po prostu rozpływa się w ustach. A do tego ta duszona...
Dlaczego rzodkiewkowo - brokułowa nie miałaby być równie smaczna, jak kalafiorowo - kalarepkowa?Osobiście, nie znam żadnej przyczyny, dla której rzodkiewkę zaszufladkowano w kategorii kanapkowo - surówkowej. Fakt, że jako jedna z pierwszych...
Moja dwójka uwielbia kurczaka. Udka z kurczaka to jedno z nielicznych dań, które chłopcy zjadają w całości z talerza. A te udka, wg. przepisu z blogu Kwestia Smaku są po prostu pyszne. Nie wymagają dużego nakładu pracy i w przeciągu dwóch...
Pogoda ostatnio różna, niby zapowiadają upały, ale póki co – różnie z tym bywa. Mam dla Was w zanadrzu kilka bardzo letnich przepisów, ponieważ jednak nasz klimat nie może się zdecydować – ja też póki co nie będę.Dziś więc potrawa...
Lody pistacjowe Moja Młoda jest wielbicielką lodów. Na pierwszym miejscu są czekoladowe (niedługo pojawią się na blogu), a na drugim wszystkie pozostałe Niestety lody jakie można kupić w sklepie czy lodziarni nie spełniają moich oczekiwań...
Lody pistacjowe Moja Młoda jest wielbicielką lodów. Na pierwszym miejscu są czekoladowe (niedługo pojawią się na blogu), a na drugim wszystkie pozostałe :) Niestety lody jakie można kupić w sklepie czy lodziarni nie spełniają moich oczekiwań...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).