Bez sosiku pojawia się znowu na scenie po długiej przerwie. Po drodze udało nam się napisać nasze matury, zdać ustne egzaminy i teraz tylko pozostaje oczekiwanie na wyniki. Korzystając z wolnego czasu, wracamy w wielkim styli do naszych normalnych...
Bardzo ciekawe połączenie smaków łososia i pistacji. Delikatne mięso ryby zestawione z chrupiącymi, słonymi pistacjami, po prostu niebo w gębie :) Danie jest mało czasochłonne w przygotowaniu a prezentuje się naprawdę okazale. Moim zdaniem...
Piegus Ciasto makowe o strukturze piankowej, smaczne, a przy tym proste, szybkie i tanie. W latach 80-tych było bardzo popularne, to smak mojego dzieciństwa. Polecam, zwłaszcza tym którzy nie wiedzą co zrobić ze szklanką białek Składniki: * 1...
Piegus Ciasto makowe o strukturze piankowej, smaczne, a przy tym proste, szybkie i tanie. W latach 80-tych było bardzo popularne, to smak mojego dzieciństwa. Polecam, zwłaszcza tym którzy nie wiedzą co zrobić ze szklanką białek :) Składniki: * 1...
Tartelettes pommes-amandesWersja polskaPour cette recette on peut utiliser une pâte à tarte feuilletée achetée ou pate sablée maison, ça dépends de temps qu’on dispose. Les pommes peuvent etre remplacer...
Tartelettes pommes-amandesWersja polskaPour cette recette on peut utiliser une pâte à tarte feuilletée achetée ou pate sablée maison, ça dépends de temps qu’on dispose. Les pommes peuvent etre remplacer...
Sezon truskawkowy już dawno otwarty, a z biegiem dni pojawiają się inne sezonowe owoce i warzywa. Osobiście nie mogę doczekać się nowych jabłek, uwielbiam je. Takie twarde i trochę cierpkie mmm... aż ślinka mi pociekła:) W międzyczasie umilam...
Tarteletki z jablkami i migdalamiJest to blyskawiczny przepis na smaczniutkie ciasteczka z jablkami i o migdalowym zniewalajacym zapachu. Blyskawiczny jesli sie ma gotowe ciasto francuskie, jak nie to troche trzeba wlozyc pracy w przygotowanie...
Tarteletki z jablkami i migdalamiJest to blyskawiczny przepis na smaczniutkie ciasteczka z jablkami i o migdalowym zniewalajacym zapachu. Blyskawiczny jesli sie ma gotowe ciasto francuskie, jak nie to troche trzeba wlozyc pracy w przygotowanie...
Przepyszne, ciekawe w smaku ciasto. Wilgotne, dość ciężkie z chrupiącymi orzechami pistacjowymi. Za sprawą mavy, która przypomina trochę masę kajmakową, szafranu i kardamonu jest bardzo aromatyczne. Wspaniałe do popołudniowej...
Szybko, smacznie i konkretnie. Pikantnie, po tajsku - właśnie tak jak lubię. Przepis pochodzi z książki Gordona Ramsaya "Kuchnie świata", ale ja pozwoliłam sobie skorzystać z przepisu Z TEJ STRONY. Swoją książkę dopiero zamówiłam i czekam na...
Pisałam Wam kiedyś o zamiłowaniu Anglików do herbaty i całej kolekcji herbacianych przysmaków, które w związku z tym wymyślili. Wśród nich scones i flapjack’i to zdecydowany hit, ale całkowicie ex aequo zaszczytne pierwsze miejsce w...
Ostatnio robiąc listę zakupów na weekend gonił mnie czas i nie wysiliłam się za bardzo. Na obiad zaplanowałam kotlety mielone z ziemniakami i mizerią. Gdy jednak zabierałam się do gotowania dostałam weny twórczej i z tych samych składników...
Uwielbiam truskawki :)Lubię jeść je same, ze śmietaną, dodane do sernika na zimno, z cukrem, albo z octem balsamicznym i pieprzem. Lubię dżem truskawkowy, ciasto drożdżowe z truskawkami, kompot truskawkowy ... mogę pisać i pisać.U mojej Babci...
Ostatnio przeglądałam zdjęcia z różnych okresów moich chłopców i jak to bywa znalazłam zdjęcia tortów, które robiłam na przestrzeni ostatnich 4 lat z okazji chrzcin, urodzin... Zacznę od tych ostatnich: Tort orzechowo - kokosowy, na 2...
Nadszedł sezon na szparagi... Dzisiaj na obiad mamy zupę krem z zielonych szparagów z grzankami.Składniki:1 pęczek zielonych szparagów3-4 łyżki masłaokoło 4 szklanek bulionu warzywnego lub z kurczakasól i pieprz Wykonanie: Szparagi...
Ale nie tylko dla feministek i filozofek :) Majowe wydanie Wysokich Obcasów Ekstra zawiera efekty kulinarnego spotkania przedświątecznego pań Kręglickiej i Środy. Środę cenię za erudycję, elokwencję i konsekwencję, mam też do niej stary,...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).