Napój imbirowy Moim zdaniem nic tak nie gasi pragnienia w upalne dni jak ten napój. Dla mnie hit. Przepis wypatrzyłam dawno temu o tutaj. Składniki: * 60 – 90 g świeżego korzenia imbiru, * 2-3 łyżki cukru do smaku (wg mnie najlepszy będzie...
B. fajne; b. smaczne, łatwo i szybko się je robi. Nawet ja, jednoręki bandyta, nie miałam z nim problemu. SKŁADNIKI NA CIASTO: - 4 jajka ( białka i żółtka osobno )ethel-piecze.bloog.pl
Panna cotta Panna cotta, tzn po wlosku gotowana smietana i na tym jedynie polega przygotowanie tego deseru. Smaczny deser idealny na gorace dni. Skladniki :500ml lejacej pelnej smietany75g cukru3 platki zelatyny lub 6g zelatyny w proszkuOwoce do...
Panna cotta Panna cotta, tzn po wlosku gotowana smietana i na tym jedynie polega przygotowanie tego deseru. Smaczny deser idealny na gorace dni. Skladniki :500ml lejacej pelnej smietany75g cukru3 platki zelatyny lub 6g zelatyny w proszkuOwoce do...
Zainspirowana przepisem u Mirabelki, która znalazła go blogu Kwestia SmakuŁyżka postanowiła także spróbować tego połączenia smaków. W drodze powrotnej z pracy w ulubionym warzywniakuzobaczyła dorodne pęczki...
Lubicie risotto? Co za pytanie.. Jak można go nie lubić? Aksamitne, kremowe, z nutą parmezanu i ulubionymi dodatkami.. Proste, całkiem szybkie i przede wszystkim pyszne..A co powiecie na danie, które również jest aksamitne, kremowe, z nutą...
Jak już wspominałam wcześniej Natalka za 2 tygodnie kończy rok i przestaje być niemowlakiem. Dlatego intensywnie wykorzystuję ostatnie chwile na przepisy, do których mogę przypisać etykietę: dla niemowląt. Ostatnio była rybka, podejrzewam, że...
Gâteaux aux amandes et pêcheWERSJA POLSKALes petits gâteaux aux amandes qui fondent en bouche. Très gourmands et irrésistibles. Cette fois la version avec un petit morceau de fruit à l’intérieur. Ce...
Gâteaux aux amandes et pêcheWERSJA POLSKALes petits gâteaux aux amandes qui fondent en bouche. Très gourmands et irrésistibles. Cette fois la version avec un petit morceau de fruit à l’intérieur. Ce...
Kalafior uwielbiam w prostej formie: podgotowany, a potem smażony, z posmakiem lekkiego przypalenia :). Albo ugotowany, podawany z bułką tartą. Mniam. Ale od mniej więcej roku jestem fanką także innej wersji kwiatu kalafiora.Parafrazując Kasię...
Przed chwilą była Wielkanoc - no w każdym razie na naszym blogu - a nagle zrobiła się pełnia lata. Tabbouleh - znany również pod nazwą sałatka libańska - jest znakomitą propozycją na upalne dni. Może być elementem zimnego bufetu, stanowić...
1 bakłażan1 duży pomidor (sparzony, obrany ze skórki)ser fetaser mozarellaser gorgonzola (albo inny z niebieską pleśnią)sól, pieprz1 ząbek czosnkunatka pietruszki lub oreganoBakłażana pokoić w plastry o grubości ok. 0,5cm. Posmarować...
HejOstatnie nasze wpisy były z przepisami Nigelli. Ten poniżej miał być na zakończenie weekendu z tą Panią, lecz ilość spożycia pewnych środków, spowodowała dużą nieostrość zdjęć ;)Z tego powodu wpis pojawia się dzisiaj, po ponownym...
Ciastka bardzo migdalowe z brzoskwiniaJesli uwielbiasz to co migdalowe, to te ciastka sa prawdziwym przysmakiem. Najpierw zniewalajacy zapach podczas pieczenia, a pozniej dochodzi slodziutki smak migdalow, nie mozna sie im oprzec. U mnie poszly wszystkie...
Ciastka bardzo migdalowe z brzoskwiniaJesli uwielbiasz to co migdalowe, to te ciastka sa prawdziwym przysmakiem. Najpierw zniewalajacy zapach podczas pieczenia, a pozniej dochodzi slodziutki smak migdalow, nie mozna sie im oprzec. U mnie poszly wszystkie...
Co pijecie kiedy słońce sięga zenitu, a temperatura robi się nie do wytrzymania? Wodę, drinki z lodem, gorącą herbatę? A może macie swój sprawdzony sposób na ochłodzenie, jakiś składnik albo połączenie smaków, które działa? :) Podzielcie...
Myślę, że mogę już powiedzieć, że sezon truskawkowy jest w pełni. A jeśli nawet jeszcze nie jest, to lada chwila będzie. Postanowiłem i ja skorzystać ze sposobności i przygotowałem lody. Początkowo miał to być sorbet truskawkowy, a wyszło...
Przypomniało mi się jeszcze jedno danie pochodzące z mojej ulubionej restauracji Atelier, od pana Wojtka. Długo się zastanawiałem, jak mógłbym wykonać to danie samodzielnie, w domu. A gra była warta świeczki, gdyż jest to zdecydowanie moja...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).