Wyszukiwarka przepisów kulinarnych...

Chcesz dodać swój lub ulubiony blog... napisz (kontakt w stopce)

Ostatnie przepisy kulinarne (242223 przepisów)

  • Przekornie na św. Patryka... Ciasteczka kardamonowe, bardzo kruche...

    Przepis dodany: na
    4.84
    Przekornie na św. Patryka... Ciasteczka kardamonowe, bardzo kruche...
    Nie będzie dziś ani o piwie ani niczym zielonym. Z zielonych rzeczy miałam dziś do czynienia tylko z wietnamską herbatą, zielonymi światłami na ulicach i zielonymi łupinkami kardamonu, bez których te ciastka nie byłyby sobą.Nawet jeśli nie...
  • Pełnoziarnsity chleb orkiszowy z ziarnami wg Hildegardy z Bingen

    Przepis dodany: na
    4.48
    Pełnoziarnsity chleb orkiszowy  z ziarnami wg Hildegardy z Bingen
    Dostałam ten przepis razem z automatem do pieczenia chleba na małej karteczce, zapisany długopisem. Najpierw nie zwróciłam uwagi na to, kim była Hildegarda. Dopiero gdy przypadkowo czekając na lotnisku i czytając magazyn "Kuchnia" natknełam się...
  • Nowy twardy koleżka ;)

    Przepis dodany: na
    4.89
    Nowy twardy koleżka ;)
    Przycięta do odpowiedniego rozmiaru płyta granitu. Troszkę się ubrudziła przy pierwszym użyciu.Czas przedstawić nowego mieszkańca bloku. Twardy z niego typ, niczym granit :).Otóż nowym domownikiem stał się kamień do pizzy. Od jakiegoś czasu...
  • Wiosenne spaghetti

    Przepis dodany: na
    4.87
    Wiosenne spaghetti
    Czasem najprostsze potrawy smakują najlepiej:)Lekkie i bardzo smaczne, z parmezanem, orzeszkami piniowymi, oliwą z oliwek extra vergine, skórką z cytryny i listkami świeżej bazylii, mięty i pietruszki. Polecam:)Składniki na 2 porcje:250g spaghetti2...
  • Kakaowe placuszki

    Przepis dodany: na
    4.64
    Kakaowe placuszki
    Takie mam wrażenie, że chyba wiosna się zbliża. Storczyki na parapecie zakwitły. I grudnik. Na wiosnę zakwitł po raz drugi. To może ciągle zimę czuje?Mam problem.  Z nazewnictwem. Niby co to są racuchy, a co bliny? Co dom, inaczej się je...
  • Kakaowe placuszki

    Przepis dodany: na
    4.52
    Kakaowe placuszki
    Takie mam wrażenie, że chyba wiosna się zbliża. Storczyki na parapecie zakwitły. I grudnik. Na wiosnę zakwitł po raz drugi. To może ciągle zimę czuje?Mam problem.  Z nazewnictwem. Niby co to są racuchy, a co bliny? Co dom, inaczej się je...
  • Kasza po hiszpańsku

    Przepis dodany: na
    4.57
    Kasza po hiszpańsku
    Proste, smaczne i szybko się robi:)Mi bardzo przypadła do ugustu - jest rozgrzewająca i sycąca. Smakowała nawet mojemu S. który za kaszami nie przepada. Pomysł na tą kaszę znalazłam w książce o kuchnii wegetariańskiej.Składniki:2 i pół...
  • 'ZROGALONE' BUŁKI MAŚLANE

    Przepis dodany: na
    4.74
    'ZROGALONE' BUŁKI MAŚLANE
    Weekendowa piekarnia #109 proponuje maślane bułki. U mnie jednak przybrały one inną postać i zyskały dodatkową zawartość. W efekcie dzisiaj na śniadanie szef kuchni :) zaserwował rogaliki z nadzieniem z gorzkiej czekolady. Zjedliśmy je z...
  • Zupa kasza (krupnik)

    Przepis dodany: na
    4.50
    Zupa kasza (krupnik)
    Nie wiem dlaczego, ale dość rzadko jemy zupy, zupełnie to niezrozumiałe, bo zupy są i pożywne i w zasadzie robią się same. Do tego można je mrozić, pasteryzować… Krupnik na Kociewiu zwany zupą kasza, jest typową polską zupą, kojarzy mi...
  • Lasagne z pełnoziarnistych naleśników z zielonym pesto i warzywami

    Przepis dodany: na
    4.76
    Lasagne z pełnoziarnistych naleśników z zielonym pesto i warzywami
    Lasagne zrobiłam z warzywami korzeniowymi- tak na pożegnanie zimy:)A na powitanie wiosny zielone, orzeźwiające pesto:) Warzywa korzeniowe połączyłam z sosem beszamelowym, przełożyłam naleśnikami posmarowanymi pesto i zapiekłam pod parmezanem....
  • Skorzonera - co to jest i jak to się je

    Przepis dodany: na
    4.65
    Skorzonera - co to jest i jak to się je
    Nazywany też Wężymordem... Jednak tą drugą nazwę uważam za mniej odstraszającą i przy takiej pozostanę:) Słyszałam o tym warzywie tylko z opowiadań taty mojego S. W końcu teraz- już na koniec zimy skusiłam się kupić na rynku kilka takich...
  • Grande Escapade - update z Laosu

    Przepis dodany: na
    4.56
    Grande Escapade - update z Laosu
    Witajcie wszyscy ci co wciąż zaglądacie na mojego bloga, pomimo iż od kilkunastu tygodni nic się tutaj nie dzieje:) Mając wolną chwilę postanowiłam coś dla Was opublikować. Nasza eskapada ma już za sobą dwa miesiące. Na azjatycki jej odcinek...
  • Wiosenny stir-fry, czyli co gotujemy, gdy za oknem słońce…:)

    Przepis dodany: na
    4.62
    Wiosenny stir-fry, czyli co gotujemy, gdy za oknem słońce…:)
    Jest fajnie. Naprawdę. Dziś słońce świeciło nie przez 15 minut, tylko przez cały dzień.Jest super. Serio! Bo jak pojawia się słońce, super po prostu być musi.Jest pięknie. Mówię Wam! Pięknie, kolorowo, cudownie. Bo przecież wspaniały jest...
  • Białe i kakaowe beziki przekładane cytrynowym kremem

    Przepis dodany: na
    4.49
    Białe i kakaowe beziki przekładane cytrynowym kremem
        Ostatnio miałam sporo białek, więc przyszedł idealny czas na beziki:) Zrobiłam je z przepisu znalezionego na forum cin cin. Zafascynowało mnie to, żeby cukier rozpuścić w białkach w kąpieli wodnej i dopiero później wszystko...
  • ZIELONO MI

    Przepis dodany: na
    4.46
    ZIELONO MI
    Nie zawsze lubiłam szpinak. Kiedyś wręcz go nie znosiłam i pamiętam taką scenę z dzieciństwa jak zgarniam ręką po kryjomu papkę szpinakową z talerza i karmię nią mojego psa, który siedzi pod stołem. Miałam szczęście, że piesek był...
  • roladki miodowo-czosnkowe

    Przepis dodany: na
    4.55
    roladki miodowo-czosnkowe
    Może Wam się wydać dziwne to zestawienie, sama na myśl o tym byłam zaskoczona, niemniej jednak efekt jest oszałamiający! Jak już raz spróbujecie, to nie ma siły, ten smak będzie do Was wracał. Szynkę można podawać w różnej formie. Tym...
  • ŁOŚ I SPÓŁKA ;)

    Przepis dodany: na
    4.52
    ŁOŚ I SPÓŁKA ;)
    Od kiedy pierwszy raz zakupiłam imbir w postaci korzenia, a nie jak wcześniej sproszkowany rozsmakowałam się w nim na nowo. Zaczęłam używać go w różnych konfiguracjach kulinarnych. Oto jedna z nich: ciasteczka imbirowo-korzenne. Są pyszne i...
  • Caponata – sycylijski gulasz z bakłażanów

    Przepis dodany: na
    4.88
    Caponata – sycylijski gulasz z bakłażanów
    Gdy nie wiadomo, o co chodzi – najpewniej chodzi o Jamiego. Zawsze, gdy zapraszam gości i chcę poeksperymentować z nowymi przepisami, najpierw zaglądam właśnie do niego – niekoniecznie po gotowe potrawy, czasem po prostu dla inspiracji. I tak...

Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było, proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.

Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
  • ...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową. Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
  • ...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu, aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań. Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).