Bigos z młodej kapusty Bigos z młodej kapusty to obowiązkowe danie wiosenną porą. Można go przyrządzić w wersji mięsnej lub jarskiej. Dziś propozycja z boczkiem i kiełbasą. Palce lizać....
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną młodą kapustę z koperkiem. Tak przygotowaną kapustę możemy podać do ziemniaków z mięsem, samego mięsa, z kaszą a nawet pasuje do ryżu. Jeżeli ktoś jeszcze nie zna tego...
Składniki :ok.1 kg mięsa z dzika (polędwica i schab)2 marchewki1 spora cukinia2 cebule, liść laurowykilka ziaren jałowca i pieprzu czarnegotłuszcz do smażeniasól, mąkaPrzygotowanie:Mięsa pokroiłam na dość małe i cienkie kawałki, otoczyłam...
Jabłka w cieście Jabłka w cieście to rodzaj racuchów z jabłkami, tylko w tym przypadku jabłek nie ścieramy ani nie kroimy w małe kawałki lecz jabłka obieramy, wydrążamy środki i...
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski deser. Idealne połączenie bezy włoskiej z bitą śmietaną, pastą pistacjową i siekanymi pistacjami.Składniki:szklanka śmietany 30 %100 g cukru60 g pasty z pistacji30 g niesolonych...
Witam serdecznie, sezon szparagowy w pełni, więc tym razem propozycja na pyszny obiad, ze szparagami i makaronem w roli głównej. Danie jest proste w przygotowaniu, bardzo smaczne i sytne. Polecam wypróbować przepis.Do przygotowania dania będziemy...
To kolejne moje kulinarne odkrycie z książki "Lubię" . Z niej też pochodzi przepis na sernik z mango. Sernik doskonały, bardzo kremowy. Nazwany przez autorów - M. Mądrą-Pawlak i J. Pawlaka -"sernikiem o Indochinach" ze...
Kto by pomyślał, że duet szparagi - truskawki będzie aż taki dobry :)Niby nic, a człowiek najedzony.Korzystajcie z sezonówek, tak szybko przemijają :)Co trzeba?500 g zielonych szparagów =1 pęczek150 g truskawek50 g dowolnej sałaty/mixu...
Ostatnio zakwas pszenny działa bez zarzutu i robię na nim różne chleby. Ten jest z rodzaju codziennych, które się nie nudzą. Smaczny świeży i starszy, w każdym "wieku" smakuje wybornie. Polecam. Robiłam go też wyłącznie z...
Składniki :2 średniej wielkości selerybutelka białego wytrawnego winasok z 1 cytryny lub 3 łyżki octu jabłkowego3-4 łyżki mioduPrzygotowanie:Obrane selery pokroić drobno lub zetrzeć na tarceWsypać do słoika i zalać winem, przykryć...
Szarlotka z rabarbarem i pianką Szarlotka z rabarbarem to wypiek sezonowy, dlatego trzeba korzystać póki czas i cieszyć się smakiem rabarbaru. Oprócz klasycznego kompotu, drożdżówek z rabarbarem,...
Witam serdecznie, dzisiaj propozycja na szybki w przygotowaniu deser z mango, który swoim wyglądem przypomina żółty ser. Deser jest bardzo smaczny, lekki i orzeźwiający, Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiego deseru, to polecam przygotować.Do...
Jakie cechy powinny posiadać wyśmienite pierogi ? Cieniutkie i miękkie ciasto oraz dużo smacznego, dobrze przyprawionego farszu. Podane na ciepłym talerzu, polane aromatycznymi dodatkami stanowią danie kompletne. Pierogi ruskie, niby to nic takiego...
Składniki :ok.30 dag gotowanego mięsa, u mnie z indyka i wołowina1 duża cebulasól, pieprz, ostra papryka mielonasmalec, ewentualnie masło1/3 kostki bulionowejPrzygotowanie:Cebulę pokroić, przesmażyć na tłuszczuMięso i cebulę zmielić...
Kolejny obiad z cyklu: na wynos i na szybko. Możemy zabrać go ze sobą do pracy i odgrzać w mikrofalówce. Poza tym jest zdrowo i kolorowo, czyli tak jak być powinno.2 filety z kurczaka2 brokuły100g sera mozzarella4 ząbki czosnku2 łyżki śmietany...
Muffinki kojarzą się ze słodkim deserem. Tymczasem wytrawne, na słono są równie pyszne! Sprawdzają się jako kolacja/śniadanie na ciepło lub przekąska na imprezę. Robi się je dosłownie w kilka chwil, ze składników, które znaleźć możemy w...
Oszukana tarta - bo bez kruchego ciasta a w wersji fit:) Polecam na zdrowy obiad. 400g mięsa mielonego z piersi kurczaka lub indyka 1kg cukinii 2 cebule3 jajka 1 pęczek koperku 150g tartej...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).