Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w cieście filo z miodem i prażonymi ziarnami sezamu. Gotowe pakieciki można również zrobić w wersji smażonej, ale wtedy danie będzie bardziej kaloryczne. Składniki:plaster sera...
Rogaliki drożdżowe z nutellą Rogaliki drożdżowe to klasyka. Tym razem upiekłam je z nutellą, która zalegała mi w szafce. Rogaliki wg tego przepisu są puszyste i smaczne. Wychodzi ich 32, choć ciasto można podzielić na...
Sałatka z porem i czerwoną fasolą Sałatka porowa jest u nas w domu bardzo popularna. Przyrządzamy różne jej wersje, ale niezmiennie smakuje wszystkim i zawsze znika w kilka chwil. Tym razem wersja z...
W Kwietniowej Piekarni upiekłam chleb zaproponowany przez Amber. Bazą w nim jest japoński zaczyn yudane. Żeby uzyskać zaczyn należy połączyć mąkę z gorącą wodą w temperaturze 90 stopni w stosunku 1 do 1. Powoduje...
Ślimaczki ,zawijaski z ciasta francuskiego wyszły szczerze pyszne!Są mega sycące, mogą więc śmiało stanowić wartościową przegryzkę np. w pracy :) I na zimno i na ciepło smakują extra!Nadzienie idealnie się komponuje z fetą i...
Szarlotka z budyniem Kto z nas nie lubi szarlotki? Dziś przedstawiam nieco urozmaiconą wersję, bo z dodatkiem budyniu. Jest na prawdę smaczna, a nieco inna od wersji klasycznej. Warto wypróbować....
Delikatny i wyjątkowo prosty do przygotowania pieczony pasztet z selera, to ciekawy pomysł na urozmaicenie śniadania. Ten przepis przyda się tym, którzy na co dzień nie przepadają za smakiem i zapachem selera - jestem w tej grupie ;) i zdradzę Wam,...
Delikatne, lekkie ciasto typu sernikowego z jogurtem greckim i bez sera (przypominam ciekawym iż włoska ricotta nie jest serem; to produkt mleczny otrzymywany z serwatki). Bardzo rześkie i świeże dzięki dodatkowi borówek amerykańskich i...
Pojawił się ostatnio w moim mieście sklep z pysznymi rybami. Przywiezione z prosto z nad morza, świeże i wędzone. Kupiliśmy wędzoną doradę i pstrąga. Dorada zniknęła błyskawicznie, a pstrąga postanowiłam wykorzystać trochę inaczej -...
Przepis na włoską drożdżową ciabattę, którą możemy podawać w kanapkach na ciepło lub jako dodatek do sałatki czy zupy. Wymaga użycia miksera, ponieważ ciasto jest bardzo delikatne i luźne. Ale dzięki temu otrzymujemy lekkie i wilgotne...
Blog obchodzi dziś swoje 8. urodziny. Z tej okazji wrzucam przepis na pyszne domowe bajgle :)Wyjdzie ok. 10 sztuk Polecam!Co trzeba?650 g mąki + 3 łyżki na zaczyn25 g świeżych drożdży2 łyżki cukru250 ml letniej wody100 ml...
Jajka faszerowane kiełbasą Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Podaję więc przepis na moje ulubione jajka faszerowane kiełbasą. Banalnie proste i szybkie danie. Taki farsz można również wykorzystać jako pastę...
Szybki do zrobienia i pyszny, na dodatek bez jajek, mąki i cukru. Flapjack to brytyjski batonik owsiany, do którego nawiązuje deser. U nas z jabłkami i żurawiną, ale smak można modyfikować wedle uznania. Mój flapjack jest nieco luźny,...
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara, dania pochodzącego z włoskiego regionu Lacjum, z okolic Rzymu. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko kilka niezbędnych składników, a jeżeli zależy nam aby danie było jak najbardziej...
Mazurki gotowe. Zwykle piekę jeden mazurek pomarańczowy i jeden mazurek czekoladowy W tym roku postanowiłam nieco urozmaicić wypieki i tak powstał mazurek śliwkowo czekoladowy. Użyłam ksylitolu, powideł...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).