Boeuf Strogonow – nazwa ta pochodzi od boeuf – z francuskiego „wołowina” i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Jest to popularne danie, które w Polsce nazywane jest Strogonow – nieco błędnie z...
Czosnek niedźwiedzi to roślina najzasobniejsza w siarkę. Ma jej sporo kapusta, kalafior, jarmuż, chrzan i rzeżucha, ale czosnek niedźwiedzi to prawdziwy rekordzista.Warzywa bogate w siarkę dostarczają energii mitochondriom, wspomagają efektywne...
Lekkie i puszyste jak chmurka racuszki drożdżowe.Wypróbowany przepis, składniki i przyprawy na racuszki drożdżowe z jabłkami. Przepis na pyszne, delikatne i pulchne w środku, a z wierzchu chrupiące, racuszki drożdżowe z...
Roladki z udźca indyka to szybkie i proste danie, idealne dla wszystkich tych, którzy lubią jeść mięso. Udziec indyka nie jest tak suchy jak filet, nie jest też w smaku tak specyficzny jak typowe białe mięso. Udźce przygotowałam z boczkiem,...
Ten sernik podałam jako świąteczny deser, no i powiem że znikał szybko.Pewnie nie ma znaczenia jakie owoce użyjecie ale powiem nieskromnie że z borówkami jest mega.Przepis znalazłam na blogu u FiK-a i tak jak napisał Szymon upieczone borówki...
Za chwilę Majówka, czas pikników, grillów i wycieczek. Dziś mam dla Was przepis, który idealnie sprawdzi się jako przekąska w plenerze, przystawka na grillu czy też drugie śniadanie zamiast kanapki. Börek to wywodzący się z Turcji placek...
Słońce, słoneczko... tylko małolata posiała mi gdzieś okulary słoneczne. W zamian za to rekwiruję jej część słodyczy ze świątecznych paczek hihi ;D Schab w lekkiej i aromatycznej wersji. Takich dań pewnie każdy szuka wraz z nadchodzącymi...
Hala Sportowa w Łodzi to taki trochę relikt PRL - owski.Dotarliśmy do niej przy okazji odwiedzenia willi Rychterów i parku Klepacza, stoi tuż obok.Kiedyś była jedynym ośrodkiem gdzie działo się życie sportowe i kulturalne w Łodzi.CZYTAJ DALEJ
Uwielbiam młodą kapustę! Jak tylko pojawia się w sklepach zawsze kupuję i korzystam ile się tylko da. Na moim blogu znajdziecie już wiele pomysłów na wykorzystanie młodej kapusty, polecam gorąco! Dziś proponuję młodą kapustę zapiekaną w...
Tadam! Oto rewelacyjny pomysł na kurczaka od blogerki kulinarneprzeboje.Pyszny, soczysty kurczak w kremowym sosiku na bazie mascarpone. Niebo w gębie. Może nie wygląda, ale smakuje- wierzcie na słowo :)Podawać z ryżem, albo jak ja- z trendy...
Dzień dobry :-) Wiem, że po świętach na pewno macie dość słodkości i ten sernik też wiele osób już robiło, ale wrzucam przepis, bo jest rewelacyjny. Ja go wprost uwielbiam, nawet mój mąż, który fanem serników nie jest twierdzi, że ten...
Nie ma co ukrywać - w tygodniu przeważnie jem na śniadanie kanapki.Ale gdy mam więcej czasu lubię zjeść coś co wymaga ode mnie większego wkładu pracy.Omlet biszkoptowy jest nieco czasochłonny, ale warto rozpocząć z nim dzień.Możecie...
Czasem pytacie nas "Co można zrobić orzeźwiającego np. na spotkanie typu letni grill tudzież inna jakże miła forma spotkania z bliskimi?" :) Odpowiedź jest wręcz banalna... można zrobić wszystko, pod warunkiem, że jest to proste i szybkie w...
Tęskno mi już za owocami z krzaczka czy gałązki.Czereśnie miałam jeszcze zamrożone więc je wykorzystałam do zrobienia naleśników z serem i owocami właśnie.Takie połączenie jest pyszne, polecam gorąco.Ser i czereśnie w naleśnikach.CZYTAJ...
Co roku na Wielkanoc gotuję dla spragnionych polskich smaków najbliższych żur po staropolsku z prawdziwkami. Różni się on przede wszystkim kolorem, gdyż grzyby nadają mu barwę intensywnie brązową. Także w smaku bardzo się wyróżniają, choć...
Delikatne i puszyste niczym chmurki, słodkie i pachnące wanilią, dla kontrastu podane z rabarbarem karmelizowanym na intensywnym w smaku miodzie gryczanym z dodatkiem truskawek. Gwarantuję niebo w gębie :) 3 porcje: 2 jajka szklanka kefiru 1,5...
“W czasie deszczu dzieci się nudzą, to ogólnie znana rzecz…” Choć słowa piosenki Kabaretu Starszych Panów liczą sobie już przeszło 50 lat, nic nie straciły ze swojej aktualności. Jako mama…The post 10 miejsc, w których spędzisz...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).