Ogromną zaletą tej potrawy jest to, że wchodzę do kuchni, wrzucam do garnka kilka składników i po 20-30 minutach wychodzę z miską pysznej aromatycznej zupy. Składniki:- 500 gramów pieczarek- 1 cebula- marchewka- 2 pietruszki- ćwiartka...
Kotlety pieczarkowe z kaszy gryczanejPierwszy raz takie kotlety jadłam w jednej z restauracji w Gdańsku i bardzo przypadły mi do gustu. Po powrocie do domu spróbowałam je odtworzyć i oto co z tego wyszło … moim zdaniem są pyszne … no ale...
Nadeszła wiosna i chociaż obecnie jest deszczowa, staram się przywołać piękną pogodę i słońce komponowaniem wiosennych przepisów. Jak na razie króluje u mnie rabarbar, ale już lada moment, miejmy nadzieje uśmiechać się do nas będą ze...
Gdy ryneczki i stragany zalewają szparagi, to znak, że za moment będziemy mieć dostępne wszystkie młode warzywa. Na naszych talerzach znów zagoszczą kolory. Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego warto korzystać i przygotowywać z nich zupy,...
Dzień dobry :-) Dzisiaj przepis na kotlety drobiowe po parysku. Oczywiście zamiast kurczaka możemy użyć schabu, czy mięsa z indyka. Ten kotlet różni się od tradycyjnego tym, że mięso jest panierowane tylko w mące i jajku. Do jajka dodajemy...
To danie to jest hit totalny! Przepyszne i wyśmienite. Przygotowanie tego posiłku zajmuje jakieś 15 do 20 minut. Pesto z młodej botwinki i buraczków zaskoczyło mnie tak bardzo, że wjeżdża na stałe do naszego menu, a wszystko za sprawą...
"Złota klatka" Camillii Lackerg to pierwszy tom nowej sagi.Camilla Lackberg na pewno jest wszystkim dobrze znana. Bardzo się ucieszyłam, gdy zobaczyłam, że powstaje jej nowa saga. Pierwsza część nowej sagi nosi tytuł "Złota klatka".Główna...
Życie jest podzielone na różne etapy i na różne role. W każdej dowiaduję się o sobie czegoś nowego…Ostatnio spełniałam rolę opiekunki bliskiej osoby po poważnej operacji. Codziennie musiałam wykonać szereg obowiązków z tym...
To ciasto drożdżowe z rabarbarem jest:średnio trudne do zrobienia,bardzo puszyste, miękkie i wilgotne,pyszne!Ciasto drożdżowe z rabarbaremSkładniki (na kwadratową formę o boku 21–23 cm):Rozczyn 25 g świeżych drożdży 1 łyżka...
Zostały Wam młode ziemniaki z obiadu? Jeśli tak, to można z nich przygotować prostą, szybką i smaczną kolację na ciepło. Młode ziemniaki z chorizo – przepis: 400-500 g ugotowanych młodych ziemniaków 150 g chorizo natka pietruszki...
Zajadajmy się dzisiaj zupą owocową, pyszną i aromatyczną.Owoce do zupy zarówno świeże jak i mrożone będą znakomite.Ja miałam mrożone bo zamrażarkę czas przygotować do kolejnego sezonu i opróżnić szuflady.Świeże idealnie się do zupy...
Rabarbarowe łodygi już wczesną wiosną wyrastają ku słońcu na mojej warzywnej rabacie. Wyprzedzają truskawki, czereśnie i porzeczki, dlatego jako pierwsze lądują w naszych wiosennych deserach. Najchętniej dodaję je do muffinek, które są...
Puszyste ciasto z rabarbarem i migdałami Ja wiem, że nie wszyscy tak kochają rabarbar i ciasta z rabarbarem jak ja. Ba! Znam taki co go nie znoszą ;) Znam też takich co nie lubią wypieków z rabarbarem, a potem zjadły to puszyste ciasto z...
To nie błąd! Nie chodzi o nasz kompot, a anglosaski compote, czyli deser z duszonych w syropie i przyprawach owocach. Jest to proste danie, którego tradycja sięga czasów średniowiecza. Compote jest prosty do przygotowania, ugotowany z lokalnych,...
Tegoroczny, wyjątkowo deszczowy maj nastraja mnie do pieczenia ciast bardziej jesiennych, niż wiosennych. Jeszcze niewiele krajowych owoców pojawia się na straganach, więc czuję się w pełni usprawiedliwiona, piekąc kolejną blaszkę ciasta...
Te pulchne placuszki to prawdziwy hit w naszym domu. Podstawowym przepisem dzieliłam się z Wami na początku miesiąca, a teraz proponuję wersję pachnącą cytryną i miętą. Podane z orzeźwiającymi truskawkami i nerkowcami stanowią super opcję na...
Dorsz to bardzo popularna w Szkocji ryba. Często przygotowuje się z niego tradycyjny "Fish & Chips", ja jednak wolę to danie z łupaczem, a dorsza wolę wykorzystać w inny sposób. Dorsz świetnie komponuje się z ziemniakami i różnymi warzywami,...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).