Czyli sobotni obiad na szybko. Ryba, troche panierki z parmezanem i zielona pietruszka a do tego mlody zielony groszek i mloda cukinia. Nieco bazyli, kilka kropel oliwy i obiad gotowy!3 porcjePrzygotowanie 25 minut3 porcje rdzawca2 lyzki maki1 jajko2 lyzki...
Kremowa zupa ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim. Smaczna, sycąca, nieskomplikowana i zdrowa. Można podawać ją posypaną szczypiorkiem, z kleksem śmietany, dodatkowo z grzankami lub świeżą bagietką.
10 lat...tyle czasu minelo juz od opublikowania na tym blogu pierwszego wpisu :) Chcialoby sie powiedziec: "kawal czasu" i tak wlasnie jest. Dokladnie pamietam, jak wybieralam nazwe bloga, jak robilam pierwsze nieudolne zdjecia (do dzis nie moge na nie...
Lubię zaglądać do szuflady lodówki tej z warzywami. Dziś znalazłam w niej buraka i czerwoną kapustę. Miałam puszkę fasoli i wyszła zupa pełna smaku zaprawiona koncentratem pomidorowy. Do tego posmak jabłkowego octu, odrobina jogurtu i grzanki...
Dzień dobry kochani,dawno mnie tu nie było. Jakoś ostatnio dużo spraw na głowie i w ciągłym pędzie. Mam dla Was kilka zaległych fajnych przepisów i korzystając z weekendu majowego postaram się trochę podgonić blogowanie. Zapraszam Was też do...
Mięciutkie placuszki z mąki pszennej, idealne do zawijania w nie kawałków grillowanego mięsa lub warzyw. Łatwe do przygotowania, z kilku podstawowych składników, dostępnych w każdej domowej spiżarce. Miękkie i elastyczne od razu po...
Wiosenna ryba panierowana z sosem chrzanowym i rzodkiewką – to pomysł na pyszny obiad, nie tylko na piątek. Ostatnio wyjechaliśmy na weekend do znajomych i przy okazji wpadliśmy na kolację do North Fish, gdzie mieliśmy okazję zjeść nowość...
Taką pastę robi się bardzo szybko i jest znakomitym dodatkiem do chleba, makaronów, jako dip do warzyw a także mięs grillowanych, polecam.Mnie smakuje wychłodzona ale i an ciepło jest przepyszna.Smarowidło do chleba z warzyw.CZYTAJ DALEJ
To byla nasza wczorajsza, piatkowa kolacja! Pysznosci. Pomysl na to polaczenie widzialam przypadkiem, podczas ostatnich wakacji we francuskiej TV. Niczego nie zapisujac postanowilam odtworzyc.I wyszedl nam niezwykly kolacyjny talerz, typowo wiosenny a...
Wracając wczoraj z pracy do domu zjechaliśmy na przeuroczy zakątek w Rąbieniu.Rzepakowe pola, majowo ukwiecone na żółto.Prowansja ma swoje pola lawendy, Holandia tulipanowe zagłębia a my w Polsce mamy swoje rzepakowe pola.Nie mogłam się oprzeć...
To najlepszy kurczak jaki wyszedł z mojego piekarnika. Bardzo prosty do przygotowania, nie ma potrzeby podlewania, pilnowania podczas pieczenia. Zamarynowanego kurczaka nadziewasz na butelkę (wypełnioną wodą, ewentualnie jak lubisz piwem) wstawiasz do...
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny dodatek do mięsa. Ja miałam na nie inny pomysł, zapiekłam je w śmietanowym sosie. Wyszło smacznie.500g gotowego gnochhi (1 op.)2 cebule500g pieczarek2 spore cukinie4 ząbki...
Tagine to zarówno naczynie do gotowania jak i potrawa gotowana w tymże naczyniu.Teraz jednak tagine nie tylko przygotowywane jest w tym naczyniu.U mnie danie przygotowane na patelni.Danie jest aromatyczne, delikatne a ryba znakomita, polecam do...
Szybka z zarazem prosta zupa szczawiowa którą zrobimy w 20 minut. Do zupy oprócz szczawiu potrzebujmy ziemniaki i por. Tak niewiele a jaką dobrą zupę wyczarujemy. Oprócz tego jest mało kaloryczna, syta i zdrowa. Moje dzieciństwo to były...
Czasem są takie dni, że nie ma się chęci stać przy garach i takie danie jednogarnkowe a dokładniej to było w blaszce jest idealnym rozwiązaniem.pałki z kurczaka ziemniaki marchewkaprzyprawa do kurczakavegetakoperek Kurczak umyć,...
Pure Fit Peanut Butter Toffee Crunch to baton proteinowy, na który trafiłam dość dawno temu podczas wstydliwego epizodu w moim … Read More "Fit Recenzje: Pure Fit Peanut Butter Toffee Crunch – wegański baton białkowy bez...
Swolesome Foods Funder Bar to brytyjska marka odkryta przeze mnie kilka miesięcy temu, zupełnie przypadkiem. Marka jest dość niszowa, batony … Read More "Fit Recenzje: Swolesome Foods Funder Bar, Birthday Cake"Artykuł Fit Recenzje: Swolesome...
Jeżeli zauważysz, że Twoje przepisy znajdują się na naszej stronie, a nie chcesz, aby tak było,
proszę wyślij nam wiadomość e-mail - a my je usuniemy z wyszukiwarki.
Dlaczego warto dodać swój blog do wyszukiwarki?
...to dodatkowy sposób na zdobycie wartościowych odwiedzin na Twoją stronę internetową.
Duża grupa użytkowników wchodzi na nasz serwis poszukiwaniu jakichkolwiek przepisów kulinarych.
...potrzebujemy tytułu, krótkie streszczenie treści (początek) oraz zdjęcie przepisu,
aby przedstawić naszym użytkownikom jak najlepszy rezutlat wyszukiwań.
Wszystkie informacje pobieramy z kanałów RSS Twojego bloga i wtedy odsyłamy naszych użytkowników
na wpis z przepisem na Twoim blogu (nie używamy całej treści Twojego przepisu).